Connect with us

Reagiranja

HVIDR-a poručuje Dežuloviću: ‘Od*ebi iz Lijepe naše…’

Objavljeno

-

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rat (HVIDR) u srijedu je najoštrije osudila vulgarni govor mržnje u kolumni Borisa Dežulovića na portalu N1, koji se, kažu, na posebno uvredljiv način izruguje sa žrtvama i danima sjećanja na stradanje grada heroja Vukovara. Priopćenje donosimo u cijelosti:

HVIDR-a RH ovim putem najoštrije osuđuje govor mržnje novinara Borisa Dežulovića objavljen 02. studenog u kolumni koju prenosi N1 televizija, a kojim izjavama se na posebno uvredljiv način izruguje sa žrtvama i danima sjećanja na stradanje grada heroja Vukovara.

U tjednu pijeteta za žrtve Vukovara, na internetskoj stranici gore navedene televizije, objavljuje se facebook kolumna pod vulgarnim nazivom „J..o vas Vukovar“ ovog propalog feralovca i suradnika Pupovčevih „Novosti“, koji naričući za otkazanim koncertom njegovog jugonostalgičnog istomišljenika Rade Šeberdžije u Vinkovcima, u podužem tekstu ispunjenom neviđenim uvredama prema Vukovaru i Vukovarcima, sa neskrivenim govorom mržnje obezvrijeđuje i sramotno napada na hrvatske svetinje, izjavljujući, između ostalog …..“ J…o vas posebni domovinski pijetet. J….e vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. J….i vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. J….e vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. J….e vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. J….i vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. J..o vas Vukovar“.

Kako je moguće da država izdašno iz proračuna godinama financira honorare ovog i ostalih frustriranih piskarala u Pupovčevim „Novostima“ u kojima, pod izlikom satire i zaštite manjinskih prava, otvoreno raspiruju mržnju nad hrvatskim narodom, posebice imajući u vidu da imenovani Dežulović s ponosom ističe da je 1991. godine kao prvi novinar ušao u potpuno razrušeni Vukovar, preko Beograda u pratnji njemu bliske zločinačke JNA, izrugujući se i tada svim žrtvama Vukovara, budući da nikada nije prežalio pobjedu hrvatske vojske nad srpskim agresorom i stvaranje slobodne i suverene hrvatske države.

Međutim, osim blaćenja branitelja, Domovinskog rata i neskrivene mržnje prema hrvatskoj državi, u svojim opskurnim novinarskim tekstovima u propalim novinama i pisanjem po društvenim mrežama, svima je jasno da ta bijedna kukavica nikada neće imati hrabrosti osobno stati pred hrvatske branitelje, majke, žene, djecu koji su izgubili svoje najmilije i sve žrtve Vukovara, posebice u Koloni sjećanja, te im u lice reći ono što sa sigurne udaljenosti piše o njima, skrivajući se u svom Beogradu.

Hrvatski sabor u ožujku 2020. godine donio je Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta te se otada 18. studeni obilježava kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Vukovar je mjesto posebnog domovinskog pijeteta zbog svoje važne uloge i mjesta u povijesti uspostave samostalne, neovisne, suverene i demokratske hrvatske države te predstavlja simbol hrabrosti, žrtve, pobjede i zajedništva u Domovinskom ratu. Pijetet i sjećanje posvećeni su također i onim žrtvama i stradalnicima DR koji su nestali i čije sudbine su još uvijek nepoznate.

Radi svega navedenog, ovim putem tražimo očitovanje od N1 televizije u svezi iznesenih uvreda i govora mržnje njihovog kolumnista i objavu ispravka objavljene informacije sukladno Zakonu o medijima, obzirom da se u tekstu u negativnom kontekstu spominje naša udruga, te isto tako očitovanje od nadležnih institucija u svezi postojanja kaznene odgovornosti u djelima Borisa Dežulovića, kojemu želimo dati na znanje kako nećemo dozvoliti ovakve gnjusne nasrtaje i uvrede prema svetinjama Domovinskog rata, a ako on neće poštovati zakone hrvatske države, poručujemo mu, njegovim primitivnim i njemu bliskim satiričnim riječnikom, „Odjebi iz Lijepe naše, neka ti plastični lampion obasja puteve prema tvom voljenom Beogradu u kojem će jednog dana, uz milozvučne pjesme dragog ti Šerbedžije, tvoja crna duša zauvijek pronaći svoj mir“, poručili su iz HVIDRe.

Vlatka Vukelić Dežuloviću: ‘Je*o tebe Rade’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas