Connect with us

Politika

HSS na Glavnoj skupštini bira vodstvo stranke

Objavljeno

on

Hrvatska seljačka stranka na izbornoj Glavnoj skupštini bira predsjednika stranke. Za tu funkciju kandidirali su se aktualni predsjednik i saborski zastupnik Branko Hrg, samoborski gradonačelnik Kreško Beljak i predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić, prenosi HRT

[ad id=”93788″]

Branko Hrg na skupštini nije dobio dovoljan broj glasova izaslanika za svoje izvješće o vođenju stranke u protekle četiri godine. Od 764 izaslanika svega 285 ih je dalo potporu izvješću. Upravo sam tako nešto očekivao i jako sam zadovoljan s ovim brojem. Ja sam očekivao znatno manji broj na ovom javnom glasanju, što me sada već polako uvjerava da sigurno pobjeđujem, rekao je Hrg nakon glasovanja o izvješću. Vjerojatno će biti drugi krug i uvjeren sam da u drugom krugu prolazim, dodao je.

Skupštinu HSS-a otvorio je Branko Hrg nakon što je otpjevana državna himna i svečana pjesma HSS-a. Hrg je kazao kako je ovo praznik demokracije na kojem će se birati vodstvo za novi mandat na nove četiri godine. Zaželio je da skupština prođe u prijateljskom ozračju i međusobnom uvažavanju, toleranciji i da svi zajedno drže skupa te da se, kako je rekao, nadmudruju programima, idejama, ali da nakon ove skupštine kad se raziđu kućama diljem Lijepe naše svi i dalje budu dio HSS-a. Pozdravio je predsjednika HSS-a BiH Marija Karamatića. Kazao je da nisu pozvali vodstva drugih stranaka jer je skupština radna i izborna.

HSS-ovi izaslanici izabrat će i pet potpredsjednika, glavnog tajnika, članove Predsjedništva i Glavnog odbora stranke te članove i zamjenike članova Časnog suda, Statutarnog povjerenstva i Nadzornog odbora.

HSS  je članica vladajuće Domoljubne koalicije, a trenutačno ima dva saborska zastupnika. Uz Hrga to je i Davor Vlaović, a zajedno s Hrvatskom demokršćanskom strankom Gorana Dodiga ima Klub saborskih zastupnika HSS-HDS.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari