Connect with us

Politika

IDS će podržati ‘kandidata s karakterom’

Objavljeno

on

Predsjednički kandidat Zoran Milanović dobio je potporu IDS-a za svoju kandidaturu. Ta je stranka tu odluku o pružanju podrške kandidature Zoranu Milanoviću za predsjedničke izbore donijela danas na stranačkim tijelima.

Milanović je ovog ljeta zatražio od IDS njihovu podršku, koja je tek dobivena danas. IDS ovim slijedi HSS, Demokrate, HSU, PGS koji su stali iza Zorana Milanovića kao svojeg kandidata za predsjedničke izbore.

Kako se navodi u priopćenju za javnost IDS-a, uz iskrenu zahvalu svim kandidatima lijevog-liberalnog centra koji su tražili i dobili priliku da predstave IDS-u svoje kandidature, kampanje i temeljne odrednice svojih programa, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da Milanović nudi najsnažnija jamstva za pobjedu napredne Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima.

– Na predsjedničkim izborima birat će se između nazadne i napredne Hrvatske. Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja, naglasio je Miletić dodajući da:

– Funkcija predsjednika Republike Hrvatske može itekako biti važna za sve građane Hrvatske, a posebice za Istru. Ulazak Hrvatske u Schengen zonu, kojim bi nestale granice u Istri, uklanjanje bodljikave žice na granici sa Slovenijom, kvalitetnije cestovno i željezničko povezivanje s cijelom Europom – pitanja su od presudnog značaja za Istru, a na koje budući predsjednik RH može i treba utjecati. Zoran Milanović dao je uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre i njezine civilizacijske, gospodarske i kulturne specifičnosti.

Predsjednik IDS-a je zaključio da „predsjednički izbori mogu također biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled Hrvatske u svijetu i pozicionirao našu zemlju na samom začelju u Europi.“

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari