Connect with us

“Idemo u Siriju jer je to put prema Iranu”

Published

on

Bivši američki kongresmen, Ron Paul, rekao je kako SAD planira napasti Siriju jer je to korak prema ulazu u Iran. “Idemo u Siriju jer je to dio marširanja prema Iranu”, rekao je Paul u jučerašnjem intervjuu za CNN. “Situacija je danas drugačija, vjerujte mi. Američki narod je na mojoj strani i dobar dio zastupnika danas ističe kako napad na Siriju nema smisla”, istaknuo je Ron Paul. Podsjetimo, prije nekoliko dana Paul je istaknuo kako je kemijski napad u Siriji vjerojatno operacija pod lažnom zastavom izvedena od strane Al-Qaede

[box_light]Bivši američki kongresmen Ron Paul odbacuje službenu priču američke administracije koja za napad kemijskim oružjem u okolici Damaska optužuje sirijske vlasti. “Nismo sigurni tko je upotrijebio kemijsko oružje. Skupina koja od ovog napada ima najviše koristi je Al-Qaeda. Oni su lako mogli upotrijebiti otrovni plin, ubiti ljude i za sve optužiti Assada”, rekao je te naglasio kako smatra da “Assad nije idiot” ističući kako bi takvim napadom doveo protiv sebe stranu vojnu intervenciju.

“Pogledajte samo sve laži koje su nam servirali prije napada na Saddama Husseina. Još propagande. Ovo se stalno ponavlja. Mislim da je ova priča zapravo operacija pod lažnom zastavom. Zaista to vjerujem”, rekao je Ron Paul.

U intervjuu za Fox News također se osvrnuo na činjenicu da je Saddam Hussein upotrijebio kemijsko oružje za vrijeme Iračko-iranskog rata 80-ih godina te kako je pojedine sastojke za kemijsko oružje nabavljao od SAD-a. Podsjetimo, prema nedavno objavljenim dokumentima američke CIA-e, tadašnja američka administracija predsjednika Ronalda Reagana znala je da će Irak upotrijebiti kemijsko oružje protiv Irana, no tome se nisu ni najmanje suprotstavljali.

Nadalje, Ron Paul se pita kako je moguće da nitko uopće ni ne postavlja pitanje moguće upletenosti Al-Qaede u ovu cijelu priču oko uporabe kemijskog oružja u okolici Damaska. Ističe kako je ovo “jako opasan situacija” s nepredvidljivim posljedicama. “Što ako recimo jedna od naših bombi pogodi i ubije 100 Rusa u Siriji? Veliki ratovi uvijek izbijaju zbog nepredvidljivih posljedica”, rekao je Paul te istaknuo kako ne vjeruje u priče o “ograničenom” napadu i “kratkotrajnom” ratu navodeći kako su se identične izjave davale i pred rat u Iraku.[/box_light]

CNN, Press TV, FoxNews

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari