Pratite nas

“Idemo u Siriju jer je to put prema Iranu”

Objavljeno

na

Bivši američki kongresmen, Ron Paul, rekao je kako SAD planira napasti Siriju jer je to korak prema ulazu u Iran. “Idemo u Siriju jer je to dio marširanja prema Iranu”, rekao je Paul u jučerašnjem intervjuu za CNN. “Situacija je danas drugačija, vjerujte mi. Američki narod je na mojoj strani i dobar dio zastupnika danas ističe kako napad na Siriju nema smisla”, istaknuo je Ron Paul. Podsjetimo, prije nekoliko dana Paul je istaknuo kako je kemijski napad u Siriji vjerojatno operacija pod lažnom zastavom izvedena od strane Al-Qaede

[box_light]Bivši američki kongresmen Ron Paul odbacuje službenu priču američke administracije koja za napad kemijskim oružjem u okolici Damaska optužuje sirijske vlasti. “Nismo sigurni tko je upotrijebio kemijsko oružje. Skupina koja od ovog napada ima najviše koristi je Al-Qaeda. Oni su lako mogli upotrijebiti otrovni plin, ubiti ljude i za sve optužiti Assada”, rekao je te naglasio kako smatra da “Assad nije idiot” ističući kako bi takvim napadom doveo protiv sebe stranu vojnu intervenciju.

“Pogledajte samo sve laži koje su nam servirali prije napada na Saddama Husseina. Još propagande. Ovo se stalno ponavlja. Mislim da je ova priča zapravo operacija pod lažnom zastavom. Zaista to vjerujem”, rekao je Ron Paul.

U intervjuu za Fox News također se osvrnuo na činjenicu da je Saddam Hussein upotrijebio kemijsko oružje za vrijeme Iračko-iranskog rata 80-ih godina te kako je pojedine sastojke za kemijsko oružje nabavljao od SAD-a. Podsjetimo, prema nedavno objavljenim dokumentima američke CIA-e, tadašnja američka administracija predsjednika Ronalda Reagana znala je da će Irak upotrijebiti kemijsko oružje protiv Irana, no tome se nisu ni najmanje suprotstavljali.

Nadalje, Ron Paul se pita kako je moguće da nitko uopće ni ne postavlja pitanje moguće upletenosti Al-Qaede u ovu cijelu priču oko uporabe kemijskog oružja u okolici Damaska. Ističe kako je ovo “jako opasan situacija” s nepredvidljivim posljedicama. “Što ako recimo jedna od naših bombi pogodi i ubije 100 Rusa u Siriji? Veliki ratovi uvijek izbijaju zbog nepredvidljivih posljedica”, rekao je Paul te istaknuo kako ne vjeruje u priče o “ograničenom” napadu i “kratkotrajnom” ratu navodeći kako su se identične izjave davale i pred rat u Iraku.[/box_light]

CNN, Press TV, FoxNews

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Tajani je samo, kao i svi, posegnuo za radodajkom

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani postupio je kao Talijani u II. svjetskom ratu.

Pošto je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve fojbi uzviknuo “Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija”, izrazio je žaljenje ako je njegova izjava pogrešno shvaćena.

Reče kako je govorio o prošlosti, “o talijanskoj Istri i Dalmaciji, ali to nipošto ne znači prisvajanje teritorija, govorili smo o Talijanima, njihovim unucima i sinovima koji su bili prisutni na toj ceremoniji”.

Dakle, kao nekad Italija ušao je “u rat” kao fašist, a poslije se povukao i istaknuo prijateljstvo s Hrvatima i Slovencima te privrženost Europskoj uniji, pa, metaforički govoreći, neće biti ubijen i obješen naglavce kao Mussolini.

Mediji su pak primijetili kako je riječ o prijatelju HDZ-a i Plenkovića koji se hvalio “podrškom talijanskog kolege” na izborima i nazivao ga “osobnim prijateljem”.

Bit će da je u tom prijateljstvu Talijan osjetio da je Hrvatska još uvijek radodajka, pa ako su u vrijeme prethodnih vlasti profiteri iz inozemstva budzašto pokupovali hrvatska nacionalna bogatstva, instinktivno je posegnuo za Istrom i Dalmacijom.

Niti je sam takav u Italiji niti je to Talijanima prvi put, komentirao je Milan Ivkošić / Večernji list

 

prof. Ante Nazor: Ništa u Tajanijevoj izjavi nije dvosmisleno. Sve je jasno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Slovenski jugonostalgičari lete iznad Pule!?

Objavljeno

na

Objavio

Ovo što radi zračna luka Pula je stvarno prostituiranje bez presedana, a sve na račun građana Pule. Švicarci ograničavaju letove iznad svoje zemlje da smanje zagađenja i buku, ali zato Pula im nudi svoje nebo. Sad neki privatnici, nostalgičari, ne mogu letjeti iznad svoje zemlje ali opet Pula nudi svoje nebo.

Zračna Luka Pula je izvijestila da će se u zračnoj luci Pula i neposrednoj okolici odvijati trenažno letenje zrakoplova SOKO G-2 Galeb koji je u privatnom vlasništvu, kako neslužbeno saznaje RegionalExpress, slovenskih državljana. G-2 je višenamjenski školski zrakoplov sa mlaznim motorom koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi.

Zrakoplov nosi oznake propale države Jugoslavije.

Termini letenja su slijedeći:

15.02.- 18.02. 2019
-09:30 – 10:30
-12:00 – 13:00
-15:00 – 16:00

Planirani odlazak zrakoplova jest 18.02. u 17 sati, priopćeno je iz Zračne luke Pula.

Što radi zrakoplov jugoslavenskih oznaka iznad Pule i tko dozvoljava ovakve provokacije?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari