Connect with us

Iz Svijeta

Huti napali američki razarač i dva teretna broda u Crvenom moru

Objavljeno

-

wikipedia

Američki razarač USS Carney (DDG-64) i dva teretna broda napadnuti su u nedjelju u Crvenom moru, priopćio je Pentagon. Ovaj incident potencijalno predstavlja veliku eskalaciju u nizu pomorskih napada na Bliskom istoku povezanih s ratom Izraela i Hamasa.

Napad je potencijalno označio veliku eskalaciju u nizu pomorskih napada na Bliskom istoku povezanih s ratom Izraela i Hamasa.

– Svjesni smo izvješća o napadima na USS Carney i komercijalna plovila u Crvenom moru i pružit ćemo informacije čim budu dostupne, rekao je Pentagon za

– Prijavljeno je da je USS Carney (DDG-64) tijekom incidenta ranije danas u Crvenom moru oborio najmanje dvije drona koji su pokušavali napasti komercijalne brodove, izvijestio je OSINTDefender.

Carney je također otkrio lansiranje najmanje jednog balističkog projektila iz Jemena prema komercijalnom brodu, stoji u izvješću.

Obamin direktor CIA-e i ministar obrane Leon Panetta sinoć je na Reaganovom nacionalnom obrambenom forumu govorio o tome kako bi SAD trebao odgovoriti na sve veći broj napada iranskih proxy skupina na Američke snage na Bliskom istoku.

– Bio bih puno agresivniji. Želim krenuti za onima koji ispaljuju projektile na naše trupe i pobrinuti se da shvate da kada ispale projektil – oni će umrijeti, rekao je.

Huti su objavili izjavu u kojoj preuzimaju odgovornost za napad na dva trgovačka broda koji su prolazili tjesnacem Bab al-Mandab između Jemena i Džibutija za koje tvrde da su bili “izraelski brodovi” unatoč činjenici da niti jedan brod bio je pod izraelskom zastavom.

Navode da je jedan brod napadnut uporabom mornaričke bespilotne letjelice, a da je drugi brod napadnut korištenjem projektila, međutim ne spominju napad koji je prijavljen na USS Carney (DDG-64), piše HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas