Connect with us

Politika

HSS Podravska Moslavina: Izašli smo iz HSS-a, a razlog je Beljak!

Objavljeno

on

Općinska organizacija HSS-a Podravska Moslavina, izlazimo iz HSS-a iz razloga što više nismo mogli trpiti uvrede koje nam upućuju naši sumještani radi Beljaka, on je prošlost za 99 % HSS-ovaca u općini, pa i cijeloj Slavoniji i Baranji. Poručujemo Beljaku dok je on tu HSS-a u Moslavini nema. Sami osnivači  HSS-a Braća Radić nebi željeli biti članovi HSS-a iz razloga što današnji HSS ovisi o SDP-u.

Moramo napomenuti da uz mene kao predsjednika općinskog HSS-a Erika Šverera stranku je napustio i drugi vijećnik iz redova HSS-a Moris Šverer i poveći broj članova HSS-a u Općini. Tražimo ispisivanje iz članstva HSS-a, a razlogu tomu je, kako je priopćeno, predsjednik HSS-a Krešo Beljak i njegove neprihvatljive izjave, te nezainteresiranost sadašnjeg županijskog predsjednika Pintarića za manje općine što je u velikoj suprotnosti sa bivšim čelništvom županijske organizacije koje nam je uvijek bila na raspolaganju  “Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva su zadnje izjave u nizu koje je izrekao Beljak i nezanimanje županijskog čelništva za radom u malim sredinama.

Više ne želimo biti članovi najljepše i najdraže stranke, stranke naših pradjedova, djedova i očeva”, stoji u priopćenju koje je potpisao Erik Šverer.

Dodaje kako je HSS na vlasti u općini Podravska Moslavini zajedno sa HDZ-om kao i u večini sredina na području Hrvatske. Znamo mi da to Beljaku neodgovara i mišljenja sam da će on tu praksu na budućim lokalnim izborima mjenjati pod svaku cijenu. Prevareni smo i izigrani svi mi koji nemislimo kao on i za ove zadnje lokalne izbore nam je dozvolio suradnju sa HDZ-om iz razloga što je znao da mu to donosi financijsku korist zbog vijećnika u vijećima, a nije svijesan da u našim sredinama SDP niti nepostoji osim u par gradova i na županijskoj razini on mora shvatiti da je SDP u Slavoniji nepoželjna udavača.

Šverer ističe da su sadašnji HSS-ovci unazad nekoliko godina HSS u Općini Podravska Moslavina konsolidirali, podmladili i vratili na puteve slave kada je u Podravskoj Moslavini HSS bio najjača stranka. HSS je demokršćanska stranka koju je Beljak odveo ljevije od Tita. Sasvim je jasno gdje je Beljak doveo HSS, što je vidljivo i iz zadnjeg istraživanja o rejtingu stranaka gdje je HSS pao i ima potporu svega  1,3 posto javnosti”, po mom skromnom mišljenju mislim da HSS čekaju još teži dani bude li Beljak i dalje ostao na čelu stranke  navodi Šverer.

Ocjenjuje se da se ugled stranke neprestance urušava, članovi HSS-a ne podržavaju takvu politiku i, dodaje se , ne žele biti sudionici daljnjeg urušavanja stranke jer smatramo da smo u svojoj općini vratili HSS na političku scenu sa dva vijećnika u općinskom vijeću. “Njegove izjave najoštrije osuđujemo i ne prihvaćamo njegove smješne isprike. Beljak neće i ne želi dati ostavku  s  kroz dok na računu stranke ima kunica, a i zašto ga SDP  šlepa to nam nije jasno, a njih bih to moglo koštati sljedećih parlamentarnih izbora. Mi Moslavčani ne želimo i ne možemo biti u istoj stranci s takvim čovjekom i takvim ljudima”

Predsjednik HSS-a Beljak “ubio je demokraciju u stranci tko se pobuni on ga suspendira ili izbaci i proglasi ga HDZ-ovcem, a on veći SDP-ovac od najvećeg, a mi bi trebali šutiti i negovoriti da je on crven da nemože biti crveniji.

Učinio je sve da HSS više ne zastupa selo i tradicionalne vrijednosti, i ako je sav Radićev put prožet idejama konzervativnih političkih vrijednosti, poput svoga gesla:

‘Vjera u Boga i seljačka sloga’ “.

Erik Šverer

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari