Pratite nas

Događaji

Humanitarna akcija ‘Približi mi svijet u točkicama i zvuku’

Objavljeno

na

Akciju je pokrenulo pet neprofitnih organizacija koje se već dugo vremena bave cjeloživotnim obrazovanjem, pristupom literaturi, kulturi i obrazovanju slijepih osoba, razvojem tehnologija i pomagala za slijepe, a to su:

Zaklada “Čujem, vjerujem, vidim”, Zagreb,

Udruga slijepih Zagreb,

Hrvatska udruga za promicanje i razvoj tiflotehnike (HUPRT), Zagreb,

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije, Sisak, i

Sportsko-rekreativna udruga slijepih Slavonski Brod.

Cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za kupnju dvaju pisača na Brailleovu pismu potrebnih za prilagodbu literature i omogućavanje pristupa svijetu informacija, kulture i znanja slijepim i slabovidnim osobama te tri govorna pikada za rekreaciju i sportsko druženje slijepih i slabovidnih osoba.

Javno predstavljanje akcije održat će se 27. travnja u 11 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Tom prilikom bit će prezentirani i uređaji za čiju se kupnju prikupljaju sredstva.

Dodatne informacije o akciji mogu se dobiti na dva promotivna štanda u Zagrebu – od 27. travnja 2015. do 17. svibnja na Cvjetnom trgu i na Trgu kralja Tomislava, te 1. svibnja na ulazu u park Maksimir na kojima će volonteri ove akcije rado dati sve potrebne podatke i informacije o načinima pomoći.

Zanimljivo je da će na štandu na Cvjetnome posjetitelji moći sudjelovati u igri pikada te, s povezom na očima, prateći govorne upute glasa iz aparata, doživjeti dio svijeta slijepih osoba. Također će se svakom posjetitelju koji to želi pokloniti njegovo ime ispisano na Brailleovu pismu.

Potpora akciji može se dati pozivom na donatorski telefon 060/944 – 944 (cijena poziva je 6,25 kn), uplatom donacije na račun humanitarne akcije (IBAN: HR37 2340 0091 5107 1646 0) ili direktnom donacijom sredstava na promotivnim štandovima.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari