Connect with us

Politika

Igor Peternel: Prijedlog da Čavajda bude Zagrepčanka godine je ideološka provokacija

Objavljeno

-

Foto: Hina

Potpredsjednik Gradske skupštine Igor Peternel (DP) u srijedu je “ideološkom provokacijom” nazvao prijedlog da se nagrada Zagrepčanka godine dodijeli Mireli Čavajdi koja je morala otići u Sloveniju kako bi ostvarila pravo na prekid trudnoće zbog zloćudnog tumora na mozgu fetusa.

“Dan prije Uskrsa ide prijedlog koji je u prvom redu ideološka provokacija, a vjerojatno će se izglasati taman uoči Hoda za život da bi to sve skupa dobilo jednu cjelinu”, rekao je Peternel na konferenciji za novinare Kluba gradskih zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste.

Peternel kaže da je Odbor za javna priznanja Gradske skupštine za nagradu “Zagrepčanka godine” predložio gospođu Čavajdu “koja je imala tragično iskustvo i čiju smo tragičnu sudbinu njezinog djeteta pratili mjesec dana”.

Ako prijedlog Odbora bude prihvaćen na sjednici Gradske skupštine 27. travnja, Mireli Čavajdi nagrada će biti uručena na svečanoj skupštinskoj sjednici na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja.

Kaže da je on od prvog dana govorio da je Čavajdu okružila jedna ideološka skupina koja je počela zloupotrebljavati njezin slučaj kako bi radila propagandu onoga što oni smatraju da je važno.

Peternel kaže da toj ideološkoj skupini pripada aktualna gradska vlast.

“Radi se o propagandi kako bi se pod krinkom rasprave o pravu žene na abortus zapravo u raspravu uvelo pravo na posebne slučajeve, dakle intervencijske prijevremene porode u smislu eutanazije”, ustvrdio je Peternel.

Kaže da se tu “radi o situaciji gdje niti jedna hrvatska bolnica, niti jedan hrvatski doktor nije htio izvršiti eutanaziju nerođene osobe”.

“Stvar je duboko etička i polemična i svakako ne vidimo niti jedan razlog da bi osobu koja je prošla to iskustvo, a koja je zapravo služila kao paravan za propagandu određene ideologije, sada trebalo zbog samog tog čina proglašavati Zagrepčankom godine”, ustvrdio je Peternel.

Na pitanje kako komentira da je za Nagradu Grada Zagreba predložena i ravnateljica Kliničke bolnice “Sveti Duh” Ana-Maria Šimundić, koja dobiva kaznene prijave, Peternel kaže da ne vide razloga zašto bi ona trebala dobiti tu nagradu osim “da bi joj se možda vratili neki dugovi što se tiče suradnje s platformom Možemo!”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari