Connect with us

Politika

HSU isključio Hrelju iz članstva, on im poručio neka rade što hoće

Objavljeno

-

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u ponedjeljak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno, no Hrelja kaže da je na skup došao kao saborski zastupnik i predstavnik umirovljenika, a HSU-u je poručio “neka rade što hoće”.

“S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju. Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Hrelje na skupu ‘Umirovljenici zajedno'”, pojašnjavaju u priopćenju.

Za današnji skup su rekli da su se “pod krinkom zajedništva okupili predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona…”

Tvrde kako im ta “grupica vječitih kandidata za saborske fotelje mjesecima predlaže ujedinjavanje”.

“To izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno. Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih ‘Berinih penzića’, koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih „žetončina”, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi”,poručuju iz HSU-a.

Takvi postupci, ističu, u potpunosti su u suprotnosti s djelovanjem, opredjeljenjem i ciljevima HSU-a. “Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci”, poručuju iz te stranke.

Hrelja: Sve što radim, radim za sve umirovljenike

Silvano Hrelja u izjavi za Hinu rekao je kako sve što radi, radi za sve umirovljenike te kako je prihvatio poziv na skup te tri stranke i udruge na koji je pozvan i predsjednik HSU-a.

“Nije zabranjeno sudjelovanje niti na jednom skupu, ne vidim čime je zabranjeno izvijestiti ljude iz tih udruga i stranaka što se radi, koje su zakonske promjene i problemi u udruživanju umirovljenika. Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me”, poručio je Hrelja.

Ne želi, kaže, komentirati iznesene kvalifikacije na račun apostrofiranih stranaka i udruga te dodaje da kao predsjednik HSU-a “nikada nije pljuvao po drugima, jer je to neprimjereno”.

Podsjetio je i kako su nedavno iz HSU-a su rekli da nisu zadovoljni njegovim radom.

“Ako donesu takvu odluku (isključenje) onda ju donose u korist vlastite štete, jer prestaju biti parlamentarna stranka i to postaje njihov problem”, poručio je Hrelja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari