Pratite nas

Politika

HSS Varaždinske županije ne zna kako dalje???

Objavljeno

na

Arhiva

Nakon Slavonije i Dalmacija Sjeverozapadna Hrvatska nezadovoljna sa stanjem unutar HSS-a

HSS u Varaždinskoj  županiji kao da više ne postoji zahvaljujući bivšem županijskom predsjedniku i uglednom sveučilišnom prof. Zvonimiru Sabatiju koji je od nekad respektabilne stranke na području Varaždinske županije od HSS-a učinio trgovačku stranku. Na lokalnim izborima išao je u koaliciji sa HNS- SDP- HSS-HSU da bi nakon istih pretrčao na drugu stranu, što je jako zanimljivo smatrajući da predsjednik nevoljko gleda na pretrčavanja iz njemu bliske i drage koalicije sa SDP-om. HSS u Varaždinskoj županije kao da više ne postoji sjednice predsjedništva i županijskog odbora se neodržavaju zbog neimanja kvoruma na istima ali  to je sve u redu iz razloga što podržavaju predsjednika na odlasku Beljaka. Presicu na pravu temu nisu održali od lokalnih izbora kada smo se  zakleli HNS-SDP-u i onda ih prevarili“ sramota“ gosp.Sabati ili je bilo zanimljivo mjesto podpredsjednika županijske skupštine Varaždinske županije .

Stranka je duboko podijeljena zbog nejasnog političkog programa i političkog zaokreta  predsjednika Beljaka, članstva više nemamo ili samo pet članova po organizacijama kako bih imali općinsku ili gradsku organizaciju i to sve po Beljakovom naputku. Nauk braće Radić je poveznica koja trajno povezuje članove HSS, ali u posljednje vrijeme različita tumačenja njihovog nauka od strane našeg „povjesničara“ Petrića dovode do podjela u stranci i iz tog razloga HSS-a u cijeloj Varaždinskoj  županiji izgubio je svoj dugogodišnji identitet stranke koja se bori za malog čovjeka.

HSS se već duže vrijeme bavi sam sa sobom, programe koje bi trebao pripremati baš dotični dr.sc. Zvonimir Sabati su za njega strano tijelo, kao predsjednik Stručnog vijeća HSS-a gosp. Sabati nije napravio ništa osim da je imenovao  predsjednike odbora za određena područja i time svoje i Beljakove ljude imenovao za članove Glavnog odbora stranke od gosp. Sabatija kao sveučilišnog profesora očekivali smo puno, puno više, a ne da bude produžena ruka lošem predsjedniku Beljaku.

Kada se je situacija na političkoj sceni počela drastično mjenjati Beljak je krenuo u obilaske i lobiranje za svoju korist pa je tako obišao i Varaždinski Špancirfest, gdje se susreo sa Članovima Regionalne organizacije HSS-a Sjeverozapadna Hrvatsku, te po našim saznanjima nazočio je konstituirajuća sjednica HSS-a Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj je uz regionalnog predsjednika g. Markovića  i par ljudi podržao nelegalnu konstituirajuću sjednicu gdje nije postojalo kvoruma /ako je ispričavamo se ali bih voljeli da nam javno objave nazočne na sjednici, jer po slikama sa iste vidi se da je to bila šačica članova/

Sadašnji predsjednik županijske organizacije Marković mudro šuti i ne želi javno istupati i ako znamo da je nezadovoljan sa stanjem u stranci i vođenjem stranke. Čak je bio i zagovornik da nakon lokalnih izbora ne mijenjamo koaliciju u kojoj smo dobili svoje županijske vijećnike ali po našim saznanjima nije mogao puno utjecati jer je gosp. Sabati tu istu situaciju dogovorio sa predsjednikom Beljakom kako bih kasnije imali lakšu komunikaciju sa sadašnjim županom.

Varaždinska županijska organizacija dovedena je do samouništenja politikom naših čelnika i dolaskom Beljaka za čelnog čovjeka HSS-a. HSS-a u Varaždinskoj županiji postoji samo kroz prodane županijske vijećnike i još par načelnika koji imaju predznak HSS-a i ako nisu svi za ovakav HSS koji vodi predsjednik Darko Marković.

Mi mali Varaždinski HSS-ovci ovim putem podupiremo zahtjev naših stranačkih kolegica i kolega iz Slavonije,Dalmacije i drugih mjesta diljem Hrvatske  za pokretanjem stegovnog postupka /suspenzije/ protiv predsjednika Kreše Beljaka, a bogami bilo bi lijepo da se već jednom okupimo i u našoj županiji pa da otvorimo raspravu na tijelima naše stranke i kažemo jedni drugima što imamo reći. Možda bi to bilo bolno za pojedince unutar HSS-a Varaždinske županije ali bi to bilo najbolje rješenje.

Pokušavajući javnosti i članovima HSS-a dokazati (obmanuti) kako ima podršku članstva i Predsjedništva, Beljak i dalje suspendira članove predsjedništva, te ne želi javno progovoriti o problemima koji su stvarni i koji bole sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka.

Da bi HSS oživio, ne samo u našoj Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, programski se mora vratiti u politički centar i jednako se otvoriti za suradnju sa svim srodnim strankama, a tijela stranke moraju profunkcionirati na živim, a ne telefonskim sjednicama. Počnite pričati na sjednicama stranke o stvarnim problemima / od financija do novog ustroja i kadroviranja novih i mladih članova/

Nezadovoljni članovi HSS-a iz Varaždinske županije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Dragan Čović: Bez Izbornog zakona nema vlasti

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog Narodnog Sabora, te još aktualni hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je kako će za 10 do 15 dana biti aktiviran NATO-ov program partnerstvo za mir za BiH.

”Mi ćemo u narednih 10 15 dana dobiti, aktivirati MAP, Partnerstvo za mir. Naš jedini put je euroatlanski put, kazao je Čović na večeri zahvale koju je priredio u mostarskom hotelu Mepas za stotine uzvanika iz svih područja BiH, kako bi im zahvalio na potpori u izbornoj kampanji”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Građanska BiH nije moguća

Čović je ponovio kako je koalicija stranaka HNS-a BiH predvođena HDZ BiH u predizbornoj kampanji slala poruke prijateljstva, ljubavi, domoljublja, poruke da zajedno gradimo zajedničku nam domovinu BiH i to, zajedništvo i Hrvatski Narodni sabor, naglasio je, nemaju alternativu. I zato smo ostvarili takav izborni rezultat. Naš je cilj bio doseći 130.000, a moja je malenkost dobila podršku 155 tisuća, koalicija predvođena HDZ-om 145.000 što je najbolji rezultat ostvaren u posljednjih 20 godina. I tu snagu nitko ne može staviti u stranu, unatoč tomu što bi to neki željeli, kazao je Čović.

Istaknuo je kako takvima poručuje da građanska Bosna i Hercegovina nije moguća. ”To građansko je fingirano, jer ono postaje unitarno i daje jednonacionalnu državu koju nitko ne želi”, kazao je Čović, upozorivši kako bez HDZ BiH i HNS-a nije moguće napraviti vlast u BiH. ”U Vijeću ministara imat ćemo puninu svih ministara i zamjenika kao što ih sada imamo, imat ćemo 4 delegata u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Imat ćemo Vladu Federacije onoliko snažnu koliko budemo postavili odgovorne i pametne ljude i vlast u svih pet županija, a ja vjerujem uz malo mudrosti i strpljenja da ćemo dobiti ono što nam pripada i u vladi šeste Zeničko-dobojske županije”, kazao je.

Gotovo nitko od Hrvata nije glasao za Komšića

Nema BiH bez Hrvata

Predsjednik HDZ BiH uvjeren je kako zahvaljujući politici HDZ BiH i HNS-a Hrvati imaju razumijevanje i podršku vlasti Hrvatske, ali i Europske unije. ”Čut će se, vrlo skoro, i iz Bruxellesa da nema Bosne i Hercegovine bez hrvatskog naroda kao do kraja jednakopravnog s druga dva naroda u svakom dijeliću BiH bez bilo kakve unutarnje podjele”, dodao je.

Čović je, međutim, ponovio kako predstavnici Hrvatskog Narodnog sabora neće ući u vlast dok se ne izmjeni Izborni zakon sukladno presudi Ustavnog suda BiH, aludirajući na vlast u FBiH. ”Ja vas uvjeravam da se u novu vlast, u jednom djelu, nikada neće ući dok se ne promjeni Izborni zakon BiH sukladno odluci Ustavnog suda kako bi imali pravo da biramo svoje predstavnike u institucije koje su i po Ustavu institucije koje predstavljaju hrvatski narod.

Bez HDZ BiH i HNS BiH ne može se promišljati budućnost BiH”, ponovio je Čović. Lider HDZ BiH najavio je održavanje konstituirajuće sjednice novog saziva Hrvatskog Narodnog sabora BiH, kojeg će činiti svi novoizabrani hrvatski zastupnici u skupštine županija te zastupničke domove FBiH i BiH, kao i vijećnici izabrani u Općinska vijeća na prošlim lokalnim izborima, do kraja veljače, a izborni Sabor HDZ BiH krajem travnja iduće godine.

Birati najbolje među Hrvatima

”U ponedjeljak ćemo imati sjednicu Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ BiH, a onda idemo ostvariti ono što nam je dužnost kako bi svaki naredni izbori bili utakmica između Hrvata da možemo birati najbolje između nas, da se ne moramo uvijek zbijati i govoriti da ako ne budemo svi glasovali za jednoga da nećemo uspjeti”, kazao je Čović te dodao:- ”I ne sumnjajte da ćemo ovako okupljeni u zajedništvo i zajedno s čestitim Bošnjacima i čestitim Srbima učiniti da ova država profunkcionira kao normalna država.”

Najavio je kako će njegova stranka u izvršnu vlast uključiti najbolje i najodgovornije, te znatan broj žena i mladih, te je pozvao sve stranačke dužnosnike da do kraja budu posvećeni svojim obvezama, svjesni ogromnog povjerenja koju je HDZ BiH, na čelu koalicije HNS-a dobio od hrvatskog naroda, na izborima.

”Šansu da budu dio izvršne vlasti dat ćemo uz još ovo malo veterana damama i mladosti, da nam daju energiju i ohrabrenje, da i tu napravimo zajedništvo mladosti i iskustva. I poruka svima da moramo biti svjesni odgovornosti ovog trenutka i ostaviti prostora da najbolji među nama budu na ključnim pozicijama u izvršnoj vlasti. I poruka još jednom svima vama da date sve od sebe tamo gdje raditi bilo u bolnici, u školi, u gospodarskom sustavu, da se u potpunosti predate svom poslu”, kazao je Čović.

 

Marijan Knezović: Jadni Komšić je umislio da je predsjednik

 

 

Gotovo nitko od Hrvata nije glasao za Komšića

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Plenković o euru: To je riješeno, referendum je održan

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je referendum o uvođenju eura održan kada je održan i referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kada se glasalo o Ugovoru o pristupanju u kojem stoji da će Hrvatska pristupiti europodručju.

Odgovarajući na upit novinara o referendumu o uvođenju eura, premijer je rekao da je to riješeno.

“Kada smo imali referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji glasali smo o Ugovoru o pristupanju. U Ugovoru o pristupanju stoji da će Hrvatska pristupiti europodručju. Prema tome, referendum je održan”, rekao je Plenković koji u Opatiji sudjeluje na Međunarodnoj konferenciji studenata prava “Elsa”.

Odgovarajući na novinarski upit o izgledima Hrvatske da već 2020. uđe u europski tečajni mehanizam (ERM II), premijer je kazao da imamo dobre pokazatelje kad je riječ o ispunjavanju Maastrichtskih kriterija, imamo strategiju za uvođenje eura, priprema se pismo koje će uputiti ministar financija i guverner HNB-a koje se odnosi na korake koje ćemo učiniti da bismo ušli u tečajni mehanizam, a koji je preduvjet za ostvarivanje članstva u europodručju.

Na upit o dilemama je li uvođenje eura i odricanje od dijela suvereniteta, premijer ističe kako se “Europska unija bavi okupljanjem suvereniteta i time jačanjem svih država koje su u europskom projektu”.

“Euro je jedna od tješnjih integracija (…) Naš cilj je tu sasvim jasan, strateški određen, referendumom potvrđen i prihvaćen i u pristupnim pregovorima i ugovorom i pristupanju. Sve je to dio procesa europskog projekta koji je od 1990. strateško određenje svih hrvatskih vlada, svih sabora, svih vodstava. I tu nema nikakve dileme. To je politika kontinuiteta i onoga što je u interesu Hrvatske”, zaključio je premijer Plenković.

(Hina)

 

Ivan Hrstić: Kako je Marakeški kompakt neobvezujući kad u njemu 46 puta piše ‘obvezujemo se’?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari