Connect with us

Vijesti

I ‘bicikl i kamion’ jednako su važni, najvažnije je da idu u istom smjeru

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Kaštelima izjavio kako je dobrodošlo svako okupljanje koje vodi smjeni vlasti no da “gospođa Markić ne može vući konce”, jer je HDZ najveća stranka.

[dropcap]K[/dropcap]omentirajući inicijativu predsjednice “U ime obitelji” Željke Markić o okupljanju konzervativne koalicije Karamarko je uoči proslave 24 godišnjice HDZ-a rekao kako je “za takvo okupljanje potrebno da se steknu neki uvjeti i da postoje nekakve predispozicije“.

Odgovarajući na pitanja novinara u Kaštel Sućurcu, Karamarko je rekao kako se pojavio Savez za Hrvatsku „s nekoliko malih stranaka i nekoliko pojedinaca“ te da „gospođa Markić nije političar koji može vući konce.”

“Pogotovu zato što smo mi najveća hrvatska stranka. Pa ne možemo mi ulaziti u nekakav savez, znate mi smo kamion, a Savez (za Hrvatsku) je bicikl, pa očekivati da bicikl vuče kamion, valjda treba biti obrnuto “, kazao je Karamarko komentirajući prijedlog Željke Markić o stvaranju velike koalicije konzervativnih stranaka i sastavljanju zajedničke izborne liste za EU parlament.markic z

Iz inicijative “U ime obitelji” izvijestili su danas kako njihovi predstavnici posljednjih tjedana vode konstruktivne razgovore s vodstvima stranaka koje su ih od početka podržavale, o zajedničkom izlasku vrijednosno srodnih stranaka na izbore za Europski parlament. U inicijativi su uvjereni da bi jedna lista s kompetentnim predstavnicima svih stranaka koje prepoznaju značaj obitelji i mladih u društvu, te u osnovi imaju iste gospodarske i nacionalne ciljeve, omogućila brze i učinkovite promjene na bolje.

Članica Organizacijskoga odbora Građanske inicijative „U ime obitelji“ Željka Markić je komentirajući izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je rekao da ona nije političar koji može vući konce te da se ne može očekivati da bicikl vuče kamion, istaknula da su i bicikl i kamion jednako važni te da je najvažnije  da idu u istom smjeru.

“Zna se tko je kamion, a tko bicikl i važan je i jedan i drugi. No, najvažnije je da cijeli vozni park mora voziti u istom smjeru, a to je pobjeda na izborima i promjena u Hrvatskoj”, rekla je Markić gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3 u petak navečer.

Markić je naglasila kako stvaranjem koalicije treba osigurati pobjedu na izborima za Europski parlament za one koji dijele iste vrijednosti.

Sve te stranke koje dijele iste ciljeve trebaju se naći na jednoj listi na izborima za Europski parlament, ocijenila je Markić i potvrdila da su razgovorali s HDZ-om, ali i s drugim strankama koje bi trebale činiti tu koaliciju.

“Svi oni kojima je stalo do Hrvatske, boljitka i promjene ovoga negativnog trenda i u gospodarstvu i u društvu,  sigurno u tome mogu pronaći motiv za razgovore i za stvaranje jedne liste za izbore za Europski parlament, koji su za dva i pol mjeseca, kako bi se omogućilo da se glasovi svih onih birača koji dijele vrijednosti ovih stranaka, usmjere u jednom smjeru te da se osiguraju kompetentni, sposobni i pošteni zastupnici”, istaknula je Markić.

Moja ambicija u svemu ovome je da Hrvatska postane bolja, naglasila je Markić.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari