Pratite nas

Herceg Bosna

HSPF organizira javnu tribinu „HVO – jučer, danas, sutra“

Objavljeno

na

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF), u suradnji sa Hrvatskim dokumentacijskim centrom Domovinskog rata u BiH, organizira javnu tribinu naziva „HVO – jučer, danas, sutra“ koja će se održati u petak, 6. travnja 2018. g., u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače sa početkom u 19 sati.

O ovoj temi će govoriti:

Vladimir Šoljić – bivši ministar obrane Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Željko Raguž – ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH

Mladen Begić – ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ŽZH

Hrvoje Mandić, kao moderator

Javna tribina je dijelom reakcija na nove udare na konstitutivnost Hrvata u BiH koji su uslijedili nakon presude Haaškog suda u predmetu Prlić i ostali. Naime, prvo su podignute nove optužnice protiv pripadnika HVO-a u kojima se ističe sintagma „udruženi zločinački pothvat“, potom smo imali inicijativu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH da se iz naziva javnih poduzeća izbace prefiksi „hrvatski“ i „Herceg-Bosna“, a najavljivane su i tužbe protiv Republike Hrvatske povodom spomenutog predmeta.

Smatramo da su navedeni primjeri novi pokušaji obespravljivanja Hrvata u BiH te pokušaji da se Hrvate svede na manjinu u BiH, o čemu se sve eksplicitnije govori u posljednje vrijeme. Nedvojbeno je da takve namjere postoje, stoga želimo poslati jasnu poruku da Hrvati nisu nikakva manjina već državotvoran narod bez kojega BiH ne može postojati.

Uz to, želimo ukazati na probleme razvojačenih branitelja koji posljednjih mjeseci prosvjeduju na graničnim prijelazima kako bi pridobili pozornost šire javnosti. Ovom tribinom želimo skrenuti pozornost na njihove probleme te iskazati želju da se braniteljima osiguraju osnovna prava i riješe njihovi problemi.

Također, važno je podsjetiti da je HVO bio i ostao legalna i legitimna vojna komponenta koja je pretočena u Vojsku FBiH, pa zatim u Oružane snage BiH i kao takva je imala važnu ulogu u očuvanju cjelovitosti BiH što se ne smije zaboraviti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak, 6. travnja, u 19 sati.

Ured za odnose s javnošću HSPF-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Ljubušaci upalili baklje u čast Vatrenih

Objavljeno

na

Objavio

Nogometna euforija danas vlada u Hercegovini pred povijesnu utakmicu Hrvatska-Francuska koja se igra u Moskvi s početkom u 17. sati.

Navijači iz Ljubuškog su za tu prigodu u znak potpore Vatrenima razvili veliku zastavu Hrvatske i zapalili baklje u njihovu čast. Zastava je dimenzija dimenzije 32x16m.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Široki Brijeg: Crkvena zvona za Domovinu i Vatrene (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Naši su reprezentativci u produžecima polufinalne utakmice pobijedili Engleze rezultatom 2-1 i ostvarili zasad najbolji uspjeh u povijesti!

Dragi Bog nas je nagradio!

Zvone Briška zvona za Domovinu, za Vatrene. Slava i čast našoj nebeskoj zaštitnici širokobriškoj Gospi! Bože hvala ti!

 

Slavlje u Širokom Brijegu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari