Pratite nas

“Idemo u Siriju jer je to put prema Iranu”

Objavljeno

na

Bivši američki kongresmen, Ron Paul, rekao je kako SAD planira napasti Siriju jer je to korak prema ulazu u Iran. “Idemo u Siriju jer je to dio marširanja prema Iranu”, rekao je Paul u jučerašnjem intervjuu za CNN. “Situacija je danas drugačija, vjerujte mi. Američki narod je na mojoj strani i dobar dio zastupnika danas ističe kako napad na Siriju nema smisla”, istaknuo je Ron Paul. Podsjetimo, prije nekoliko dana Paul je istaknuo kako je kemijski napad u Siriji vjerojatno operacija pod lažnom zastavom izvedena od strane Al-Qaede

[box_light]Bivši američki kongresmen Ron Paul odbacuje službenu priču američke administracije koja za napad kemijskim oružjem u okolici Damaska optužuje sirijske vlasti. “Nismo sigurni tko je upotrijebio kemijsko oružje. Skupina koja od ovog napada ima najviše koristi je Al-Qaeda. Oni su lako mogli upotrijebiti otrovni plin, ubiti ljude i za sve optužiti Assada”, rekao je te naglasio kako smatra da “Assad nije idiot” ističući kako bi takvim napadom doveo protiv sebe stranu vojnu intervenciju.

“Pogledajte samo sve laži koje su nam servirali prije napada na Saddama Husseina. Još propagande. Ovo se stalno ponavlja. Mislim da je ova priča zapravo operacija pod lažnom zastavom. Zaista to vjerujem”, rekao je Ron Paul.

U intervjuu za Fox News također se osvrnuo na činjenicu da je Saddam Hussein upotrijebio kemijsko oružje za vrijeme Iračko-iranskog rata 80-ih godina te kako je pojedine sastojke za kemijsko oružje nabavljao od SAD-a. Podsjetimo, prema nedavno objavljenim dokumentima američke CIA-e, tadašnja američka administracija predsjednika Ronalda Reagana znala je da će Irak upotrijebiti kemijsko oružje protiv Irana, no tome se nisu ni najmanje suprotstavljali.

Nadalje, Ron Paul se pita kako je moguće da nitko uopće ni ne postavlja pitanje moguće upletenosti Al-Qaede u ovu cijelu priču oko uporabe kemijskog oružja u okolici Damaska. Ističe kako je ovo “jako opasan situacija” s nepredvidljivim posljedicama. “Što ako recimo jedna od naših bombi pogodi i ubije 100 Rusa u Siriji? Veliki ratovi uvijek izbijaju zbog nepredvidljivih posljedica”, rekao je Paul te istaknuo kako ne vjeruje u priče o “ograničenom” napadu i “kratkotrajnom” ratu navodeći kako su se identične izjave davale i pred rat u Iraku.[/box_light]

CNN, Press TV, FoxNews

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

AfD druga najjača stranka u Njemačkoj

Objavljeno

na

Objavio

Foto: EPA

Alternativa za Njemačku (AfD) prvi put je u anketama pretekla vladajuću Socijaldemokratsku stranku Njemačke (SPD) i trenutno je druga najjača politička stranka u toj zemlji, prema ispitivanju javnog servisa ARD objavljenom u petak koje istodobno pokazuje pad popularnosti demokršćana kancelarke Angele Merkel.

„Da se sljedeće nedjelje održavaju savezni izbori demokršćanska Unija CDU/CSU osvojila bi 28 posto glasova što je najslabiji rezultat otkako se od 19967. provodi to ispitivanje. SPD bi osvojio 17 posto, a AfD 18 posto glasova što je dosad najbolja vrijednost za ovu stranku“, stoji u ispitivanju Deutschlandtrend što ga za potrebe javnog servisa ARD provodi institut Emnid.

Od posljednjeg ispitivanja prije dva tjedna AfD je ojačao za dva posto, a stranke vladajuće koalicije Unija CDU/CSU i SPD izgubile su po jedan posto glasova.

Na četvrtom mjestu s 15 posto je stranka Zeleni, a slijedi je Ljevica s 10 te liberali iz FDP-a s 9 posto glasova.

Daljnji pad popularnosti stranaka vladajuće koalicije povezuje se s uzastopnim nesuglasicama unutar stranaka vlade.

Posljednji slučaj odnosi se na svađu zbog ravnatelja Ureda za zaštitu ustavnog poretka Hans-Georga Maassena koji je bio prisiljen napustiti svoje mjesto zbog spornih izjava u kojima je relativizirao neonacističke izgrede u Chemnitzu, ali je na inzistiranje ministra unutarnjih poslova Horsta Seehofera (CSU) premješten na utjecajniju dužnost državnog tajnika unutar ministarstva unutarnjih poslova.

Ispitivanje je pokazalo i nezadovoljstvo radom samog ministra Seehofera jer 59 posto ispitanika smatra da je on loše kadrovsko rješenje za ministra unutarnjih poslova.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Crna Gora isplatila 1,43 milijuna eura bivšim zatočenicima logora Morinj u Boki kotorskoj

Objavljeno

na

Objavio

Crna Gora podmirila je sve svoje obveze prema bivšim zatočenicima koji su bili zatvoreni i mučeni u logoru Morinj u Boki kotorskoj ranih devedesetih godina, isplativši im gotovo milijun i pol eura na temelju pravomoćnih presuda, piše u petak tisak.

Pravni zastupnik morinjskih logoraša Zdravko Begović kazao je za dnevnik „Dan” da je nalog suda potpuno izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen “svaki cent”, odnosno točno 1,43 milijuna eura.

Begović je, međutim, dodao da to nije kraj kada se radi o zahtjevima po tužbama vezanim uz logor Morinj u kojem su 1991. i 1992. bili zatočeni državljani Hrvatske nakon srpsko-crnogorske agresije na dubrovačko područje 1991.

Zastupnik je rekao da su njegovi klijenti, njih 220, nakon što su primili naknadu za zlostavljanje i mučenje, podnijeli su nove tužbe protiv Crne Gore zbog umanjenja poslovne sposobnosti i životnih aktivnosti.

Visina zahtjeva po tim novim tužbama pojedinačno iznosi od deset do 15 tisuća eura.

“Osnovnim sudovima smo podnosili tužbene zahtjeve za naknadu nematerijalne štete. U pitanju su ratni zarobljenici iz logora u Morinju koji su državljani Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

“Većina sudskih postupaka je pravomoćno okončana, kao i postupak izvršenja”, kazao je Begović.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari