Pratite nas

Politika

HSS Varaždinske županije ne zna kako dalje???

Objavljeno

na

Arhiva

Nakon Slavonije i Dalmacija Sjeverozapadna Hrvatska nezadovoljna sa stanjem unutar HSS-a

HSS u Varaždinskoj  županiji kao da više ne postoji zahvaljujući bivšem županijskom predsjedniku i uglednom sveučilišnom prof. Zvonimiru Sabatiju koji je od nekad respektabilne stranke na području Varaždinske županije od HSS-a učinio trgovačku stranku. Na lokalnim izborima išao je u koaliciji sa HNS- SDP- HSS-HSU da bi nakon istih pretrčao na drugu stranu, što je jako zanimljivo smatrajući da predsjednik nevoljko gleda na pretrčavanja iz njemu bliske i drage koalicije sa SDP-om. HSS u Varaždinskoj županije kao da više ne postoji sjednice predsjedništva i županijskog odbora se neodržavaju zbog neimanja kvoruma na istima ali  to je sve u redu iz razloga što podržavaju predsjednika na odlasku Beljaka. Presicu na pravu temu nisu održali od lokalnih izbora kada smo se  zakleli HNS-SDP-u i onda ih prevarili“ sramota“ gosp.Sabati ili je bilo zanimljivo mjesto podpredsjednika županijske skupštine Varaždinske županije .

Stranka je duboko podijeljena zbog nejasnog političkog programa i političkog zaokreta  predsjednika Beljaka, članstva više nemamo ili samo pet članova po organizacijama kako bih imali općinsku ili gradsku organizaciju i to sve po Beljakovom naputku. Nauk braće Radić je poveznica koja trajno povezuje članove HSS, ali u posljednje vrijeme različita tumačenja njihovog nauka od strane našeg „povjesničara“ Petrića dovode do podjela u stranci i iz tog razloga HSS-a u cijeloj Varaždinskoj  županiji izgubio je svoj dugogodišnji identitet stranke koja se bori za malog čovjeka.

HSS se već duže vrijeme bavi sam sa sobom, programe koje bi trebao pripremati baš dotični dr.sc. Zvonimir Sabati su za njega strano tijelo, kao predsjednik Stručnog vijeća HSS-a gosp. Sabati nije napravio ništa osim da je imenovao  predsjednike odbora za određena područja i time svoje i Beljakove ljude imenovao za članove Glavnog odbora stranke od gosp. Sabatija kao sveučilišnog profesora očekivali smo puno, puno više, a ne da bude produžena ruka lošem predsjedniku Beljaku.

Kada se je situacija na političkoj sceni počela drastično mjenjati Beljak je krenuo u obilaske i lobiranje za svoju korist pa je tako obišao i Varaždinski Špancirfest, gdje se susreo sa Članovima Regionalne organizacije HSS-a Sjeverozapadna Hrvatsku, te po našim saznanjima nazočio je konstituirajuća sjednica HSS-a Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj je uz regionalnog predsjednika g. Markovića  i par ljudi podržao nelegalnu konstituirajuću sjednicu gdje nije postojalo kvoruma /ako je ispričavamo se ali bih voljeli da nam javno objave nazočne na sjednici, jer po slikama sa iste vidi se da je to bila šačica članova/

Sadašnji predsjednik županijske organizacije Marković mudro šuti i ne želi javno istupati i ako znamo da je nezadovoljan sa stanjem u stranci i vođenjem stranke. Čak je bio i zagovornik da nakon lokalnih izbora ne mijenjamo koaliciju u kojoj smo dobili svoje županijske vijećnike ali po našim saznanjima nije mogao puno utjecati jer je gosp. Sabati tu istu situaciju dogovorio sa predsjednikom Beljakom kako bih kasnije imali lakšu komunikaciju sa sadašnjim županom.

Varaždinska županijska organizacija dovedena je do samouništenja politikom naših čelnika i dolaskom Beljaka za čelnog čovjeka HSS-a. HSS-a u Varaždinskoj županiji postoji samo kroz prodane županijske vijećnike i još par načelnika koji imaju predznak HSS-a i ako nisu svi za ovakav HSS koji vodi predsjednik Darko Marković.

Mi mali Varaždinski HSS-ovci ovim putem podupiremo zahtjev naših stranačkih kolegica i kolega iz Slavonije,Dalmacije i drugih mjesta diljem Hrvatske  za pokretanjem stegovnog postupka /suspenzije/ protiv predsjednika Kreše Beljaka, a bogami bilo bi lijepo da se već jednom okupimo i u našoj županiji pa da otvorimo raspravu na tijelima naše stranke i kažemo jedni drugima što imamo reći. Možda bi to bilo bolno za pojedince unutar HSS-a Varaždinske županije ali bi to bilo najbolje rješenje.

Pokušavajući javnosti i članovima HSS-a dokazati (obmanuti) kako ima podršku članstva i Predsjedništva, Beljak i dalje suspendira članove predsjedništva, te ne želi javno progovoriti o problemima koji su stvarni i koji bole sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka.

Da bi HSS oživio, ne samo u našoj Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, programski se mora vratiti u politički centar i jednako se otvoriti za suradnju sa svim srodnim strankama, a tijela stranke moraju profunkcionirati na živim, a ne telefonskim sjednicama. Počnite pričati na sjednicama stranke o stvarnim problemima / od financija do novog ustroja i kadroviranja novih i mladih članova/

Nezadovoljni članovi HSS-a iz Varaždinske županije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Jan Ivanjek: Hrvatskoj je nužna i protuzračna obrana

Objavljeno

na

Objavio

Nabava borbenih aviona sada je kritična i za našu sigurnost nema ništa važnije od uspjeha u njoj, no nakon lovaca na red svakako mora doći PZO.

Dok čekamo službene odluke o obnavljanju procesa nabave višenamjenskih borbenih aviona za HRZ, kao kritičnog sustava ratnog zrakoplovstva, ipak se treba osvrnuti na pitanje protuzračne obrane.

Protuzračni sustavi kojima HV raspolaže nažalost su znatno potkapacitirani te su pogodni isključivo za neposrednu obranu snaga, položaja ili strateških objekata, i to protiv konvencionalnih zračnih napada. Za upotrebu protiv precizno navođenih oružja, krstarećih i proturadarskih raketa jednostavno nisu namjenjeni.

Naša se PZO svodi na raketne sustave kratkog dometa Strijela 10CRO, lakoprijenosne raketne sustave poput Igle i Strele-2, te topove 40mm Bofors L/70, koji su barem upareni s radarima Giraffe.

U domeni PZO raketnih sustava srednjeg dometa nemamo ništa, a ova je kategorija oružja također važan element integriranog sustava protuzračne obrane, kojeg još čine radarska mreža, lovačko zrakoplovstvo i zapovjedni sustavi.

Hrvatska ima dobre 3D radare za motrenje, američke AN/FPS-117 na 5 fiksnih lokacija, s dometima od oko 200 kilometara.

Sagu o obnovi lovačke komponente ovakvog sustava dobro znamo. No PZO srednjeg dometa sposobnost je koja će se morati izgraditi iz nule, jer jednostavno nije postojala.

PZO srednjeg dometa od velike je važnosti za zaštitu strateških ciljeva na većim udaljenostima, od pedesetak i više kilometara, te pokrivanje vlastitih snaga. Zbog svoje mobilnosti mogu držati korak sa kopnenim snagama u napadu, a također pružaju i zaštitu i potporu vlastitim borbenim avionima prilikom.

PZO srednjeg dometa također uskraćuje slobode djelovanja protivničkom zrakoplovstvu, a osim negacijom prostora u sudjelovanju s lovačkim zrakoplovstvom može prisiljavati neprijateljske avione u kill zone vlastitih lovaca.

Treba naglasiti da niti jedan PZO sustav nikako ne može zamijeniti lovačko zrakoplovstvo. Protuzračna obrana je po svojoj naravi obrambena i usko specijalizirana.

No Hrvatskoj je i ona nužna. Za potrebe obrane trebalo bi nam 4-6 bitnica PZO-a srednjeg dometa, što dakako košta, a k tome smo politički ograničeni na zapadne sustave, dok su oni ruskog porijekla brojniji, jeftiniji i često jednakih ili većih mogućnosti.

Kada ova kategorija oružja dođe na red izbor i neće biti prevelik. Za najnovije sustave poput MEADS-a teško da će biti novca, ali NASAMS, SPYDER i Hawk XXI svakako su dobri kandidati. Patriot PAC-2 je sustav velikog dometa, no i njega bi trebalo razmotriti zbog snažnog faktora odvraćanja.

Nabava borbenih aviona sada je kritična i za našu sigurnost nema ništa važnije od uspjeha u njoj, no nakon lovaca na red svakako mora doći PZO, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek.

 

Jan Ivanjek: HV je najbolja vojska u našem susjedstvu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Hoće li HSS opstati u Slavoniji i Baranji, nakon Beljakovih učestalih čistki?

Objavljeno

na

Objavio

Što će se dogoditi sa slavonsko-baranjskim HSS-om u budućnosti, pitanje je koje se već dugo postavlja među članovima te stranke sa područja Đakovštine, a iznova je aktualizirano kada je predsjednik HSS-a Krešo Beljak 17. siječnja 2019.  suspendirao iz HSS-a Zvonka Pongraca, predsjednika Županijskog odbora HSS-a Osječko-baranjske županije i Regije Slavonija, te HSS-ovog vijećnika u Skupštini Osječko-baranjske županije i općinskog vijećnika u Općini Antunovac, čovjeka koji je postao sinonim za HSS OBŽ, pita se, Predsjednik Podžupanije Đakovo, Željko Fabric, u priopćenju  kojeg prenosimo:

Većina članova u Slavonsko-baranjskom HSS-u smatra da Beljak stranku vodi u posve u krivom smjeru, Slavonija ga ne zanima, a HSS je centralizirao sve oko Zagreba i sasvim je jasno da na taj način HSS-u prijeti  totalno uništenje i mogući nestanak sa političke scene.

I u Đakovštini koja je uvijek bila srce HSS-a  velika većina općinskih i gradska organizacija Đakova nezadovoljni su razvojem događaja u stranci. Beljak se ignorantski odnosi prema haesesovcima koji od osamostaljenja Hrvatske ustrajno rade i politički djeluju na području Đakovštine, te su  predstavnici obitelji HSS-a.

Beljaku, moramo napomenuti da je na zadnjim lokalnim izborima u 10 lokalnih jedinica sa područja Đakovštine HSS osvojio; 1 županijskog vijećnika, 2 gradska i 21 općinskih od toga 4 predsjednika općinskih vijeća,1 donačelnika i načelnika Općine Semeljci ako to nije dostojno, ne znamo što će biti nakon njegove sječe glava svim nepoželjnima???.

Narušeni odnosi Beljaka, od samog dolaska na čelo HSS-a, sa slavonsko-baranjskim haesesovcima, time su kulminirali. Jer ne zaboravimo upravo slavonsko- baranjski HSS je u više navrata tražio Beljakovu ostavku, a ‘privremeno udaljenje’ samo je eufemizam za trajno izbacivanje iz HSS-a našeg predsjednika.

Ne pristajemo na bahato i omalovažavajuće ponašanje i podržavamo zahtjeve čelnika Slavonsko baranjskih HSS-ovaca da se poslovanje stranke bude transparentno.

U konačnici što tu ima loše ako pozivaju Uskok te DORH da ispitaju poslovanje stranke „ čega se on boji“. Smatramo da je cjelokupno djelovanje Kreše Beljaka s nekolicinom istomišljenika stranku dovelo na najniže grane i da se ta agonija mora prekinuti.

HSS je devastiran u dobrom dijelu Hrvatske, a  slavonsko-baranjski HSS-ovci su jedna od bitnijih karika u tom lancu. Loše kadroviranje u vrhu stranke i neprepoznatljivi rad kako u saboru pa tako i na terenu znak su da se nešto mora poduzeti. Mi Beljaku poručujemo da se stranka nikad lošije nije vodila nego danas.

Organizacije HSS-a sa područja Đakovštine ograđuje se od svih dosadašnjih izjava i isto to tražimo i od naše središnjice, jer smatramo da osobni animoziteti i stavovi predsjednika Beljaka nisu i ne bi trebali biti stavovi HSS-a.

HSS je lučonoša borbe za obitelj, domovinu, vjeru, kulturu i prosperitet , stranka koja ima duboke korijene u hrvatskom narodu, a ovakvim izjavama definitivno uništava ugled i temelje na kojima je stasala po nauku Stjepana Radića.

Đakovština je uz Slavonsko baranjske HSS-ovce, Vjera u boga i seljačka sloga, stoji u priopćenju.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari