Connect with us

Politika

U HSS-u vrije – Ana Marija Petin kreće na Beljaka?

Objavljeno

on

Nova je vlada ustrojena. Hrvatski sabor zaposlen novim zakonskim prijedlozima. Stanje u društvu mirnije. Gospodarski pokazatelji pozitivni. U Saboru je formirana stabilna većina, stranke su se pozicionirale, neke se i skoro raspale. Živi zid bio je iznenađenje izbora, no nakon samo mjesec dana od konstituiranja Sabora imaju svega dva zastupnika, a nastavi li se sukob između Pernara i Sinčića ostat će i bez Kluba.

 SDP je dobio novog predsjednika i tek sad se može očekivati pravi rasplet unutarnjih sukoba koji su očigledno započeli napuštanjem stranke Tomislava Žagara. Dobitnik je u ovom vremenu HDS. Stranka o kojoj se skoro i ne govori u Saboru ima dva zastupnika, zajedno sa HSLS-om i svoj Klub, a sastavni je dio vladajuće koalicije. Predsjednik te stranke Goran Dodig pojačanje je dobio dolaskom Branka Hrga, koji je napustio HSS, kad je Beljak potpisao koaliciju sa SDP-om. A gdje se izgubio HSS? Stranka koja je dobro trgovala sa SDP-om za svoju korist, u postizbornom vremenu potpuno se izgubila. Ne znajući bi li “kakili ili piškili”izgleda da su učinili jedno i drugo i to u gaće. Od silnih obećanja o pozicijama i “Jambinih 100 duźnosnika” namirilo se samo njih petero u Hrvatskom saboru.

Realno gledajući tih petero zastupnika definitivno su beznačajni, izdali su SDP, a izgleda izigrali i HDZ. Niti su oporba niti su vlast. Zbog toga je u stranci nezadovoljstvo sve veće. Poznato je da su mnogi viđeniji lokalni dužnosnici javno istupali protiv koalicije sa SDP, doduše mnogi poslije izbora kad su vidjeli da je HSS izgubio. Tko zna bi li tako reagirali da je SDP pobijedio?!

Želeći očuvati poziciju predsjednika stranke Beljak je krenuo u suspenzije i izbacivanja, kako bi onemogućio opasnijim protukandidatima samu kandidaturu. Raspustio je najjače lokalne organizacije i vjerojatno trajno razbio HSS na nacionalnoj razini pretvarajući ga u lokalnu strančicu u zagrebačkom prstenu. No nezadovoljstvo je sve veće jer se bliže lokalni izbori, a HSS će nakon ovih prijevara i izdaja koalicijskih partnera teško tko više htjeti. Navodno i među zastupnicima HSS-a više nema idile, pa se u posljednje vrijeme šuška da bi se Beljaku na izbornoj skupštini mogla suprotstaviti ambiciozna potpredsjednica Ana Marija Petin.

U tome navodno ima potporu predsjednika Nadzornog odbora i zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR