Pratite nas

Politika

HSPF uz kolege u Banjaluci: Svi smo kopilad države u kojoj živimo

Objavljeno

na

[dropcap]O[/dropcap]tvoreno pismo generalnom tajniku SNSD-a Rajku Vasiću upućeno od strane nekoliko studenata Fakulteta političkih nauka u Banjaluci. Ovo pismo je reakcija na skorašnje izjave dotičnog, kao i da njegov sadržaj predstavlja stavove većine studenata na Univerzitetu. Pismo prenosimo u cijelosti:

[box_light]

Poštovani “gospodine” Vasiću,

Moramo kazati da duboko suosjećamo sa Vama, kao i sa cijelim establishmentom SNSD-a, koji Vas ne sprječava da iznesete najiskrenije stavove, i dobrodušnu zabrinutost – na Vaš način. Mi, kao studenti, smo tek nakon Vašeg prosvjetljenja shvatili da je sve ovo dio velike zavjere, protiv RS-a, protiv Srba, protiv našeg predsjednika naravno (od čijeg lika Vi možete doći do izražaja – samo na ovakav način). Ovaj svijet danas, posebno naša zemlja/entitet, ispunjen stranim plaćenicima i zavjerenicima, konstantnim unutarnjim, izvandržavnim i izvanzemaljskim prijetnjama, nije ni najmanje ugodno mjesto boravka za jednog takvog intelektualca i njemu slične veličine.

Ipak, na vašu veliku žalost, mi, dolje potpisani, nismo jedni od onih studenata koji traže rokove, nismo strani plaćenici financirani iz Mađarske, Turske, Albanije, niti Somalilanda. Ovo je bila kap koja je prelila čašu punu Vašeg sodomiziranja, potcjenjivanja i omalovažavanja.

Ovim putem želimo izraziti duboku zabrinutost i zgroženost povodom spornog stava koji ste iznijeli na Vašem blogu ‘’Politički ljetopisi Rajka Vasića’’, 6.6.2013., a koji glasi:

,,Dronjci i ostali studenti, sreća njihova da ne postoji obavještajna služba Republike Srpske, inače bi na vrijeme saznali Ko Te Šalje, zahtijevaju sada vrući četvrti paviljon. Zašto baš sada. Jer. kada bi se sutra počeo graditi, niko ko sada studira ne bi stanovao u njemu. Otkud toliki altruizam među kopiladima.”

Zgroženi smo činjenicom da generalni tajnik najveće vladajuće stranke smatra buduće akademske građane ovog naroda za kopilad. Čak i ograđivanjem visokih dužnosnika SNSD-a od vaše izjave, postavlja se pitanje kako netko sa pozicije generalnog tajnika najveće vladajuće stranke, kako ste sami rekli na satu praktične nastave koju ste držali nama studentima FPN-a , kreira ideologiju i politiku ovog društva. Zašto smo morali preko medija saznati Vaše mišljenje, ili smo to (kopilad) postali onog trenutka kad smo se počeli boriti za našu budućnost?

Jeste li se možda zapitali zašto zaista studenti prosvjeduju? Da ste se posvetili npr. saniranju rak rane našeg društva (kriminala i korupcije), postoji vjerojatnost da do ovoga nikad ne bi ni došlo. Ili jednostavno, nećete se posvetiti tome, jer biste presjekli granu na kojoj sjedite. Također se pitate otkud toliki altruizam među studentima. Mi se pitamo otkud toliki nedostatak altruizma u vašoj politici? Morate shvatiti da više ne živimo u jednom komunističkom vremenu, u kome ste izgleda Vi zarobljeni.

Isto tako nam nije jasno kako mladi SNSD-a nisu reagirali na nešto što se i njih izravno tiče. Možda su konformistički prihvatili da su kopilad, a možda je to fascinacija žrtve dželatom.

Ovim putem pozivamo sve ljude koji dijele naše mišljenje da dana 12. lipnja 2013. godine u 12 sati svojom nazočnošću iskažu nezadovoljstvo i da dokažu da KRITIČKO MIŠLJENJE ZAISTA POSTOJI!

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci

  • Stefan Blagić
  • Vanja Milošević
  • Nenad Cvijanović
  • Marina Bogdanović
  • Nemanja Umićević
  • Aleksandar Popadić
[/box_light]

Ovim putem iskazujemo javnu podršku i podržavamo reakciju kolega iz Banjaluke s kojima smo imali priliku i surađivati i uvjeriti se da se zaista radi o vrijednim i marljivim mladim ljudima koji žele vidjeti promjenu u ovoj državi. Istup gospodina Vasića smatramo sramotnim, pogotovo jer je na jedan doista sramotan način ponizio studente, odnosno ovo malo kritične mase što nam je preostalo u ovoj državi. Također, podržavamo prosvjede za JMBG, jer je sramota što je ova nesređena politička situacija kulminirala baš na onim najsvetijima, djecom. Svi smo kopilad države u kojoj živimo, ako je tako i možemo nazvati.

HSPF

kamenjar.info / kučibaba

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Zvonimir Frka Petešić: Vladine mjere vrijedne su kao 8 Peljeških mostova, a stižu i nove

Objavljeno

na

Objavio

Gost Dnevnika N1 televizije bio je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić. Komentirao je mjere Vlade za pomoć gospodarstvu.

Ističe da su do sada napravili paket mjera vrijednosti jednakoj osam Peljeških mostova (vrijednost ugovora za izgradnju Pelješkog mosta je 3,9 milijarde kuna op. a.) i sada se radi na drugom paketu za koji vjeruje da će moći predstaviti sljedećih dana.

“Cilj paketa i nit vodilja Vlade su spašavanje radnih mjesta, očuvanje kupovne moći građana u kojoj mjeri je moguće i spašavanje poduzeća, sve što može pridonijeti tome je na stolu”, ističe Zvonimir Frka Petešić.

Na pitanje oko ušteda na plaćama u javnom sektoru kaže da sve što može pridonijeti ispunjavanju tri navedena cilja na stolu. “Ovo je kriza epohalnih razmjera i svi će morati biti solidarni.”

Kada je riječ o epidemiji koronavirusa kaže da eksponencijalni rast može naglo krenuti pa je važno da se u narednim tjednima pridržavamo svih mjera poputu smanjenja socijalnih kontakata.

Nastavlja i da treba ohrabriti sugrađane koji su u izolaciji jer nije lako biti u izolaciji, ali je iznimno važno da se pridržavaju te mjere kako bi se preveniralo širenje bolesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Branko Bačić: Nove mjere u četvrtak na Vladi, brinemo o radnim mjestima i likvidnosti

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u utorak da će novi set Vladinih mjera za spas gospodarstva u četvrtak biti predstavljene na sjednici Vlade, a usmjerni su i dalje na očuvanje radnim mjesta i likvidnosti poduzetnika pogođenih pandemijom koronavirusa.

“U grubim crtama upoznali smo se s novim setom mjera koje će u četvrtak biti na Vladi, i s kojima će se ići dalje u olakšanje poslovanja poduzetnika, i brige za očuvanjem svakog radnog mjesta te kako bi se poboljšala likvidnost poduzetnika kojima je ova kriza otežala poslovanje”, rekao je Bačić novinarima nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.

Govoreći o prethodno donesenim mjerama, Bačić je kazao da je oko 60.000 poduzetnika podnijelo zahtjev za isplatom minimalnih plaća, kod kojih je zaposleno oko 330.000 radnika te da je preko 30.000 poduzetnika zatražilo odgodu plaćanja poreza i dohotka.

Govorilo se i o aktivnošću banaka te njihovim moratorijima na kredite poduzetnika i građana.

“Još uvijek ne znamo koliko će trajati kriza, vrlo je važno da se i Vlada i Hrvatska znaju postaviti kako i na koji način iz ove krize izvući pouku, i kako i na koji način krenuti dalje u gospodarskom razvoju Hrvatske, oslanjajući se na snage u Hrvatskoj”, naglasio je Bačić.

O detaljima Bačić nije htio precizirati. “Pričekajmo do četvrtka, kada će na Vladi hrvatska javnost biti upoznata sa svim mjerama”, dodao je.

“Ne bih unaprijed htio reći nešto što će tijekom ova dva dana bit definirano. Još uvijek se rade projekcije u financijskom smislu, što to znači za likvidnost državnog proračuna, bilo je riječi i o načinu održavanja likvidnosti državnog proračuna s obzirom na smanjenje prihoda u proračunu Hrvatske, pa nas je premijer upoznao s načinom održavanja”, zaključio je Bačić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari