Pratite nas

Politika

HSS Varaždinske županije ne zna kako dalje???

Objavljeno

na

Arhiva

Nakon Slavonije i Dalmacija Sjeverozapadna Hrvatska nezadovoljna sa stanjem unutar HSS-a

HSS u Varaždinskoj  županiji kao da više ne postoji zahvaljujući bivšem županijskom predsjedniku i uglednom sveučilišnom prof. Zvonimiru Sabatiju koji je od nekad respektabilne stranke na području Varaždinske županije od HSS-a učinio trgovačku stranku. Na lokalnim izborima išao je u koaliciji sa HNS- SDP- HSS-HSU da bi nakon istih pretrčao na drugu stranu, što je jako zanimljivo smatrajući da predsjednik nevoljko gleda na pretrčavanja iz njemu bliske i drage koalicije sa SDP-om. HSS u Varaždinskoj županije kao da više ne postoji sjednice predsjedništva i županijskog odbora se neodržavaju zbog neimanja kvoruma na istima ali  to je sve u redu iz razloga što podržavaju predsjednika na odlasku Beljaka. Presicu na pravu temu nisu održali od lokalnih izbora kada smo se  zakleli HNS-SDP-u i onda ih prevarili“ sramota“ gosp.Sabati ili je bilo zanimljivo mjesto podpredsjednika županijske skupštine Varaždinske županije .

Stranka je duboko podijeljena zbog nejasnog političkog programa i političkog zaokreta  predsjednika Beljaka, članstva više nemamo ili samo pet članova po organizacijama kako bih imali općinsku ili gradsku organizaciju i to sve po Beljakovom naputku. Nauk braće Radić je poveznica koja trajno povezuje članove HSS, ali u posljednje vrijeme različita tumačenja njihovog nauka od strane našeg „povjesničara“ Petrića dovode do podjela u stranci i iz tog razloga HSS-a u cijeloj Varaždinskoj  županiji izgubio je svoj dugogodišnji identitet stranke koja se bori za malog čovjeka.

HSS se već duže vrijeme bavi sam sa sobom, programe koje bi trebao pripremati baš dotični dr.sc. Zvonimir Sabati su za njega strano tijelo, kao predsjednik Stručnog vijeća HSS-a gosp. Sabati nije napravio ništa osim da je imenovao  predsjednike odbora za određena područja i time svoje i Beljakove ljude imenovao za članove Glavnog odbora stranke od gosp. Sabatija kao sveučilišnog profesora očekivali smo puno, puno više, a ne da bude produžena ruka lošem predsjedniku Beljaku.

Kada se je situacija na političkoj sceni počela drastično mjenjati Beljak je krenuo u obilaske i lobiranje za svoju korist pa je tako obišao i Varaždinski Špancirfest, gdje se susreo sa Članovima Regionalne organizacije HSS-a Sjeverozapadna Hrvatsku, te po našim saznanjima nazočio je konstituirajuća sjednica HSS-a Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj je uz regionalnog predsjednika g. Markovića  i par ljudi podržao nelegalnu konstituirajuću sjednicu gdje nije postojalo kvoruma /ako je ispričavamo se ali bih voljeli da nam javno objave nazočne na sjednici, jer po slikama sa iste vidi se da je to bila šačica članova/

Sadašnji predsjednik županijske organizacije Marković mudro šuti i ne želi javno istupati i ako znamo da je nezadovoljan sa stanjem u stranci i vođenjem stranke. Čak je bio i zagovornik da nakon lokalnih izbora ne mijenjamo koaliciju u kojoj smo dobili svoje županijske vijećnike ali po našim saznanjima nije mogao puno utjecati jer je gosp. Sabati tu istu situaciju dogovorio sa predsjednikom Beljakom kako bih kasnije imali lakšu komunikaciju sa sadašnjim županom.

Varaždinska županijska organizacija dovedena je do samouništenja politikom naših čelnika i dolaskom Beljaka za čelnog čovjeka HSS-a. HSS-a u Varaždinskoj županiji postoji samo kroz prodane županijske vijećnike i još par načelnika koji imaju predznak HSS-a i ako nisu svi za ovakav HSS koji vodi predsjednik Darko Marković.

Mi mali Varaždinski HSS-ovci ovim putem podupiremo zahtjev naših stranačkih kolegica i kolega iz Slavonije,Dalmacije i drugih mjesta diljem Hrvatske  za pokretanjem stegovnog postupka /suspenzije/ protiv predsjednika Kreše Beljaka, a bogami bilo bi lijepo da se već jednom okupimo i u našoj županiji pa da otvorimo raspravu na tijelima naše stranke i kažemo jedni drugima što imamo reći. Možda bi to bilo bolno za pojedince unutar HSS-a Varaždinske županije ali bi to bilo najbolje rješenje.

Pokušavajući javnosti i članovima HSS-a dokazati (obmanuti) kako ima podršku članstva i Predsjedništva, Beljak i dalje suspendira članove predsjedništva, te ne želi javno progovoriti o problemima koji su stvarni i koji bole sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka.

Da bi HSS oživio, ne samo u našoj Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, programski se mora vratiti u politički centar i jednako se otvoriti za suradnju sa svim srodnim strankama, a tijela stranke moraju profunkcionirati na živim, a ne telefonskim sjednicama. Počnite pričati na sjednicama stranke o stvarnim problemima / od financija do novog ustroja i kadroviranja novih i mladih članova/

Nezadovoljni članovi HSS-a iz Varaždinske županije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Zekanović: Volio bih da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat, a malo manje Europljanin

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izjavio je u srijedu u Saboru kako bi volio da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat, a malo manje Europljanin, premijera Andreja Plenkovića nazvao je ‘slučajnim premijerom’ te je pozivao na nove parlamentarne izbore.

„Da su glasači HDZ-a znali koga će za premijera postaviti, Plenkoviću ne bi dali povjerenje … S uspjehom bilo koje od dviju referendumskih incijativa – (Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje) premijer Andrej Plenković odlazi u povijest pa nije čudno da na ovakav način odugovlačenjem prebrojavanja glasova nastoji osporiti volju građana”, ustvrdio je Zekanović u saborskoj slobodnoj raspravi.

Prema njegovom mišljenju – ‘vrijeme za izbore da se vidi tko je gdje’.

Podsjetivši kako je APIS dobio nalog za provjeru potpisa prikupljenih u referendumskoj inicijativi, Zekanović je rekao da je upravo APIS ranije prozivao i nekadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, zbog sumnje u malverzacije na izborima.

Zekanović je kazao da nitko nema ništa protiv provjere potpisa, ali je upitao zašto se ‘ne vjeruje tisućama volontera koji su prikupljali potpise’.

Bunjac: Hrvatska brodogradnja broji zadnje dane

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac ustvrdio je, pak, da hrvatska brodogradnja ‘broji svoje zadnje dane’, dodavši kako je moguće da su brodogradilišta postala osobni projekt nekolicine političara nesposobnih za bilo što „osim za muljaže ispod stola”.

„Hrvatska kao pomorska zemlja treba brodogradnju kao polugu razvoja gospodarstva”, dodao je Bunjac.

Predlaže i formiranje ekspertnog tima, bez uplitanja politike, koji bi u 90 dana trebao donijeti program restruktururanja, okvirne planove rada za idučih pet godina te definirati mjere za tehnološku objavu i racionalizaciju poslovanja pojedinog brdogradilišta.

HSU-ov Silvano Hrelja u slobodnoj raspravi upozorio je na nedavni slučaj raskidanja dopunskog zdravstvenog osiguranja od strane privatne osiguravajuće kuće jer im je pacijent stvorio velike troškove te je osiguravatelju neisplativ.

Resorni ministar trebao je reagirati na tu praksu jer je takav postupak nedopustiv, ocijenio je Hrelja dodavši da se takve pojave sutra mogu proširiti “kao zaraza komaraca sa Zapadnog Nila”.

(Hina)

Zekanović: Hrvatskoj treba hrvatski Orban, a nažalost ne vidim ni O od Orbana

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

SDP-ovi pobunjenici izglasali svoj klupski Poslovnik, lojalisti najavljuju da će na Statutarnu komisiju

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Jednosatna, burna sjednica Kluba zastupnika SDP-a u srijedu u Saboru završila je izglasavanjem novog Poslovnika o radu Kluba zastupnika, na prijedlog “pobunjenika”.

Glavne promjene, za koje inicijatori kažu da su bile potrebne i zbog usklađivanja s novim stranačkim Statutom, odnose se na način sazivanja sjednica, koju se po novome može sazvati na prijedlog trećine članova Kluba, a ne samo na prijedlog predsjednika stranke ili Kluba.

I izbor predsjednika Kluba mogla bi također pokrenuti trećina članova ili predsjednik stranke, što je riješeno i dosadašnjim Poslovnikom. To znači da bi članovi Kluba mogli birati i smjenjivati predsjednika Kluba bez predsjednika stranke. Prijedlog je prošao sa 20 glasova “za”, jednim “suzdržanim” i nijednim “protiv”, a predsjednik stranke Davor Bernardić uopće nije glasao o tom prijedlogu.

Sjednicu je vodio potpredsjednik Predrag Matić, budući da je predsjednik Arsen Bauk samo otvorio sjednicu i za nekoliko minuta je napustio “zbog obaveza”.

Matić je jedno vrijeme, uz potporu Bernardića, odbijao dopustiti glasanje o novom prijedlogu Poslovnika, no, nakon stanke u kojoj su se konzultirali na kraju je ipak provedeno glasanje.

Matić, koji je bio jedini suzdržan u glasanju, nakon sjednice je novinarima izjavio da je novi Poslovnik, kao i svi drugi dokumenti koje donosi stranka, podložan statutarnoj provjeri kako bi se vidjelo je li u skladu s najvišim stranačkim aktom.

Novinare je zamolio da prenesu njegovu ispriku Milanki Opačić prema kojoj je “bio jako grub i vruć” nakon što je objavila da izlazi iz SDP-a. “Žao mi je što je otišla iz SDP-a nakon svih tih godina, a mene svi znaju, ja na prvu malo žešće reagiram nego kada uključim mozak i malo promislim”.

Matić je potvrdio da je, prema odluci Predsjedništva, do daljnjega Predsjednik Kluba Arsen Bauk. Sada je promijenjen Poslovnik i trećina zastupnika moći će iznijeti neki drugi prijedlog, pojasnio je Matić, najavivši da će upravo izglasani dokument vjerojatno na provjeru statutarnosti.

Na žučnoj sjednici što potvrđuju povišeni tonovi koji su dolazili do novinara koji su čekali završetak, član Predsjedništva Domagoj Hajduković “zaprijetio” je ostavkom u tom tijelu ako je on problem, s obzirom na kritike koje su na sjednici izrečene na račun Predsjedništva.

“U žaru rasprave rekao sam: Ako je Hajduković problem, onda Hajduković više neće biti taj problem. Stranci koju sam stvarao problem neću biti, ali tražim da mi se to kaže”, pojasnio je svoj čin, dodavši da je ostavka ponuđena te da on u stranci ne mora biti ništa. Nije, međutim, htio reći tko ga je i zbog čega kritizirao.

Veliko je negodovanje izazvalo je i otkriće Gordana Marasa da Romana Jerković sjednicu neovlašteno snima mobitelom, a u jednom trenutku iz dvorane je izletio Igor Dragovan rekavši samo da “neće sudjelovati u tom cirkusu”, ali se nešto kasnije vratio na sjednicu.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari