Connect with us

Iz Svijeta

I Biden i Trump pozvali glasače Nikki Haley da ih podupru

Objavljeno

-

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden i njegov republikanski prethodnik Donald Trump, gotovo sigurni kandidati za predsjedničke izbore u studenom, pozvali su u srijedu birače Nikki Haley da ih podrže.

Biden je pozvao Haleyjine birače da ga podrže na izborima u studenom nakon što se ona u srijedu povukla iz utrke za republikansku predsjedničku nominaciju.

Ona je bila posljednja Trumpova protukandidatkinja za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, a povukla se nakon poraza na predizborima na superutorak.

Biden je rekao da je Haley, bivša guvernerka Južne Karoline, bila spremna govoriti istinu o Trumpu, uključujući o “kaosu koji ga uvijek prati” i “njegovoj nesposobnosti da razlikuje dobro od lošeg”.

“Donald Trump jasno je dao do znanja da ne želi pristaše Nikki Haley. Ja želim biti jasan: Za njih ima mjesta u mojoj kampanji”, rekao je Biden, pozdravivši što je ona imala “hrabrosti” suprotstaviti se Trumpu.

No Trump je također pozvao Haleyjine birače da ga podrže.

“Želio bih pozvati sve Haleyjine pristaše da se pridruže najvećem pokretu u povijesti naše zemlje”, objavio je Trump na mreži Truth Social. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari