Connect with us

Kronika

I DORH opovrgnuo pisanje Nacionala

Objavljeno

-

foto HINA

Državno odvjetništvo u utorak je opovrgnulo tvrdnje tjednika Nacional, navodeći da glavnu državnu odvjetnicu premijer, ni bilo tko drugi, nije kontaktirao vezano za izvide nadležnog državnog odvjetništva protiv ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

“U odnosu na neimenovane izvore i njihove ‘informacije’ za tekst objavljen u današnjem izdanju tjednika Nacional, DORH odgovara da neimenovani izvori raspolažu neistinitim informacijama: Glavnu državnu odvjetnicu RH nije ni predsjednik Vlade RH, a ni bilo tko drugi, kontaktirao i zvao vezano za izvide nadležnog državnog odvjetništva protiv ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine”, ističu u priopćenju.

Dodaju i da u cijelosti ostaju kod odgovora Nacionalu da je “glavna državna odvjetnica dosad, u više navrata, što usmeno izjavama, što pisano objavom priopćenja, odgovorila vezano za izjave pojedinaca i medija i njihovo tumačenje je li pritisak ili nije pritisak”.

U DORH-u navode da smatraju bespotrebnim odgovarati na pitanja o suradnji DORH-a i vlade “budući da je suradnja i komunikacija opisana u odredbama Zakona o državnom odvjetništvu te u odredbama podzakonskih akata”.

Tjednik Nacional u posljednjem je broju objavio da “poziv premijera Plenkovića prema glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek nije bio slučajan, već da šefica DORH-a najmanje jednom mjesečno posjećuje premijera u Banskim dvorima”.

U tekstu koji je ranije demantirala i vlada tjednik navodi da ti posjeti nisu evidentirani te da se premijer na njima informira i o konkretnim predmetima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas