Connect with us

Hrvatska

HVIDR-a i Zajednica branitelja HDZ ‘Gojko Šušak’ osudili napad na zgradu Vlade

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

HVIDR-a je četvrtak oštro osudila “ekstremistički čin napada na zgradu Vlade RH”, a Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak ocjenjuje da je manipuliranje i huškanje imalo svoju ulogu i u nemilom činu koji se dogodio u ponedjeljak na Trgu svetog Marka.

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) je oštro osudila “ekstremistički čin šokantnoga napada na zgradu Vlade RH u kojem je teško stradao mladi hrvatski policajac na službenoj dužnosti”, a “ovaj neshvatljivi čin nasilja i pokušaj ubojstva državnog službenika od strane mlade osobe, bez ikakvog motiva, nema nikakvog opravdanja”, ističe se u priopćenju.

“Moramo svi zajedno raditi na zaustavljanju daljnje radikalizacije i netolerancije u hrvatskom društvu”, poručila je HVIDR-a.

Naglašava da daje punu potporu Vladi RH i državnim institucijama u borbi protiv terorizma i svih oblika radikalizacije hrvatskog društva te ih poziva da nastave raditi na izgradnji zajedništva, tolerancije, međusobnog uvažavanja i jačanja pravne države, u duhu promicanja vrijednosti Domovinskog rata.
Ističe uvjerenost, kako će i danas, kao i u vrijeme Domovinskoga rata, svi hrvatski domoljubi zaboraviti na trenutne nesporazume te pomoći institucijama hrvatske države u izgradnji pravih vrijednosti hrvatskog društva.

HVIDR-a poziva sve svoje članove i sve hrvatske branitelje koji posjeduju ili imaju saznanja o posjedovanju ilegalnog oružja iz Domovinskog rata, da se odazovu akciji i programima povrata oružja nadležnim institucijama.

Slijepo nasilje terorizma ne smije imati mjesta u našoj Domovini, poručuje se u priopćenju, kojeg su potpisali predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Periša.

Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak: U demokraciji institucije se biraju na izborima

Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak podsjeća sve koji podupiru napade na hrvatske institucije i nedemokratske načine izražavanja mišljenja, da se u demokraciji institucije biraju na izborima, i da je na parlamentarnim izborima u srpnju većina hrvatskih građana iskazala svoje mišljenje.

Naglašava da su od početka rada nove Vlade svjedoci “neprestanoga huškanja pojedinih političara i medija te huškanja putem društvenih mreža, kojim se pokušava utjecati na cjelokupnu javnost, osobito na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.”

“Pojedinci koji na demokratskim izborima nisu ostvarili rezultat kakav su očekivali, neprestano šire laži i u Hrvatskom saboru i u javnom prostoru”, napominje Zajednica branitelja. Ističe da se te laži dotiču i najbolnijih tema poput samoubojstava hrvatskih branitelja.

Paušalno iznose brojke, ne zadirući dublje u problem, ne nude rješenja i prijedloge, nego se koriste najbolnijim temama za osobnu promociju. “Govore i o osobama nestalima u Domovinskom ratu, tvrdeći da se posljednjih godina nije pronašla ni jedna nestala osoba”, navode iz Zajednice. Podsjećaju kako članovi obitelji, institucije i brojke govore drukčije, a u posljednje četiri godine pronađene su 124 osobe.

“Rat koji danas vodimo, očito je rat protiv fakenewsa (neistinitih vijesti), rat protiv huškanja koji potiče nasilno rušenje demokratski izabranih institucija i kaos u društvu”, ocjenjuje Zajednica branitelja.

Smatraju da su lažne vijesti koje čitamo, manipuliranje i huškanje imali svoju ulogu i u nemilom činu koji se dogodio u ponedjeljak na Trgu svetog Marka, kada je 22-godišnjak na Trgu sv. Marka pucao na hrvatskog policajca koji je čuvao ulaz u sjedište Vlade RH.
Ocjenjuju da fakenews ima svoju ulogu i u napadima na novinare i zdravstvene djelatnike.

Pozivamo sve da preispitaju istinitost izjava pojedinaca, da misle svojom glavom i da se sjete hrvatskog zajedništva u Domovinskom ratu, piše Zajednica i poručuje – ako nema zajedništva koje je stvorilo Hrvatsku i konsenzusa o elementarnim pitanjima – ne možemo stvoriti nikakvu budućnost.

Zajednica smatra da je nakon smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i ratnog ministra Gojka Šuška, Vlada koja je najviše učinila za hrvatske branitelje upravo Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.
Zajednica poziva da se ne iznose neistine, da se ‘ne huškaju ratna braća’ te da budemo odgovorni prema izabranim institucijama hrvatske države.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari