Connect with us

Hrvatska

Ideologijom protiv znanosti ili ponovna deložacija Franje Tuđmana iz Opatičke 10

Objavljeno

-

lokacija

Sinoć je na Dnevniku HTV, onome što traje od 19 do 20 sati, objavljena informacija kako predsjednica Republike Hrvatske opet namjerava preseliti svoj ured s Pantovčaka na primjereniju lokaciju. (video prilog)

[ad id=”93788″]

Vidno uzbuđena reporterka HTV-a javila se s Opatičke ulice ispred broja 10 uvjeravajući javnost, a valjda i predsjednicu, kako bi najbolje bilo da baš tu preseli. Dramatika priloga sugerirala je kako je deložacija stanara već započela.

Za one koji ne znaju, u toj se palači iz 1840. godine već gotovo 55 godina nalazi Hrvatski institut za povijest (HISP) koji je utemeljio i do smjene 1967. godine vodio dr. Franjo Tuđman. Za one koji znaju, očito je da je Agitprop plasirao ovu (dez)informaciju ne bi li djelatnike HISP-a i dio javnosti konfrontirao s predsjednicom Republike. Vlast kojoj je upravo istekao rok trajanja pokušavala je raznim smicalicama od manipulacije procesom „tematskog vrjednovanja“ do krivotvorenja rezultata „reakreditacije“ diskreditirati Institut i njegove djelatnike, u čemu nisu uspjeli. Nije lako dovesti u pitanje instituciju s bogatom tradicijom, koja godišnje izdaje pet znanstvenih časopisa i koja je samo u protekloj godini objavila preko 20 knjiga, među kojima i „Tuđmanov arhiv“ što ga je u prošlom mjesecu izaslanstvo Instituta darovalo predsjednici tijekom prijema u njezinu uredu na Pantovčaku.

seli predsjednicaSilan trud Jovanovića, Zelenike, Zlatar i družine ostao je uzaludan. Nisu uspjeli potkopati niti znatno mlađi, ali ne i manje važan Hrvatski dokumentacijsko-memorijalni centar Domovinskog rata, koji su htjeli nadomjestiti raznim pseudoznanstvenim i pseudograđanskim organizacijama tipa Documenta, Recom, Gariwo i sl. Ideologiji je znanost koja nije u njezinoj službi najveći neprijatelj, a ideološko-politički aktivisti sa srednjom stručnom spremom puno su podobniji tumači suvremene povijesti od doktora humanističkih znanosti. Zato oni dobivaju neograničen prostor u medijima, a neki su dobili i najviša državna odličja, što je isto kao kada bi Hrvatska vatrogasna zajednica odlikovala piromane za zasluge u čuvanju javne i privatne imovine od požara.

Suočeni s gubitkom (potpore) vlasti, kvaziljevičarski projugoslavenski aktivisti povlače se na rezervne položaje. Na javnoj sceni ostaje samo grupica ilegalaca prerušena u novinare manjinske zajednice. Izbor mandatara iz „neprijateljske emigracije“ i najavu ukidanja donacija iz državnog proračuna doživljavaju kao udar na tekovine revolucije zapravo na privilegije i osobne egzistencije. Neće valjda zaslužni omladinci pod starost tražiti posao. Inzistiranje na stručnosti, kompetentnosti i odgovornosti za njih je očit primjer „fašizacije društva“ koja dovodi u pitanje podobnost i zasluge antifašističkih djedova i pradjedova. Ideološki rat se nastavlja.

Nakon izvršenoga pregrupiranja, uz podršku saveznika iz „regiona“, Moskve i Pjongjanga bit će obavljene pripreme za antidemokratsku ofenzivu. Očekuju se žestoki udari na najslabije točke obrane te gerilski napadi na istaknute pojedince i (znanstvene) institucije Republike Hrvatske. Pozivam kolegice i kolege da provjere kućna i prijenosna računala, plate račune za internet i mobitele kako ne bi došlo do isključenja te se pripreme za odsudnu obranu.

‘U pričuvi svakako držati džepnu svjetiljku, kemijsku olovku i veliku bilježnicu s debelim koricama’, komentirao je na facebooku Prof.dr. Ivo Lučić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari