Connect with us

Hvidra osuđuje napad na Kukića, ali tvrdi kako ni njegovo „maslo nije za Ramazana“

Objavljeno

on

U povodu nemilog izgreda u kojem je sudjelovao član naše Udruge Mario Sušac, a u kojem je lakše tjelesne ozlijede zadobio prof.  dr. sc. Slavo Kukić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru ovim putem najoštrije osuđujemo svaku vrstu agresije i napada na javne osobe zbog njihovih stajališta ili politike koju zastupaju, navodi se u priopćenju Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Mostara, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

strujomer slavo kradjaU priopćenju se napominje kako Udruga HVIDR – a Grada Mostara skrbi o ratnim vojnim invalidima pružajući im različite vrste pomoći i potpore, a u svom radu promiče i hrvatske nacionalne, povijesne, kulturne, gospodarske i vrednote Domovinskoga rata.

-Zbog svega navedenog, žalosti i vrijeđa činjenica da se svakodnevno u javnom prostoru, a posebice od strane političkog Sarajeva, stigmatiziraju i proglašavaju egzekutorima nečije politike invalidi Domovinskoga rata koji danas zbog razno- raznih Helezovih revizija žive na rubu egzistencijalnog minimuma. Jedan od njih je i naš član Mario Sušac, 80 postotni invalid Domovinskoga rata kojeg su nepravda, težak život i blaćenje ljudi i osoba iz novije povijesti borbe za opstojnost hrvatskoga naroda u BiH natjerali na afektivno ponašanje i nepromišljeni čin, stoji u priopćenju mostarske HVIDRE.

Dok je, dodaje se u priopćenju, profesor Slavo Kukić uspavan u svom hedonističkom akademskom okruženju dočekao početak rata na ovim prostorima daleko od svih ratnih djelovanja naš član Mario Sušac dragovoljno je napustio izvrsno plaćen posao u Njemačkoj i vratio se u Domovinu stavljajući se u službu obrane svog naroda i ognjišta.
Braneći svoje svetinje Sušac je, stoji u priopćenju, bio ranjen i prognan iz svog Bijelog Polja, a profesor postaje vlasnikom nebrojenih vrijednih nekretnina. Nekomu rat nekomu brat, zaključuje u priopćenju Udruga HVIDR-a.

-Nakon kalvarije koju je prošao jedino što je zapalo našeg člana bili su slabo plaćeni poslovi, a profesorova kćer dok se još tinta na svjedodžbi nije ni osušila nagrađena je s  radnim mjestom u HT Eronetu. Upravo kao i brojni mamini i tatini sinovi onih protiv kojih smo se borili, a koji i dan danas zauzimaju dobro plaćena mjesta u državnim i javnim institucijama, dok se naše članstvo kontinuirano izvodi iz prava, stoji u priopćenju HVIDRE.

Na koncu i iz ovog konkretnog slučaja, dodaje se u priopćenju HVIDRE na temelju retorike kojom se profesor Kukić služi razvidno je kako je gospodin profesor  duboko u izbornoj kampanji i prikuplja političke poene na muci vlastitoga naroda. Nije mu, kako se u narodu kaže, maslo za Ramazana.

Taj propali kandidat SDP BiH za mandatara državne Vlade i magistar marksizma je  tijekom cijele 2003. godine “krao struju“ u čemu su ga ulovili djelatnici Elektroprivrede HZ Herceg Bosna, a dok je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora HT Eroneta i Upravnog odbora RTV Federacije BiH oprane su desetine milijuna maraka preko marketinških agencija, ističe se u priopćenje HVIDRE, te zaključuje:

-Na koncu podsjetimo i da je upravo profesora Kukića Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) prozvao kao čovjeka koji se stalno poziva na vladavinu prava, a krši ih prijetnjama koje su izvan pravnih normi i vladavine prava. Pametnome dosta.

Priopćenje mostarske HVIDRA-e potpisali su i predstavnici drugih udruga proisteklih iz domovinskog rata Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije: Udruga roditelja poginulih .hrvatskih branitelja, Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja, Udruga specijalne policije HVO-a Munje, Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a HNŽ, podružnica Mostar i  Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB./ HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari