Connect with us

Pregled

I ove će godine Hrvatski sabor biti pokrovitelj komemoracije žrtava Bleiburške tragedije

Objavljeno

-

Kao i prijašnjih godina, Hrvatski sabor pokrovitelj je i ovogodišnjeg obilježavanja središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije, mons. Jurom Bogdanom, vojnim ordinarijem, mons. Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim, dr. Krunoslavom Novakom, generalnim tajnikom i dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu, te predstavnicima Počasnog bleiburškog voda Milanom Kovačem i Božom Vukušićem.

U priopćenju se navodi da su sudionici sastanka razgovarali su o ovogodišnjem obilježavanju središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta te definirali program događaja.

“Vodeći računa o složenoj epidemiološkoj situaciji, komemoracija će se održati 15. svibnja, na sličan način kao i prošle godine.

Prema programu, predviđeno je polaganje vijenaca i molitva na Lojbaškom polju kod Bleiburga u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji, polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj i sveta misa koja će se služiti u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini, sukladno prijedlogu Hrvatske biskupske konferencije.

Zaključno, sugovornici su se složili kako će u idućem razdoblju, prateći razvoj epidemiološke situacije, preciznije razraditi cjelokupni program obilježavanja komemoracije te o tome pravodobno izvijestiti javnost”, priopćeno je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas