Connect with us

Pregled

HVZ: Na području Sisačko-moslavačke županije 10.902 vatrogasne intervencije

Objavljeno

on

Vatrogasci su od razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije imali 10.902 intervencije u kojima su sudjelovala 9554 vatrogasca s 2454 vatrogasna vozila, izvijestila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) .

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Sisak angažirana su 53 vatrogasca s 19 vatrogasnih vozila iz domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježene su 83 intervencije.

Na području Gline angažirane su snage s područja Vatrogasne zajednice županija Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 34 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području Petrinje angažirano je 36 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila te je evidentirano 36 intervencija. Na tom području nalaze se vatrogasne snage s područja Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne  postrojbe Petrinja.

HVZ navodi i da su jučer vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a s područja Grada Zagreba imali 19 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na tim intervencijama sudjelovala su ukupno 104 vatrogasca s 41 vatrogasnim vozilom, a saniranje posljedica potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.

Vatrogasci su jučer ugasili i požar na području parka prirode Biokovo u kojem je izgorjelo između 10 i 15 hektara trave, niskog raslinja i makije, navode u priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari