Connect with us

Kronika

Huligani na Španjolskom trgu: Kontejneri u plamenu, oštećena vozila, kamenovana policija

Objavljeno

-

Odmah po završetku utakmice između Bosne i Hercegovine i Slovačke u Mostaru su se dogodile nemile scene.

Naime, grupa ”navijača” krenula je s Musale prema Španjolskom trgu, gdje su se sukobili s pripadicima policije, koji su na toj lokaciji bili raspoređeni tijekom utakmice.

”Navijači” su kamenjem gađali pripadnike policije na samom trgu, nakon čega su prevrnuli i zapalili kontejnere za smeće kod Caffe bara ”Publika”.

Ipak, kako doznaje Bljesak.info, izgrednici su potisnuti prema trgu Musala, a u ovom trenutku blokiran je potez od Doma zdravlja do Španjolskog trga u Mostaru.

Na mjestu događaja je Interventni vod MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije, kojemu su se pridružila tri tima Specijalne policije. Doznajemo kako je u neredima oštećeno jedno policijsko vozilo.

Da sve ne bi bilo tako crno, pogledajte kako su istinski navijači slavili pobjedu zmajeva protiv Slovačke, kojom je BiH stigla na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

[vsw id=”7C_STb87hsA” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

[box_dark]

Kronologija događaja

Nakon utakmice koja se igrala u Žilini, a u kojoj je reprezentacija BiH slavila, više stotina ljubitelja nogometa okupilo se na trgu Musala kako bi uz pjesmu i veselje proslavili pobjedu. Međutim u tom slavlju grupa od oko 100 osoba se izdvojila i krenula prema Španjolskom trgu na kojemu je bilo nekoliko patrola policije.

Po dolasku na sami trg izgrednici su kamenjem i bocama gađali policajce, te je u tome trenutku pozvana i Interventna policija koja je izgrednike dijelom potisnula prema Titovom mostu. Kako se nije očekivala ovakva situacija sa nemilim scenama na mostarskim ulicama, na raskrižjima nije bilo pripadnika Specijalne postrojbe, a oni su tek naknadno došli.

Prilikom povlačenja izgrednika uništen je jedan reklamni pano, te su na cestu izvučeni kontejneri za smeće, a jedan od njih je i zapaljen. Međutim nakon izvjesnog vremena grupa izgrednika (njih 20-30) ponovno su krenuli s Titovog mosta ka Španjolskom trgu, ali su tu tada već bili pripadnici Specijalne postrojbe koji su potisnuli mladiće natrag odakle su i došli.

Kako grupa izgrednika nije prestajala s kamenovanjem ‘specijalci’ su krenuli dalje prema Musali gdje se više stotina onih koji su slavili pobjedu reprezentacije razbježalo okolnim ulicama, a pri tome je ponekoga ‘zakačio’ i pendrek. Navijači i izgrednici su potisnuti sve do bivše robne kuće ‘Razvitak’, Fejićevu ulicu, te u naselje Carina.

Neslužbeno saznajemo da je u kamenovanju oštećeno i nekoliko automobila. Nakon ovoga situacija se u gradu smirila, a bilo je i sporadičnih dobacivanja iz ugostiteljskih objekata, gdje je policija također djelovala.

[/box_dark]

bljesak.info

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari