Pratite nas

Politika

HSS: Članstvo mora odlučiti hoće li se vratiti vrijednostima HSS-a i djelovati u skladu s Radićevskom tradicijom

Objavljeno

na

Aktualni predsjednik Hrvatske seljačke stranke, HSS-a, Krešo Beljak i dalje je uvjeren da će on biti baš taj frajer koji će mijenjati hrvatsku povijest. Prema kakvim-takvim istraživanjima rejtinga stranaka i početkom ove godine HSS ustrajno bilježi pad. U podizanju rejtinga ne pomaže ni gotovo svakodnevno, isforsirano Beljakovo medijsko pojavljivanje kao ni ono Anke  Mrak Taritaš kao liderice tzv. Amsterdamske koalicije u koju je Beljak upleo i duboko uvalio HSS.

Beljakove eskapade i totalni politički amaterizam ni među članstvom, a ni u javnosti koja simpatizira HSS više se ne doživljavaju kao slučajnost političara koji je sam za sebe priznao da mu je katkad ‘jezik brži od pameti’. Rastakanje HSS-a je odavno počelo, jer su čelnici zaklinjući se u nauk Stjepana Radića zdušno radili samo za vlastite interese. Sada, Beljak je na najboljem putu da najstariju hrvatsku stranku totalno uništi. Sporedno je pitanje hoće li mu to uspjeti već tko mu je to dozvolio?

Prevareno i dalje uspavano članstvo

Inertno i zbunjeno, već sto puta do sada prevareno članstvo HSS-a i simpatizeri, pretvaraju se kako je sve u redu i zbunjeno očekuju da će se stvari same od sebe ‘popraviti’. U međuvremenu hiperaktivni Beljak im otima stranku. Dok s teretom kriminala iz kasne mladosti sasvim nekritično druge poziva na red i drži moralne lekcije, članovi pognute glave šute u maniri hrvatskog vazalskog i kmetskog mentaliteta. Javnost ‘zabavlja’ s USKOKOM i prijavama protiv prebjega koje bi svakako drakonski kaznio, a članstvo HSS-a skrušeno očekuje da će Božjom providnošću problem nestati i da će se HSS vratiti na pravi put.

Za  poražavajuće stanje u HSS-u nije kriv samo Krešo Beljak. Dio krivice snosi i inertno članstvo koje nema snage razjuriti kamarilu njegovih dvorskih ‘pjevača’ i iscrpljuju se u naricanju nad tužnom sudbinom svako malo zazivajući Stjepana Radića koji se ‘okreće u grobu’. Nisu složni u nakani da jednom zauvijek raskrste s lošim politikama svojih čelnika.

Što još predsjednik današnjeg HSS-a treba učiniti da bi se istinsko članstvo probudilo i smjestilo ga na svoje mjesto, a to može biti bilo gdje samo ne u HSS-u?!

Zapravo, zaprepašćujuće je ponašanje članstva HSS-a nakon Beljakovog govora prigodom proslave pravoslavnog Božića kada je kao laureat nagrade „Svetozar Pribičević“ Srpskog narodnog vijeća  poručio kako i „dalje vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda“.

Zar je moguće da HSS-ovci imaju tolike praznine u znanju ili kratko pamćenje o činjenicama da su komunisti u bivšoj državi propagirali „bratstvo i jedinstvo“ i kada se nije smjelo znati da su „braća Srbi“ i četnici smrtno ranili najpopularnijeg hrvatskog političara i vođu hrvatskog naroda, ubili dva zastupnika HSS-a u Beogradskoj skupštini?

Umjesto da je okupljene pozdravio starim pozdravom „Vjera u Boga i seljačka sloga“, Beljak izaziva podsmjeh samih Srba koji su bratstvo i jedinstvo zazivali isključivo u vlastitu korist.

Iako se pravda da je prije svega želio iskoristiti geslo francuske revolucije – sloboda, jednakost, bratstvo, očito je zaboravio da autor slogana, vođa francuske građanske revolucije Maximilien Robespierre zajedno s najbližim suradnicima smaknut na giljotini.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović najavljuje borbu protiv ‘jugozomboida’

Objavljeno

na

Objavio

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji se nalazi na listi Neovisnih za Hrvatsku poprilično je iznenadio novim predizbornim posterom.

Glasnović  pozira u borbenom stavu te šakom i sa smiješkom na licu razbija imaginarno staklo.

Na posteru je napisano “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu!”.

Komentari na Facebooku mahom su pozitivni pa je jednima ovo ”legendarno”, drugi ”pozdravljaju domovinu”, a treći tvrde da će se ”komunisti sami međusobno poubijati”, prenosi Večernji List

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Petir: Ja svoj obraz neću prodati, ne želim da se srame oni koji su me podržali

Objavljeno

na

Objavio

Marijana Petir bila je gošća N1 studija uživo u kojemu je pozvala sve one kojima je stalo da pokažu da Hrvatska ide u boljem smjeru da podrže njenu listu na europkim izborima.

Petir kaže da uglavnom dobiva pozitivne povratne informacije, da je građani podržavaju, prilaze joj i hvale njen dosadašnji rad u EP-u.

“Smatram da sam doista osvijestila da se u EP-u  može raditi u interesu Hrvatske”, kaže Petir.

Što se tiče ponude HDZ-a da uđe u stranku prije izbora i da bude kandidatkinja na listi HDZ-a, Petir kaže kako to nije bila opcija jer, iako joj je premijer čestitao na rezultatima, osjećala je nakon njegove ponude da smatra kako to ništa ne vrijedi bez stranačke iskaznice.

“Političko vodstvo HDZ-a nije desni centar. To naravno odvraća stranku od onih ideja zbog kojih su ljudi ušli u HDZ. Ovo što Vlada pokazuje, a HDZ je vodeća stranka u toj Vladi, sigurno nije desni centar”, kaže Petir.

Hoće li joj biti žao što je odbila ponudu HDZ-a ako ne dobije novi mandat u EP-u?

“Ne. Ja politiku smatram pozivom. Smatram da je politika borba za opće dobro i žao mi je što neki političari to ne shvaćaju tako. Mene su moji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Ja svoj obraz nikad neću prodati. Ne želim da me se srame moji i oni koji su mi dali podršku”, kaže.

U subotu će, kaže, kao i svake godine, sudjelovati na Hodu za život.

Što se tiče kampanje, nisu, kaže, prevladavale europske teme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari