Pratite nas

Politika

HSS Varaždinske županije ne zna kako dalje???

Objavljeno

na

Arhiva

Nakon Slavonije i Dalmacija Sjeverozapadna Hrvatska nezadovoljna sa stanjem unutar HSS-a

HSS u Varaždinskoj  županiji kao da više ne postoji zahvaljujući bivšem županijskom predsjedniku i uglednom sveučilišnom prof. Zvonimiru Sabatiju koji je od nekad respektabilne stranke na području Varaždinske županije od HSS-a učinio trgovačku stranku. Na lokalnim izborima išao je u koaliciji sa HNS- SDP- HSS-HSU da bi nakon istih pretrčao na drugu stranu, što je jako zanimljivo smatrajući da predsjednik nevoljko gleda na pretrčavanja iz njemu bliske i drage koalicije sa SDP-om. HSS u Varaždinskoj županije kao da više ne postoji sjednice predsjedništva i županijskog odbora se neodržavaju zbog neimanja kvoruma na istima ali  to je sve u redu iz razloga što podržavaju predsjednika na odlasku Beljaka. Presicu na pravu temu nisu održali od lokalnih izbora kada smo se  zakleli HNS-SDP-u i onda ih prevarili“ sramota“ gosp.Sabati ili je bilo zanimljivo mjesto podpredsjednika županijske skupštine Varaždinske županije .

Stranka je duboko podijeljena zbog nejasnog političkog programa i političkog zaokreta  predsjednika Beljaka, članstva više nemamo ili samo pet članova po organizacijama kako bih imali općinsku ili gradsku organizaciju i to sve po Beljakovom naputku. Nauk braće Radić je poveznica koja trajno povezuje članove HSS, ali u posljednje vrijeme različita tumačenja njihovog nauka od strane našeg „povjesničara“ Petrića dovode do podjela u stranci i iz tog razloga HSS-a u cijeloj Varaždinskoj  županiji izgubio je svoj dugogodišnji identitet stranke koja se bori za malog čovjeka.

HSS se već duže vrijeme bavi sam sa sobom, programe koje bi trebao pripremati baš dotični dr.sc. Zvonimir Sabati su za njega strano tijelo, kao predsjednik Stručnog vijeća HSS-a gosp. Sabati nije napravio ništa osim da je imenovao  predsjednike odbora za određena područja i time svoje i Beljakove ljude imenovao za članove Glavnog odbora stranke od gosp. Sabatija kao sveučilišnog profesora očekivali smo puno, puno više, a ne da bude produžena ruka lošem predsjedniku Beljaku.

Kada se je situacija na političkoj sceni počela drastično mjenjati Beljak je krenuo u obilaske i lobiranje za svoju korist pa je tako obišao i Varaždinski Špancirfest, gdje se susreo sa Članovima Regionalne organizacije HSS-a Sjeverozapadna Hrvatsku, te po našim saznanjima nazočio je konstituirajuća sjednica HSS-a Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj je uz regionalnog predsjednika g. Markovića  i par ljudi podržao nelegalnu konstituirajuću sjednicu gdje nije postojalo kvoruma /ako je ispričavamo se ali bih voljeli da nam javno objave nazočne na sjednici, jer po slikama sa iste vidi se da je to bila šačica članova/

Sadašnji predsjednik županijske organizacije Marković mudro šuti i ne želi javno istupati i ako znamo da je nezadovoljan sa stanjem u stranci i vođenjem stranke. Čak je bio i zagovornik da nakon lokalnih izbora ne mijenjamo koaliciju u kojoj smo dobili svoje županijske vijećnike ali po našim saznanjima nije mogao puno utjecati jer je gosp. Sabati tu istu situaciju dogovorio sa predsjednikom Beljakom kako bih kasnije imali lakšu komunikaciju sa sadašnjim županom.

Varaždinska županijska organizacija dovedena je do samouništenja politikom naših čelnika i dolaskom Beljaka za čelnog čovjeka HSS-a. HSS-a u Varaždinskoj županiji postoji samo kroz prodane županijske vijećnike i još par načelnika koji imaju predznak HSS-a i ako nisu svi za ovakav HSS koji vodi predsjednik Darko Marković.

Mi mali Varaždinski HSS-ovci ovim putem podupiremo zahtjev naših stranačkih kolegica i kolega iz Slavonije,Dalmacije i drugih mjesta diljem Hrvatske  za pokretanjem stegovnog postupka /suspenzije/ protiv predsjednika Kreše Beljaka, a bogami bilo bi lijepo da se već jednom okupimo i u našoj županiji pa da otvorimo raspravu na tijelima naše stranke i kažemo jedni drugima što imamo reći. Možda bi to bilo bolno za pojedince unutar HSS-a Varaždinske županije ali bi to bilo najbolje rješenje.

Pokušavajući javnosti i članovima HSS-a dokazati (obmanuti) kako ima podršku članstva i Predsjedništva, Beljak i dalje suspendira članove predsjedništva, te ne želi javno progovoriti o problemima koji su stvarni i koji bole sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka.

Da bi HSS oživio, ne samo u našoj Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, programski se mora vratiti u politički centar i jednako se otvoriti za suradnju sa svim srodnim strankama, a tijela stranke moraju profunkcionirati na živim, a ne telefonskim sjednicama. Počnite pričati na sjednicama stranke o stvarnim problemima / od financija do novog ustroja i kadroviranja novih i mladih članova/

Nezadovoljni članovi HSS-a iz Varaždinske županije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Stier i Milošević idu zajedno u utrku za novog šefa HDZ-a?

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Iako je premijer i šef HDZ-a svoju praktički novu Vladu sastavio s većinom od 82 zastupnika, što je šest ruku više od apsolutne većine, to ne znači da je njegova unutarstranačka oporba objesila kopačke o klin i odustala od preuzimanja HDZ-a, ali na redovnim stranačkim izborima koji su za nešto manje od godinu dana, piše u nedjelju Večernji list.

Štoviše, na relaciji Davor Ivo Stier – Domagoj Ivan Milošević vode se intenzivni razgovori u smjeru timskog nastupa na izborima za predsjednika HDZ-a, a razgovara se, doznaje dnevnik, i s Mirom Kovačem.

Razgovori između Stiera, glavnog Plenkovićeva izazivača, i Miloševića odmakli su dalje nego oni s Kovačem, no Plenkovićeva oporba u HDZ-u svjesna je potrebe ujedinjavanja kako se glasovi u izbornom procesu ne bi rasipali.

I dok je Stierova politika za novi HDZ politika ujedinjavanja, Miro Kovač izazvao je velike reakcije izjavom da je potrebna rekonstrukcija HDZ-a za pobjedu na parlamentarnim izborima jer ju je plasirao u petak na dan izglasavanja sedmero novih ministara Plenkovićeve Vlade. Odmah mu je uzvratio i sam Plenković rekavši da je HDZ-u potrebna konsolidacija, a “vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri”, podsjeća Večernji.

Žešći je bio glavni tajnik Jandroković koji je poručio da se to tako ne radi i da se Kovač kritikom na dan kada se HDZ-ova Vlada nosi s oporbom zbog imenovanja novih ministara diskvalificirao za funkciju predsjednika HDZ-a. Jandroković mu je prigovorio da je osobne interese stavio ispred stranačkih.

U krugu Plenkovićevih oponenata poručuju da je Kovačeva izjava dobra i pogođena, ali poslana u sasvim krivom trenutku, kada je Vladi bila potrebna podrška, piše Večernji list.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Predsjednica RH predlaže: Državna tijela trebaju razmotriti da se ugovori s CHF kreditima proglase ništetnima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sastala se s predstavnicima građanske inicijative Lex Franak, koji su je izvijestili o problemu koji pogađa 125 tisuća hrvatskih obitelji.

Predstavnici građanske inicijative Lex Franak upozoravaju da presude sudova koje građani dobivaju na osnovi svojih tužbi pokazuju da je poslovanje banaka s kreditima u švicarskim francima bilo pravno i moralno upitno i da državne institucije izvršne, zakonodavne i monetarne vlasti nisu na vrijeme reagirale i spriječile štetu koja je nastala takvim postupanjem. Banke, koje su većinom u stranom vlasništvu, povrijedile su prava potrošača i osiromašile hrvatske građane nepoštenom praksom i nezakonitim kreditima, a zaradu prelijevale vlasnicima u inozemstvo.

Predsjednica je naglasila da ovaj problem ne gleda izdvojeno u odnosu na problem blokiranih i ovršenih građana, koji smatra jednim od najvećih problema hrvatskog društva. Hrvatska, kao demokratska i socijalna država, članica Europske unije, mora riješiti ovo pitanje. Građani ne smiju imati osjećaj pravne nesigurnosti, nezaštićenosti i prevarenosti niti smiju biti doživotno blokirani. Banke nisu i ne smiju biti gospodari života i smrti dužnika iz čega proizlazi da država mora postaviti zdrav okvir koji uvažava načelo pravedne i socijalne države.

Budući da su na hrvatskim i europskim sudovima potvrđene odluke kako su banke povrijedile prava potrošača koristeći u ugovorima ništetne i nepoštene ugovorne odredbe, a kako bi se spriječili daljnji troškovi za građane, sudove pa i banke, Predsjednica Republike Hrvatske predlaže da nadležna državna tijela razmotre prijedlog građanske inicijative Lex Franak da se ugovori koji sadrže osporene odredbe proglase ništetnima.

Predsjednica Republike Hrvatske je obaviještena o prijedlogu Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s valutnom klauzulom u švicarskim francima koji je uz pomoć pravnih i financijskih stručnjaka izradila građanska inicijativa Lex Franak kao konkretan prilog rješavanju ovog problema.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari