Pratite nas

Komentar

Igor Peternel: Navalili jugofili na Kolindu

Objavljeno

na

Navalili jugiofili na Kolindu. Jedni jer su im starci u jugi bili face, drugi jer su u to doba bili mladi i poželjni! A što je zapravo krivo rekla? Da je socijalizam sranje?

Da ste u shoping po hranu išli u Leibnitz jer vam je više zlo bilo od vječno istog jogurta i margarina? Da vam je austrijska Rama bila kavijar? Da ste vozili par- nepar, sjedili u mraku da se redukcijom uštedi struja, a detergent kupovali na bonove?

Da ste bili sretni što možete kupiti zastavin Stojadin kojem ni boju niste smjeli odabrati ako nemate vezu!

Da ste djecu ako bi se razbolila 25.12. tjerali bolesne u školu kako ravnatelj – partijski sekretar ne bi pomislio da ste nacionalisticki katolik koji opstruira nastavu na Božić? Da niste smjeli reci kako ne želite dijete pionira?

Predivna vam je bila država! Otprilike koliko ste i vi predivni!

 

Jogurt-revolucionari napadaju Kolindu Grabar-Kitarović zato što istinu veli

 

 

Robert Valdec: Opet je ‘čopor’ krenuo na Predsjednicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Prvi državni blagdan napokon se ‘vratio kući’

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebooku poručila kako se prvi državni blagdan “napokon vratio kući”.

Danas, kada se naš prvi državni blagdan napokon „vratio kući“, svim Hrvaticama i Hrvatima i hrvatskim državljankama i državljanima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, s velikom radošću i ponosom čestitam Dan hrvatske državnosti.

Proslavimo ga onako kako je želio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, izražavajući vrijednosti i težnje što ih je Hrvatski sabor stoljećima čuvao: državnost, želju za samostalnošću i slobodom.

To su vrijednosti koje smo čuvali i branili kroz povijest, a posebno u Domovinskom ratu, hrabrošću i vjerom, uz mnoge i velike žrtve. Ponosni na učinjeno, nastavimo u zajedništvu uređivati našu Hrvatsku onakvom u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca i unuci.

Govor. Dr. Franje Tuđmana – 30. Svibnja 1990.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: ‘Puno je više Hrvatske u Tuđmanovu grobu, nego u Milanovićevom uredu’

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska državnost je toliko skupo plaćena i u nju su utkani hektolitri krvi, suza i znoja. Ne dozvolite da vam taj dan kvari itko, pa ni trenutni predsjednik države kojem su krv, suze i znoj nepoznanica, a njegov politički set vrijednosti nerješiva jednadžba.

Hrvatska nije karijerni političar i diplomat bez manira, bez obzira na funkciju koju obnaša. Hrvatska su naše bake, djedovi, uspomene, perspektive, branitelji, radnici, poduzetnici. Hrvatska je ljubav, optimizam, ponos.

Hrvatska je slavonska ledina, dalmatinska obala, hercegbosanski krš, istarska kuhinja, Međimurska popevka. Hrvatska su ptice u Baranji, ribe pred Dubrovnikom, medvjedi u Lici, kesteni u Zagrebu.

Hrvatska je ono što su Hrvati i Hrvatska je tamo gdje su Hrvati, ona je majka, a majke su puno više od teritorija i puno više od međunarodnih dokumenata. Puno je više Hrvatske u Tuđmanovu grobu, nego u Milanovićevom uredu. No, ljudi se i polažu u grobove kako bi ideje živjele vječno. I žive, žive…

Sretan vam Dan državnosti

Marijan Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari