Connect with us

Politika

HSS u Brodsko-posavskoj županiji u velikoj krizi!

Objavljeno

-

[su_heading size=”18″]Nakon većeg djela Slavonije pobunili se i dojučerašnji Beljakovi puleni.[/su_heading]

Za sve lošiji stanje unutar HSS-a od Dubrovnika do Iloka krivac je Krešo Beljak sa svojim poltronima koji ga sve više i više izdaju i okreću mu leđa.

Današnji odlazak Mladena Mađera saborskog zastupnika do nedavno glavnog tajnika stranke Ilije Ćorića i tajnice u saborskom klubu HSS-a Ivanke Čuljak vrsne novinarke daje nam signal za upozorbu malobrojnih članica i članova HSS-a.

HSS u Brodsko Posavskoj  županiji gotovo da više i ne djeluje, zahvaljujuću politikama Davora Vlaovića i Kreše Beljaka na nedavnom sastanku našeg odbora u Kapeli kod našeg načelnika na vidjelo je izašla politika našeg čelništva gdje je glavna akterka za izvršenje zadaće bila pročelnica u Brodsko posavskoj županije koja je tražila od županijskih vijećnika HSS-a da glasaju protiv  županijskog proračuna što su naši vijećnici odbili i nisu se usaglasili sa željama predsjednika Vlaovića i kolegice Šćuka. Moramo napomenuti da je na županijskom odboru u Kapeli bio sporan i kvorum na sjednici. Moramo priznati da je uz Savu zapuhao neki lagani povjetarac kontra Samobora i predsjednika Vlaovića koji gubi konce u vođenju županijske organizacije. Poštovani predsjedniče Davore daj ostavku na mjesto predsjednika da bi kvalitetno obnašao dužnost saborskog zastupnika moraš negdje faliti, a nije u redu da fališ na domaćem terenu.

Moramo napomenuti da je prekipjelo i ovako više ne može bile su riječi nazočnih načelnika HSS-ovih općina iz Brodsko posavske županije na zadnjoj sjednici odbora.

Stranka je duboko podijeljena zbog nejasnog političkog programa i političkog zaokreta iz centra do pozicije gotovo krajnje ljevice koju kako nam se čini podržavaju još samo predsjednik Vlaović i potpredsjednica Klara Šćuka. Nauk braće Radić je poveznica koja trajno povezuje članove HSS, ali u posljednje vrijeme različita manipulativna  tumačenja njihovog nauka od strane našeg „povjesničara“ Beljaka dovode do podjela u stranci.

HSS se već duže vrijeme bavi sam sa sobom, programski smo apsolutno neprepoznatljivi i nevjerodostojni, što za posljedicu ima nizak rejting unutar stranke. Uzroci su sasvim jasni, a vodeći je problem što se ljudi više ne žele baviti HSS-om niti plaćati članarinu sve dok je Krešo Beljak predsjednik.

Naša županjska organizacija dovedena je do samouništenja dolaskom Beljaka za čelnog čovjeka HSS-a. Ukratko, HSS-a u Brodskoj županiji više niti ne postoji osim u onim sredinama gdje imamo načelnike napustio nas je velik broj članova predvođeni  Davorom Grivičićem i drugim istaknutim HSS-ovcima sa područja cijele županije.

Sol na ranu nam je stavio kad je najavio da će HSS na Euro parlamentarne izbore izaći sa Amsterdamskom koalicijom što je za nas u BPŽ propast ili samouništenje.

Što Beljak želi postići ili…

Što je u pozadini njegovih igrarija s progresivnim republikanizmom? /Je li neki Soroši imaju upliva u progresivnu politiku HSS-a/

Beljakovo faraonsko ponašanje znak je da nema sluha ni za svoje biračko tijelo ni za članstvo stranke, a na taj način HSS bi kao povijesno najznačajnija stranka mogao nestati s političke scene.  Novi prijedlog Statuta stranke ide na ruku samo njemu, jer će njegovim odglasavanjem on postati mali bog. Glavni okidač za odlazak glavnog tajnika Ilije Ćorića iz stranke bio je taj novi prijedlog Statuta HSS-a  s kojim se on nikako nije mogao složiti. Potajno iz nama dragih izvora sad već bivši tajnik Ilija Ćorić nije prešao niti u jednu stranku niti u jedan klub kako priča naš predsjednik Beljak. Više nije išlo sa predsjednikom i ja sam morao odstupiti nisam mu želio praviti probleme ipak sam ja bio prvi do njega, rekao je Ilija.

Beljakove samovoljne odluke dovele su do toga da mnogobrojni ogranci, gradske i općinske organizacije samo formalno egzistiraju, a veliki broj ih je praktički i ugašen. Niži oblici ustrojstva (Predsjedništvo, Glavni odbor) su se nametnuli i „nadredili“ u procesima odlučivanja u odnosu na Glavnu skupštinu HSS-a. Takvim potezima Beljak je suspendirao demokraciju i privatizirao stranku, što je i želio. Gotovo da je do kraja u tome i uspio dok se članovi HSS-a iz Slavonije nisu pobunili protiv njegove tiranije i rekli – ovako više ne može!

Obmanjivanje javnosti nas ne bi začudilo jer primjena i tumačenje Statuta su najčešće proizvoljni i veliki broj značajnih odluka ili procesa unutar stranke su rezultat improvizacija ili unaprijed donesenih odluka od strane predsjednika Beljaka. Statut HSS-a privatizirao je i tumači ga proizvoljno kako on smatra da je ispravno.

Po saznanjima naših članova Nadzorni odbor postoji samo na papiru i on ga opće ne uvažava, niti ih je pitao za bilo kakvo mišljenje u 2018. godini bit će dosta zanimljivo tko će mu potpisati godišnje financijsko izvješće.

Ovim putem i javno postavljamo pitanje Kreši Beljaku, predsjedniku HSS-a:

Što je sa financijama stranke i kome će se podnijeti financijsko izvješće za 2018. godinu. Mora znati jedno da mu više nema tajnika koji će to braniti na skupštini stranke.

Da bi HSS oživio, u cijeloj Hrvatskoj, programski se mora vratiti u politički centar i jednako se otvoriti za suradnju sa svim srodnim strankama. Suradnja sa strankama krajnje ljevice i krajnje desnice nije prihvatljiva za HSS. Program Stranke se i dalje treba temeljiti na moralnim načelima i učenju braće Radić, poštujući pri tome demokršćanske vrijednosti, dok u političkom smislu program mora biti prilagođen aktualnim problemima i potrebama društva. HSS mora ponuditi rješenja, a ne stalno govoriti o problemima koje svi vidimo, a ništa ne činimo.

HSS mora imati jasne stavove o poljoprivrednim politikama, ruralnom razvoju, zaštiti nacionalnih dobara i resursa, zaštiti okoliša, ravnomjernom razvoju svih dijelova RH i zaštiti građanskih i socijalnih prava svih potencijalno ugroženih društvenih kategorija. Bez poljoprivrednog i ruralnog razvoja kao okosnice revitalizacije gospodarstva nema ni sredstava potrebnih za funkcioniranje svih segmenata države i društva.

Percepcija javnosti o HSS-u je loša, pa i percepcija samih, pasiviziranih članova. Zahvaljujući Beljaku javnost i članstvo ne znaju kakvi su naši stavovi o pojedinim društvenim pitanjima. Beljak u javnosti predstavlja HSS i nije čudo da nas nitko ‘ne doživljava’. Ili nas doživljavaju kao skupinu diletanata koji nemaju jasne razvojne programe od nacionalnog interesa. Kao skupinu osoba koji niti znaju, niti mogu učiniti išta za dobrobit Hrvatske. A istina je posve drugačija. Mnogi stručni i sposobni ljudi, vrsni profesionalci su se povukli pred naletom samovolje i tiranije Beljaka i njegovih poltrona, pa naposljetku i ovi zadnji odlasci su uvjetovani njegovom bahatošću i bezobrazlucima.

Da bi opstao i rastao HSS mora jasno definirati svoju politiku s ciljem omasovljenja i ponovnog uključivanja članstva u rad i u procese odlučivanja u stranci. Stranka se iznova mora demokratizirati na svim razinama, obnoviti rad pasivnih i zamrlih općinskih, gradskih i županijskih organizacija koje su samovoljom Beljaka ugašene.

Jednostavno, ne želimo dalje pasivno promatrati urušavanje HSS-a i tražimo od Beljaka da se sam povuče s mjesta predsjednika stranke kao i provođenje unutarstranačkih izbora do kraja veljače 2019.

Nezadovoljni članovi HSS-a iz BPŽ

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas