Connect with us

Hrvatska

I Branimir Bilić, ugledni televizijski urednik i komentator dobiva otkaz s HRT-a?

Objavljeno

on

Kako neslužbeno doznaje dnevno.hr, Pravna služba HRT-a pokrenula je proceduru davanja izvarednog otkaza Branimiru Biliću, komentatoru i uredniku u Informativnom programu HTV-a, a razlog je pismo koje je uputio Programskom Vijeću, upozoravajući na kaos na televiziji i sramotan televizijski program.

[su_heading size=”18″]Jedna od legendi domaćeg novinarstva, urednik i komentator HTV-a Branimir Bilić također će ubrzo dobiti otkaz! Kako neslužbeno doznaje dnevno.hr, pokrenuta je procedura davanja izvarednog otkaza ugovora o radu zbog pisma kojeg je uputio članovima Programskog Vijeća, upozoravajući na kaos i loše stanje na Prisavlju.[/su_heading]

lamija-aVeć dva sata nakon što je e-mailom uputio to pismo, stigao mu je zahtjev nadležne šefice Lamije Alečković da obrazloži manjak radnih sati na televiziji, jer poznata je odredba Radmana i Sruka, urednicima i novinarima na HTV-u naređeno je da borave od jutra do mraka na Prisavlju, umjesto da na terenu doznaju informacije i donose vijesti u tu kuću. Kako je Branimir Bilić dovođenjem partijskog kadra među prvima degradiran i ukinuta mu je emisija, nakon dvije godine nerada sadašnje rukovodstvo smilovalo mu se i dalo beznačajan projekt na 4. programu jednom tjedno. Emisiju koja ide uživo s dva gosta novinarski mag poput Bilića odradi za najviše dva radna dana, a ostatak vremena valjda treba besposleno sjediti u redakciji i brojati muhe po zraku. No, kako je riječ o ozbiljnom kršenju Ugovora o radu, a nemajući neki drugi mehanizam da ga se kazni zbog pisma upućenog članovima Programskog Vijeća, Uprava se odlučila na kažnjavanje zbog malog broja radnih sati u veljači.

Kako sada stvari stoje, Branimir Bilić ima 8 dana za obrazloženje i odgovor na prijavu, a nakon toga Pravna služba odlučuje ima li dovoljno elemenata za davanje izvarednog otkaza ili samo opomenu pred otkaz. Kako neslužbeno doznajemo, Goran Radman već je odlučio i Biliću dati otkaz, samo želi poštovati zakonsku proceduru, koja zahtjeva njegovo obrazloženje a potom i mišljenje Sindikata. No, kako ni jedno ni drugo nije obvezujuće za odluku davanja otkaza, za pretpostaviti je kako će Branimiru Biliću krajem mjeseca biti uručen otkaz.

Čistke na Prisavlju se nastavljaju. Omazda za izgubljene izbore kao i zeleno svjetlo Ive Josipovića, mecene i pokrovitelja većine urednika i novinara kao i Gorana Radmana, očito će biti kobna za nekolicinu preostalih profesionalnih novinara i urednika. Pitamo se tko je sljedeći…

[ad id=”40551″]

Pročitajte Pismo Branimira Bilića Programskom vijeću HRT-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari