Pratite nas

Komentar

“I JA NE ŽELIM BITI SLUGA”

Objavljeno

na

“Poštovani gospodine Akademiče, želim Vam sretnu, zdravu i uspješnu Novu 2016. godinu s porukom I JA NE ŽELIM BITI SLUGA

S poštovanjem!  Pejo”

[ad id=”93788″]

Novogodišnja čestitka koju vjerujem potpisujete i svi vi koji bi mi željeli ili jeste čestitali mi novu godinu, zar ne?

Zapravo, neobičnu čestitku sam vidio i u tekstu: 31. prosinca 1991. – prvi put emitirana ‘Bojna Čavoglave’

Na dan 31. prosinca 1991. prvi puta je emitirana na Hrvatskom radiju Split najpoznatija ratna pjesma Domovinskog rata „Bojna Čavoglave“. Pjesmu je snimio dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik Marko Perković Thompson. Među Hrvatima postala je simbol otpora srbijanskom agresoru.

bojna čavoglave thompsonTekst se bavi obranom od hrvatskog sela Čavoglave od agresije Srba, a Thompson u stihovima poručuje da će braniti svoju Hrvatsku i rodno selo do smrti, sa spremnošću da srbijanskog agresora protjera i oslobodi domovinu, rodni kraj i domovinu Hrvatsku.

Tijekom Domovinskog rata bila je jako slušana, te je proslavila Marka Perkovića Thompsona. On je nakon nje nastavio pjevati domoljubne pjesme, pa su one postale njegov zaštitni znak. Njegove pjesme su s vremenom, zbog domoljubnog i vjerskog karaktera, postale „trn u oku“ djelu projugoslavenski i antihrvatski orijentiranih medija i političara.

Ipak, Marko Perković je izdržao sve napade bijesa i mržnje, te je svojim pjesmama u vrijeme tzv. „detuđmanizacije“, koje je sinonim za dekroatizacija, postao jedan od vidljivih i čvrstih simbola otpora tom patološkom i pokvarenom pokretu.

Njegovo selo Čavoglave postalo je s vremenom mjesto u kojem se prvo hrvatski narod Dalmacije, a zatim cijele Hrvatske spontano okupljao na proslavu obljetnice oslobođenja Hrvatske 5. kolovoza, kao odgovor na klevetanje i demonizaciju Domovinskog rata i hrvatskih branitelja i generala. U tom procesu sudjelovali su mnogi tadašnji i još uvijek aktivni političari i mediji.

Danas se ti sramni i zabrinjavajući događaji, nakon oslobađajuće presude generalima i otpora hrvatskog naroda tom bremenitom poratnom dijelu hrvatske povijesti, pokušavaju zaboraviti i sakriti od javnosti. (narod.hr)

thompson-pečarić-kamenjarJasno vam je da je to zbog toga što me podsjetilo na sada već prošlogodišnju Peticiju ZDS kojom smo branili i obranili Thompsona i “Bojnu Čavoglave”, a koju su napali i očekivano s lijeva i neočekivano i neki s desna. Postadoh im zbog toga ustašoidni akademik, kao i sada novi predsjednik Hrvatskog DRŽAVNOG Sabora akademik Željko Reiner, ne znajući da g. Pejo i mnogi drugi državotvorni Hrvati znaju da ja ne volim biti sluga, a pogotovu ne srpski:). Valjda vas je sve Milanović i podsjetio na srpsku podjelu Hrvata naUstaše i Srpske sluge.

Naravno, mnogima je kao Milanoviću cijela hrvatska povijest smještena u vrijeme NDH. Ništa prije i ništa poslije ne postoji osim razdoblja kada su oni na vlasti.

Zapravo o tome govori i bivši hrvatski veleposlanik Mladen Ibler:

Naslov: Re: Radi li se o novom pismu o ZDS?
Datum: Wed, 30 Dec 2015 11:18:39 +0100
Šalje: Mladen Ibler
Prima: Josip Pecaric

Poštovani i dragi kolega Pečarić,

Pitam se dali naše mlađe generacije uopće znaju da je još prije svršetka Prvog svjetskog rada Hrvatski Državni Sabor proglasio odcjepljenje od Austrougarske monarhije i uspostavio SHS – Državu Slovenaca, Hrvata i Srba. 

Ta je činjenica poznata danskim filatelistima, ali ne i političkim “lajbekima” u Saboru i političkim  kretenima koji su svojedobno ukinuli pridjev “Državni”. Zna se u čijem interesu. Sapienti sat !  

Nažalost – Imao je pravo naš A.G. Matoš .

Na zagrebačkom:  Sretno Vam Mlado Leto 2016.

Mladen Ibler

A da ima mladih koji puno znaju stalno nam pokazuje Miro Banović:

Naslov: Re: Radi li se o novom pismu o ZDS?
Datum: Wed, 30 Dec 2015 15:30:26 +0100
Šalje: Miro Banović

Poštovanje! 🙂

Odličan vam je tekst sa poveznicama, podijelio sam ga dalje!

Zanimljivo je vidjeti komentar Ingrid Antičević Marinović, kojeg je napisala na facebooku:

“Novi predsjednik Sabora u svom nastupnom govoru predlaže da se Hrvatski sabor preimenuje u Hrvatski državni sabor. On zna ili bi bar trebao znati da je Hrvatski državni sabor bio za vrijeme fašističke NDH koji je osnovan voljom Ante Pavelića i nikad za njega nisu bili provedeni izbori. Zastupnike je sam postavio i takav sabor nikada nije imao nikakvu političku moć.

Nas su birali GRAĐANI!

Zato se tome oštro protivimo i to neće i nikada ne smije proći.”

ingrid1Ako ništa drugo, bar je iskrena. Oni se ne protive jer je promjena nepotrebna. Oni se ne protive jer smo početkom 90-ih imali Hrvatski sabor pa žele zaštititi uspomenu na stvaranje Hrvatske. Oni se ne protive uz bilo kakav razuman argument.

Oni se oštro protive, i to ne smije nikada proći isključivo zato jer se sabor tako zvao u vrijeme Ante Pavelića. Gdje god se može slabiti hrvatski državni identitet, SDP ga slabi. Tako su djelovali 1945.-1990., 2000.-2003., 2011.-2015. … i koliko ćemo još puta vratiti takve ljude na vlast da im “damo još jednu priliku”?

I samo usput se pitam, ima li tko u Hrvatskoj znanja i hrabrosti (a ujedno i autoriteta) objasniti razlike između fašizma i NDH, između fašizma i ustaštva? Uvijek se priča svodi na savezništva, sličnosti, suradnju itd. A razlike? Meni se čini da je razlika bilo puno više nego sličnosti. Možda sam u krivu, ali ne predajem se tek tako 😉

Jako mi je drago da je gospodin Reiner ono predložio. Reakcije na njegovu izjavu samo su još jedan dokaz da nam je hitno potrebna lustracija. Ovakvo snažno protivljenje SDP-a pokazuje da je njima jako stalo da ime DRŽAVNI ni slučajno ne bude u Saboru. NDH je tu samo izgovor. Sjećam se kako je jedan biskup predložio da se pitanje ZDS rješava na referendumu nakon stručne rasprave. Pa ako gospođa Ingrid Antičević Marinović tvrdi da su nju birali građani, nije li mogla reći da bi o imenu Sabora trebali odlučiti upravo građani? Godišnje bi se u Hrvatskoj mogao održati jedan referendum na kojem bi se skupilo nekoliko ovakvih pitanja, koja bi onda sami građani riješili onako kako oni žele. Ali umjesto toga ona kaže “nas su birali građani” i nastavlja “to neće i ne smije nikada proći”. SDP je u 4 godine više puta poručivao građanima da o nečemu ne mogu, ne smiju ili ne znaju odlučiti. SDP drugim riječima kaže da smo dovoljno pametni da izaberemo njih, ali da smo preglupi da sami odlučujemo, pa je bolje da oni odluče umjesto nas. Kako se ne bi dogodilo da opet neki biskup predloži referendum, i bude zbog toga napadnut, evo onda sada ja, običan građanin, predlažem referendum jer želim da se napokon i mene nešto pita. A biskupi me slobodno smiju citirati. Barem neće biti paljbe po njima. (Šalim se, znam da hoće. Po njima će uvijek biti paljbe) 🙂

Zapravo je nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, predložio to o čemu govori Miro. On se tako pridružio prošlogodišnjem našem Pismu Predsjedniku HAZU. U Pismu smo tražili da HAZU donese deklaraciju o slobodi istraživanja. Pismo je potpisao veliki broj biskupa, akademika, sveučilišnih nastavnika i drugih javnih osoba, počev od nadbiskupa Barišića pa na dalje.

HAZU nije donijela traženu deklaraciju, ali su rezultati izbora koji su završili s OBA SU PALA doveli do toga da više neće biti u vlasti onih koji bi željeli ograničiti slobodu istraživanja. Ono što je meni bilo tada, a i danas, znakovito je to što je Pismo HAZU potpisao, ako se ne varam, samo jedan saborski zastupnik HDSZ-a – prof. dr. sc. Miroslav Tuđman. Zato bi mi bilo drago vidjeti ga kao novog ministra znanosti.

Pogledajte razgovor s njim na Portalu HKV-a

miroslav_tudjman-810x534Svi koji su čitali njegove knjige vjerojatno misle kao i ja da se radi o ponajboljem znanstveniku s zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Ali meni su uvijek u pameti dvije zgode u svezi s njim.

Prva je kada sam ga 2001. godine zamolio da napiše predgovor moje knjige “Za hrvatsku Hrvatsku”. Pročitavši je zamolio me je:

Možete li mi dati neku od Vaših matematičkih knjiga. Doista bih volio vidjeti i proučiti kako netko može razmišljati ovako kao Vi.

Prof. Tuđman se inače bavi i Teorijom znanja, pa i taj primjer pokazuje s koliko ozbiljnosti on prilazi svemu što se tiće znanja i znanosti.

Druga je u svezi s jednim njegovim istraživanjem kada je iz velikog broja podataka došao do zakona koji je iskazao jednom formulom. Zamolio me je da pogledam to što je dobio. Kako on nije matematičar nije koristio niti je mogao znati da u matematici postoji jedna metoda kojom se mogu dobiti takve formule. Kada smo je iskoristili, računalo je dalo formulu veoma blisku onoj koju je on -ni sam ne znam kako – dobio.

Zapravo, mene samo zanima je li se netko u HDZ-u i/ili Mostu sjetio pitati ga o tome.

Osobno bih prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana više volio vidjeti kao redovitog člana HAZU nego kao ministra. Ali za hrvatsku znanost bi itekako bio koristan i kao ministar.

Na kraju još jednom: Blagoslovljena vam nova 2016.!

Akademik Josip Pečarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentiraj

Komentar

Godinu danas nakon eksplozije nacionalne euforije ponovno tamo gdje smo bili

Objavljeno

na

Objavio

Godinu je dana prošlo od fantastičnoga rezultata hrvatskih nogometaša na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dalićeva trenerska filozofija „vjera, pozitiva, karakter“ u kombinaciji s nogometnom kvalitetom Hrvatsku je dovela gotovo na sam vrh svijeta. Tih dana cijela je država zračila pozitivom i zajedništvom, a uspjeh viceprvaka svijeta pokazao nam je na kakve su podvige Hrvati spremni kada imaju pravo vodstvo.

Na žalost, godinu dana iza nogometnog podviga, „stanje nacije“ vraćeno je na ono pred prvenstvo u Rusiji: apatija, rezigniranost, kriminal, korupcija, grabež, gubitak ideala, dezavuiranje svih vrijednosti, moralni relativizam… Iz Hrvatske se i dalje iseljava, i to ne više toliko zbog ekonomskih razloga koliko zbog nesređene države koja se pretvorila u hajdučiju i podjelu ratnog plijena. Hrvatska danas je država kojom vladaju partikularni interesi koji se ostvaruju kroz kriminalne i mafijaške načine djelovanja. Tko nije dio nekoga klana, ne piše mu se dobro i sustav ga sili da preživljava ili potraži sreću negdje drugdje.

Stanje takvo kakvo jest, posljedica je nesretnoga povijesnog naslijeđa, ali i nespremnosti svih nas da mijenjamo stare navike i mentalitete. Protivno fantazmagoričnim pripovijestima o (pre)svetome narodu i zlim političarima, u pluralističkim demokracijama svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje. Narod je taj koji bira političare, a Bog je ljudima dao slobodnu volju i zdrav razum da prosuđuju i na temelju prosudbi donose odluke. Slaba politička kultura i nedostatak iskustva državništva imaju značajnu ulogu u svemu, no razlog zašto birači biraju uvijek iste političke opcije koje uništavaju državu i društvo svih ovih godina krije se u nečemu drugome.

Naime, stotine tisuća ljudi (prema nekim procjenama gotovo 60 % ljudi s primanjima) direktno ili indirektno vezane su pupčanom vrpcom na proračun i interese velikih stranaka, tako da je bilo kakve promjene vrlo teško očekivati. S druge pak strane, protestna biračka baza ili odlazi u inozemstvo ili je vrluda od jednoga do drugoga protestnog kandidata (riječ je o biračkoj bazi koja se vrlo lako i brzo razočara). Problem je, dakle, Sustav koji je okrenut naopačke i stimulira izokrenute vrijednosti i moduse djelovanja. Sve ostalo je samo posljedica takvoga sustava.

Sve što se događa u državi, sva pljačka i grabež, ne bi bili mogući kada ne bi imali protekciju vlasti. I to ne samo izvršne vlasti, nego i treće, sudbene grane vlasti. Besprizorna korupcija i kriminal koji su premrežili sve pore društva ne bi bili mogući kad bi pravosuđe radilo svoj posao. No, pravosuđe je u Hrvatskoj samostalno i neovisno samo na papiru, a u praksi se svaki dan krše kaznenoprocesna načela i umjesto njih inaugurira načelo političkog kriterija. Povremeni procesi protiv političara uglavnom se odnose na međusobne obračune unutarstranačkih i međustranačkih klanova. U takvoj raboti ulogu igra i „četvrta sila“, a to su mediji kojima primarni cilj nije informiranje građana, nego doziranje informacija i čuvanje leđa kriminalnim strukturama. Otkrivanje afera, baš kao i slučaju pravosuđa, dio je spomenutih stranačkih obračuna.

U isto vrijeme ljudi bježe glavom bez obzira iz države, nerijetko i na dezerterski način, i uništavaju perspektive da se u budućnosti bilo što promjeni na bolje jer tamo gdje nema ljudi nema ni života i napretka.

Veliki Chesteron je u knjizi „Pravovjerje zapisao: „Moje prihvaćanje svijeta nije optimizam, ono je više nalik patriotizmu. To je stvar temeljne odanosti. Život nije zgrada za iznajmljivanje soba u Brightonu, koju ćemo napustiti zato što je jadna. To je tvrđava našeg roda, sa stijegom koji vijori na kuli, i što je jadnija, to je važnije da ju ne napustimo. Nije problem u tome što je ovaj svijet odviše žalostan da bi ga se voljelo ili odviše radostan da ga se ne bi voljelo. Problem je u tome da kada zaista nešto volite, onda je njegova radost razlog da ga volite, a njegova tuga razlog da ga volite još i više. Sva optimistična razmišljanja i sva pesimistična razmišljanja o Engleskoj jednako su valjani razlozi da se bude engleski patriot. Slično tome, optimizam i pesimizam su jednako valjani razlozi da se bude kozmički patriot“.

Koliko smo danas u Hrvatskoj blizu ovakvog načina razmišljanja?

Davor Dijanović/HKV

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Ideologija Multikulturalizma želi samo kaos

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Anadolija

Multikulturalizam je pretvaranje monoetničke kulture u multietničku kulturu bez kompromisa (Alternativlos). Kao jedan od projekta frankfurtske škole je multikulturalizam specifična ideologija s pogledom iz samo jedne perspektive u kojoj ne postoji drugo mišljenje.

Budući Ekofašizam, koji će kroz CO2-porez financijski pogurati Multikulturalizam, podupiru novo doseljene etničke skupine da gaje svoju kulturu pa čak ih ohrabruju u tome da stvaraju manje paralelne kulturne zajednice u postojećoj domaćoj etničkoj zajednici koja ih je prihvatila. Takvo stanje bi onda navodno bilo pozitivno za sveukupnu svjetsku zajednicu.

Multikulturalizam tvrdi da je raznovrsnost svega i svačega snaga jedne svjetske zajednice ali u realnosti je to kaos identiteta svih etničkih zajednica i ima svoje dugotrajno negativne posljedice za sve.

KROZ MASOVNU ZAMJENU STANOVNIŠTVA multikulturalizam postaje vrlo kontroverzan i mnogi političko znanstveni stručnjaci i vjerne vođe poput Afričkog Kardinala Robert Sarah koji je etnički Afrikanac, kritiziraju taj eksperiment. A i sama povijest je svjedok da su takvi socijalističko marksistički eksperimenti završili u krvavim masovnim ubojstvima.

Samo u 20 stoljeću je pobijeno preko 110 milijuna stanovnika koji su zatečeni u tim sustavima totalitarne RASE U OBLIKU KLASE. Ista ta ideološko elitna RASA U OBLIKU KLASA stvara jedan fiktivni multikulturalizam i utopijski komunitarizma na način da ga umjetno uljepšaju i pozitivno iskrive kroz medije. Multikulturalizam stvaraju na napućenom prostoru u kojemu dolazi do rascijepa prisutnih raznolikosti.

Primjerak tome su konflikti i masovne tuče u izbjegličkim prihvatilištima njemačke i drugdje, na osnovu čega se onda mora zvati specijalna policija u pomoć da bi smirili situaciju. Modus operandi je da se uz negativnu selekciju šlepa u Europu bez mjere, bez cilja i navedenog racionalnog razloga mase stranih kultura, vjere i običaja.

Uz to se novo doseljenike manipulativno ohrabruje u getoiziranju, jer novi doseljenici stvaraju svoju zajednicu u zajednici domaćeg prihvatitelja, također stvaraju svoje kulturne centre, crkve, vrtiće, udruge, trgovačke zone i nameću svoja pravili u sektorima svoje nove etničke zajednice koje postaju NO-GO zone za sve ostale kao što imamo već u Švedskoj, Engleskoj, Njemačkoj I.T.D.

– Jedina istina je da Ideologija Multikulturalizma želi samo kaos kojega upravo nove RASE U OBLIKU KLASE kontroliraju i manipuliraju jer oni će se u svim tim teškim trenucima kulturnog šoka i tranzita nalaziti u sigurnim sektorima gdje teće svima poznato med i mlijeko. Hrvatski Narode otvorite oči i očistite um, sve će vam biti jasno – da je bolje spriječiti nego liječiti, komentirao je Saborski zastupnik Željko Glasnović (NHR)

 

Szijjarto: Snage koje organiziraju migracije ponovno su u ofenzivi

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari