Pratite nas

Pregled

I Krešo Beljak nije upisao kuću u katastar

Objavljeno

na

Iako je HSS-ovac Davor Vlaović nedavno za saborskom govornicom prozivao HDZ-ova ministra uprave Lovru Kuščevića jer 11 godina nije upisao svoju vilu na Braču u katastar, već je ostala zavedena kao pašnjak, istu stvar napravio je i njegov šef Krešo Beljak.

Samoborski gradonačelnik i predsjednik HSS-a, naime, nije upisao svoju samoborsku kuću u katastar, niti za nju ima uporabnu dozvolu.

U katastru i zemljišnim knjigama velika obiteljska kuća u Vinogradskoj ulici ne postoji, već je zavedena kao livada od 786 metara četvornih čiji su vlasnici supružnici Beljak. Kuća ima i broj, pa je nejasno kako je uopće samoborski gradonačelnik bez upisa u katastar i uporabne dozvole dobio kućni broj, piše Jutarnji list

– Kuća tehnički nije dovršena jer sukladno projektu nema uporabnu dozvolu i zbog toga ni nije mogla biti upisana u katastar. Ja sam uzeo kredit i dogovorio izgradnju po principu “ključ u ruke” i to se dogodi kada projektantni ne obave posao do kraja. Nisam imao pojma sve dok mediji nisu počeli zvati.

Sad sam se raspitao i doista nije upisana, a razlog je taj što tehnički nije dovršena, a kada bude, onda se tek može tražiti energetski certifikat i uporabna dozvola, te se onda može upisati u katastar – pojašnjava Beljak uz davanje na uvid sve dokumentacije koja to i potkrepljuje.

On je kuću upisao u imovinsku karticu prije četiri godine. Kuću s okućnicom površine 950 četvornih metara, procijenio je na pola milijuna kuna, a za zemljište i gradnju digao je kredit od 110.000 eura, za što nam je poslao i ugovor. Početna kamata je bila 5,5 posto, a sada se smanjila na oko tri posto.

– Kuščević ima uporabnu dozvolu i kuću iznajmljuje, te od nje ostvaruje dodatan prihod, a mi u svojoj živimo. A kako smo dobili broj? To je sada pitanje za državu i sustav koji omogućava da se dobije broj dok kuća nije dovršena – kaže Beljak, koji tvrdi da je gradio kuću u građevinskoj zoni, te da nije bilo prenamjena zemljišta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari