Connect with us

Nedjeljom u 14

I Srbi su imali poljoprivrednu traktorijadu! Nakon one Kninske!

Objavljeno

-

U utorak, 14. studenoga 2023. , prosvjed srpskih poljoprivrednika nezadovoljnih svojim položajem ušao je u drugi dan. Tražili su trenutno ispunjavanje svega što je ranije dogovoreno s Vladom te isticali da su dovedeni do bankrota. Kako su javljali srpski mediji, najveći broj poljoprivrednika koji prosvjeduju dolazi iz Vojvodine.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Predstavnik Ujedinjenih organizacija poljoprivrednika Marko Gabrić rekao je za agenciju Beta da je moguća i radikalizacija prosvjeda, ako se zahtjevi koji su prihvaćeni na pregovorima u svibnju ne ispune. Traktorima je blokiran niz cesta. Blokirana cesta kod Stare Pazove, a nakon dva sata blokade, propuštaju vozila i to na 15 minuta. Poljoprivrednici su se na traktorima okupili i u Klajićevu kod Sombora, kao i u mjestu Aradac kod Zrenjanina.

Kako je za Nova.rs izjavio Milan Marković iz udruženja STIG, ratari se okupljaju, a na ulicama je bilo oko 70 traktora.

Nije vrag da Pokrovac i ekipa prepisuju domaću zadaću od Srba? No propustili su vidjeti jednu ključnu razliku između hrvatskih i srpskih traktora. Evo za usporedbu slike naše „jadne“ mehanizacije, u vlasništvu naših napaćenih svinjogojaca i ratara.

Podrijetlo srpskih traktora, uglavnom Fergusona i IMT-ova jugoslavenske proizvodnje,  poznato nam je iz Kninske traktorijade 1995., a ove „mrcine“ hrvatskih svinjogojaca i poljoprivrednika, od 100-150 tisuća eura vrijednosti po komadu, navodno su pale s neba? Ili je za to možda kriv veleizdajnik Plenković, EU poticaji i Vlada Republike Hrvatske? Jesenska brazda je uzorana, plavi dize nikada jeftiniji  i sada u klimatiziranim i super opremljenim traktorima,  u kojima nema što nema od informatičke opreme, Pokrovčevi „svinjokoljci“ demonstrativno „zahvaljuju“ Plenkoviću i Hrvatskoj Vladi na izdašnoj pomoći.  Najnovije vijesti iz SOA-e govore da su se tek toliko, radi vlastite sigurnosti, napaćeni svinjokoljci osigurali ekstremistima, koji su valjda spremni traktorima napasti i Banske dvore, kada već više nema Danijela Bezuke? S neba padaju i svinjske polovice, a s neba će pasti i vrhunski slavonski proizvodi proizvedeni od zdravog, a ne zaraženog mesa?

Čini mi se, loša je matematika i politička taktika, ako netko misli da će zbog 3% zaraženih svinja koje su opravdano eutanazirane, dobiti 3% više na predstojećim parlamentarnim izborima. Možda bi im biIo pametnije da pohvale rad Vlade Republike Hrvatske, ministricu Mariju Vučković i Andreja Plenkovića, jer ulažu silne napore trošeći novac iz državnog proračuna, dakle naš novac,  da bi svi građani zadovoljni dočekali Božić 2023.

Ipak prijelomna je vijest Plenkovićeva smjena Frane Barbarića s mjesta predsjednika uprave HEP-a! Što će sada kazati oni pametnjakovići koji su širili teoriju urote da je Plenković ucijenjen od Barbarića, tvrdeći da ga zbog toga nikada neće smijeniti. Zapravo, istina je,  da oni koji su širili takve teorije i koji su se dušobrižnički „brinuli“ da Barbarić bude smijenjen, nisu nikada željeli njegovu smjenu, jer on im je bio idealan malj za udar na HDZ i Andreja Plenkovića.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas