Connect with us

Politika

IDS bez gradonačelnika u sjedištu Istarske županije te najvećem gradu – Pazinu i Puli

Objavljeno

-

IDS je u drugom krugu lokalnih izbora izgubio mjesto gradonačelnika sjedišta Istarske županije – Pazina te najvećega grada u Županiji – Pule, u Buzetu nije ni imao svojeg kandidata, a nije osvojio i nekoliko općina.

U Pazinu je Suzana Jašić (Možemo!) pobijedila IDS-ovog Renata Krulčića, kojeg su podržavali i HSU i HNS, a u Puli je kandidat grupe birača Filip Zoričić pobijedio IDS-ovu Elenu Puh Belci (podrška IS,PIP, Zeleni).

U gradu Buzetu je pobijedio nezavisni kandidat na listi SDP-a Damir Kajin. Kajin je, inače, do 2013. godine bio član IDS-a, pa i potpredsjednik te stranke.

IDS-ovi kandidati nisu uspjeli u drugom krugu lokalnih izbora pobijediti u općinama Oprtalj, Brtonigla i Gračišće.

U Oprtlju je kandidat grupe birača Leo Bezjak pobijedio IDS-ovog Sebastijana Bančića, u Brtonigli je kandidat grupe birača Neš Sinožić pobijedio IDS-ovog Ezija Barnabu, a u Gračišću je kandidat grupe birača Ivan Jeromela pobijedio IDS-ovog Ivana Mijandrušića.

U drugom krugu lokalnih izbora IDS je pobijedio u općini Barban – načelnik će biti Dalibor Paus.

U drugome krugu IDS nije imao kandidate u općinama Kršan, Medulin i Karojba. U općini Kršan je između dva kandidata grupe birača Roman Carić pobijedio Valdija Runka, a u Medulinu je Ivan Kirac pobijedio Gorana Buića, dok je u Karojbi HDZ-ov Marko Lakošeljac pobijedio kandidata grupe birača Alena Rosića.

U prvome krugu lokalnih izbora IDS je pobijedio u gradovima Novigrad, Labin, Rovinj, Buje i Poreč, a izgubili su u Vodnjanu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari