Connect with us

Iz Svijeta

IDF: ‘Ako ne uništimo Hamas, civili nikad neće biti sigurni’

Objavljeno

-

Izraelska vojska prisjetila se na platformi X kako je prije mjesec dana ‘bio posljednji dan normalnog, prije nego što se svijet zauvijek promijenio’.

‘Dok su Židovi diljem svijeta slavili praznik Simchat Tora, Hamasovi teroristi planirali su barbarski i smrtonosni masakr.

Ovaj rat nam je nametnuo Hamas.
Nismo ga mi započeli, ali ćemo ga pobijediti’, napisao je IDF.

Nekoliko sati prije toga objavili su video koji prikazuje kako hamasovci kraj civilne infrastrukture skrivaju skladišta oružja.

– Kad vidite ovu sliku, što pomislite? Isprva vjerojatno da se radi samo o školi ili bolnici. Ali Hamas to vidi kao legitimna mjesta za pohranu oružja poput raketa. Bi li rakete trebale biti tamo gdje su djeca? Kako bi se vi osjećali da znate da se kraj ljuljački i tobogana gdje se vaše dijete igra nalaze lansirna mjesta za rakete? Kako bi se osjećali da znate da su ispod bolnica tuneli koji skrivaju streljivo i ubojice koji planiraju napade na civile? Kako bi se osjećali da su vaše lokalne vlasti počinili stravične zločine i da se skrivaju iza vas i onih koje volite? za ljude u gazi ovo nije hipotetsko pitanje već realnost. Hamas je toliko fokusiran na napadanje Izraelaca, da ne mari za ljude u Gazi koji će stradati. Ako će Hamas i dalje postojati, civlili nikad neće biti sigurni.’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas