Pratite nas

Politika

HSS Varaždinske županije ne zna kako dalje???

Objavljeno

na

Arhiva

Nakon Slavonije i Dalmacija Sjeverozapadna Hrvatska nezadovoljna sa stanjem unutar HSS-a

HSS u Varaždinskoj  županiji kao da više ne postoji zahvaljujući bivšem županijskom predsjedniku i uglednom sveučilišnom prof. Zvonimiru Sabatiju koji je od nekad respektabilne stranke na području Varaždinske županije od HSS-a učinio trgovačku stranku. Na lokalnim izborima išao je u koaliciji sa HNS- SDP- HSS-HSU da bi nakon istih pretrčao na drugu stranu, što je jako zanimljivo smatrajući da predsjednik nevoljko gleda na pretrčavanja iz njemu bliske i drage koalicije sa SDP-om. HSS u Varaždinskoj županije kao da više ne postoji sjednice predsjedništva i županijskog odbora se neodržavaju zbog neimanja kvoruma na istima ali  to je sve u redu iz razloga što podržavaju predsjednika na odlasku Beljaka. Presicu na pravu temu nisu održali od lokalnih izbora kada smo se  zakleli HNS-SDP-u i onda ih prevarili“ sramota“ gosp.Sabati ili je bilo zanimljivo mjesto podpredsjednika županijske skupštine Varaždinske županije .

Stranka je duboko podijeljena zbog nejasnog političkog programa i političkog zaokreta  predsjednika Beljaka, članstva više nemamo ili samo pet članova po organizacijama kako bih imali općinsku ili gradsku organizaciju i to sve po Beljakovom naputku. Nauk braće Radić je poveznica koja trajno povezuje članove HSS, ali u posljednje vrijeme različita tumačenja njihovog nauka od strane našeg „povjesničara“ Petrića dovode do podjela u stranci i iz tog razloga HSS-a u cijeloj Varaždinskoj  županiji izgubio je svoj dugogodišnji identitet stranke koja se bori za malog čovjeka.

HSS se već duže vrijeme bavi sam sa sobom, programe koje bi trebao pripremati baš dotični dr.sc. Zvonimir Sabati su za njega strano tijelo, kao predsjednik Stručnog vijeća HSS-a gosp. Sabati nije napravio ništa osim da je imenovao  predsjednike odbora za određena područja i time svoje i Beljakove ljude imenovao za članove Glavnog odbora stranke od gosp. Sabatija kao sveučilišnog profesora očekivali smo puno, puno više, a ne da bude produžena ruka lošem predsjedniku Beljaku.

Kada se je situacija na političkoj sceni počela drastično mjenjati Beljak je krenuo u obilaske i lobiranje za svoju korist pa je tako obišao i Varaždinski Špancirfest, gdje se susreo sa Članovima Regionalne organizacije HSS-a Sjeverozapadna Hrvatsku, te po našim saznanjima nazočio je konstituirajuća sjednica HSS-a Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj je uz regionalnog predsjednika g. Markovića  i par ljudi podržao nelegalnu konstituirajuću sjednicu gdje nije postojalo kvoruma /ako je ispričavamo se ali bih voljeli da nam javno objave nazočne na sjednici, jer po slikama sa iste vidi se da je to bila šačica članova/

Sadašnji predsjednik županijske organizacije Marković mudro šuti i ne želi javno istupati i ako znamo da je nezadovoljan sa stanjem u stranci i vođenjem stranke. Čak je bio i zagovornik da nakon lokalnih izbora ne mijenjamo koaliciju u kojoj smo dobili svoje županijske vijećnike ali po našim saznanjima nije mogao puno utjecati jer je gosp. Sabati tu istu situaciju dogovorio sa predsjednikom Beljakom kako bih kasnije imali lakšu komunikaciju sa sadašnjim županom.

Varaždinska županijska organizacija dovedena je do samouništenja politikom naših čelnika i dolaskom Beljaka za čelnog čovjeka HSS-a. HSS-a u Varaždinskoj županiji postoji samo kroz prodane županijske vijećnike i još par načelnika koji imaju predznak HSS-a i ako nisu svi za ovakav HSS koji vodi predsjednik Darko Marković.

Mi mali Varaždinski HSS-ovci ovim putem podupiremo zahtjev naših stranačkih kolegica i kolega iz Slavonije,Dalmacije i drugih mjesta diljem Hrvatske  za pokretanjem stegovnog postupka /suspenzije/ protiv predsjednika Kreše Beljaka, a bogami bilo bi lijepo da se već jednom okupimo i u našoj županiji pa da otvorimo raspravu na tijelima naše stranke i kažemo jedni drugima što imamo reći. Možda bi to bilo bolno za pojedince unutar HSS-a Varaždinske županije ali bi to bilo najbolje rješenje.

Pokušavajući javnosti i članovima HSS-a dokazati (obmanuti) kako ima podršku članstva i Predsjedništva, Beljak i dalje suspendira članove predsjedništva, te ne želi javno progovoriti o problemima koji su stvarni i koji bole sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka.

Da bi HSS oživio, ne samo u našoj Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, programski se mora vratiti u politički centar i jednako se otvoriti za suradnju sa svim srodnim strankama, a tijela stranke moraju profunkcionirati na živim, a ne telefonskim sjednicama. Počnite pričati na sjednicama stranke o stvarnim problemima / od financija do novog ustroja i kadroviranja novih i mladih članova/

Nezadovoljni članovi HSS-a iz Varaždinske županije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Kuščević: HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u Skupštini

Objavljeno

na

Objavio

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević izjavio je u utorak da HDZ ima nultu stopu tolerancije prema nasilju, posebno obiteljskom, istaknuvši da je potpredsjednik Gradskog vijeća Požege Igor Krizmanić, kojega je kći optužila za obiteljsko nasilje, zamrznuo članstvo u HDZ-u i dao ostavku na sve političke i stranačke dužnosti, te će na sudu dokazivati svoju nevinost.

Kuščević je na godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Hrvatskoj rekao novinarima da o slučaju Krizmanića, HDZ-ova potpredsjednika Gradskog vijeća Požege kojega je kći u objavi na facebooku teško optužila za obiteljsko nasilje, zna tek iz medija te da je Krizmanić dao ostavku dok se ne završi sudski postupak.

HDZ pregovara o većini u ličko-senjskoj Skupštini

Upitan hoće li biti izbačen iz stranke, Kušćević je kazao da je Krizmanić zamrznuo članstvo i dao ostavku na sve političke i stranačke dužnosti te će na sudu dokazivati svoju nevinost. “Naravno, osuđujemo svaki oblik nasilja”, dodao je.

Novinare je zanimalo i hoće li HDZ prvi put biti u oporbi u Lici, jer župan Darko Milinović pregovara s HSP-om i listom Bura promjena o sastavljanju većine, na što je Kuščević ustvrdio kako je to samo Milinovićev spin po principu “što se babi htjelo, to se babi snilo”.

“HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u Skupštini te kreirati proračun na dobrobit svih građana Ličko-senjske županije”, poručio je dodavši kako HDZ upravo pregovara sa koalicijskim partnerima.

“Kad ti pregovori budu gotovi uvjeravam vas da će HDZ imati i predsjednika i većinu”, istaknuo je. Pregovara se sa svima koji su u Skupštini ličko-senjske županije, osim onima koji su na Milinovićevoj listi.

Upitan kako komentira slučaj Nelle Slavice, nove ravnateljice Nacionalnog parka Krka koja je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, ustvrdio je kako je to “dokaz da Vlada imenuje ljude po njihovoj stručnosti, a ne po stranačkoj pripadnosti”.

Financijske mogućnosti mirovinskog sustava uvjetuju odlazak u mirovinu sa 67 godina

Prokomentirao je i najavljeni referendum sindikata protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina najavivši da će novi zakon o referendumu ići na savjetovanje ovoga mjeseca, pa ako sindikati pokrenu inicijativu vjerojatno će se odvijati prema pravilima važećeg zakona.

“U Vladi smo pomno analizirali sve financijske učinke zakona po kojemu će građani u mirovinu ići sa 67 godina. Financijske mogućnosti i održivost jednostavno uvjetuju takve izmjene zakona. Ja sam uvijek za rješenje koje jamči opstanak mirovinskog sustava. Ne bih rekao da je to na uštrb građana jer sve zemlje u okruženju imaju iste uvjete”, kaže Kuščević.

(Hina)

 

Lovro Kuščević odbacio mogućnost koalicije HDZ-a s Milinovićem

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Plenković: Bilo bi sjajno kada bi Pejčinović Burić bila izabrana za glavnu tajnicu VE

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sutra će pred Odborom ministara Vijeća Europe obrazlagati svoju kandidaturu za glavnu tajnicu organizacije, a uoči toga događaja premijer Andrej Plenković kaže da šefica hrvatske diplomacije ima sve kvalitete za taj posao.

“Bilo bi sjajno za Hrvatsku kada bi ona bila izabrana”, kazao je Plenković novinarima.

“Prvo, ona je kvalitetna ministrica, a drugo, ima sve kvalitete da bude glavna tajnica Vijeća Europe”, dodao je.

U slučaju njezina izbora, naglasio je premijer, Pejčinović Burić bi bila tek druga žena na čelu te paneuropske organizacije i prva glavna tajnica iz zemalja srednje i istočne Europe.

“Bila bi i najviša hrvatska dužnosnica ikada odabrana ‘trijažom’, dakle ne nekakvom kvotom nego odlukom parlamentarne skupštine”, kazao je premijer.

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić jedna je od četvero kandidata za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Uz Pejčinović Burić, kandidirali su se potpredsjednik belgijske vlade, ministar vanjskih i europskih poslova i ministar obrane Didier Reynders, bivši litavski premijer i zastupnik u parlamentu Andrius Kubilius te bivša grčka ministrica vanjskih poslova i parlamentarna zastupnica Dora Bakojanis.

Odbor ministara VE-a održat će odvojene razgovore s četvero kandidata u ožujku i potom objaviti odluku o konačnom popisu kandidata, koji će biti podnesen Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Parlamentarna skupština potom će nastaviti s izborom novog glavnog tajnika koji bi se trebao održati u lipnju.

Mandat novog glavnog tajnika ili tajnice počinje 1. listopada.

Sadašnji glavni tajnik Thorbjørn Jagland, bivši norveški premijer i predsjednik parlamenta, nema se pravo kandidirati nakon dva mandata.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari