Connect with us

Reagiranja

HVIDR-a RH se ogradila od najavljenog političkog prosvjeda ‘Dajemo vam otkaz’

Objavljeno

-

Iz Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a ogradili su se od najavljenog političkog prosvjeda ”Dajemo vam otkaz” koji će se održati u subotu u Zagrebu i “huškačkih poruka” organizatora usmjerenih rušenju Vlade RH:

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH ograđuje se od najavljenog političkog prosvjeda pod nazivom „Dajemo vam otkaz“, koji se planira održati u subotu 10. rujna u Zagrebu, sa huškačkim porukama određenog dijela oporbe u svrhu rušenja aktualne Vlade Republike Hrvatske slijedom formalne organizacije nekih nevladinih udruga, dok se u stvarnosti radi o neostvarnim vizijama manjeg dijela oportunističkih marginalnih političkih aktera.

Ovim putem naglašavamo kako su se hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata borili za slobodnu i pravednu državu koja je bila preduvjet za izgradnju bolje budućnosti naše Domovine, uvijek se kritički osvrtali kada je to bilo potrebno, predvodeći borbu protiv kriminala i korupcije kroz cjelovite aktivnosti od samog osnutka naše udruge.

U skladu s navedenim ističemo kako smo bili predvodnici među udrugama iz Domovinskog rata i na prve uočene nezakonitosti prosvjedovali davne 1996. godine na Markovu trgu s ciljem revidiranja pretvorbe i privatizacije, tražeći odgovornost stvarnih počinitelja teških kaznenih dijela tijekom dugog niza godina, koji slijed nastavljamo i danas.

I dok neki današnji novokomponirani politički akteri, radi svojih uskogrudnih ciljeva, u raznim pokušajima preuzimanja vlasti nastavljaju generalizirati krivnju mnogobrojnih članova prve hrvatske državotvorne stranke, Hrvatske demokratske zajednice, moramo se ograditi od ovog orkestriranog blaćenja stranke i njezinog osnivača, prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, pod čijim smo vodstvom stvorili suverenu i neovisnu hrvatsku državu i dijelili zajedničke ciljeve.

Usuđujemo se pitati naše suborce koji se planiraju odazvati tom prosvjedu – kada je i kako naš zajednički vrhovni zapovjednik postao kriminalac i osnivač neke kriminalne stranke?

Slijedom navedenog, ovim putem dajemo potpunu i bezuvjetnu podršku premijeru Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću, koji se svojim državničkim potezima u cjelovitom mandatnom razdoblju evidentno dokazao u najtežim vremenima novije hrvatske povijesti tijekom kojih nas je zadesila pandemija, užasna ruska okupacija Ukrajine, iznimno teška ekonomska situacija izazvana prethodno navedenim situacijama, koja bi se neminovno reflektirala na građane Republike Hrvatske bez donesenih mjera aktualne Vlade, te tražimo da institucije za koje smo se borili rade svoj posao na dobrobit svih hrvatskih građana.

Predsjednik HVIDR-a RH Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Đakić Josip Periša

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas