Igor Peternel: S maršalom će po inerciji otići i mnogi drugi…

20

Današnju odluku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji se obratio  javnosti u 18 sati, o promjeni imena Trga maršala Tita, komentirao je i potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, Igor Peternel:

Samo politički bezveznjaci misle kako su Titovi trgovi nebitna tema iz prošlosti. To je isključivo tema sadašnjosti, na simboličkoj razini prebrojavajanje i sami početak mnogih budućih nadogradnji koje sada nezadrživo slijede !! S maršalom će po inerciji otići i mnogi drugi… itekako živi, komentirao je Peternel.

facebook komentari

 • Agromentum

  Gotova stvar će biti tek kad dođe do provedbe.

 • Istina

  Vrlo interesantna Bujica.

 • Vladimir Dananić

  „Samo politički bezveznjaci misle kako su Titovi trgovi nebitna tema iz prošlosti.“

  Pogodak u sridu.

 • Mario Jadresic

  Da nisu privilegije u pitanju možda bi i bilo tako. Zar stvarno mislite da je bandolero ovo prelomio tek tako. Tek kad je vidio da gubi položaj i vlast nevoljko je pristao na promjenu no to još uvijek ne znaći kraj ove trakavice. Crvenoj bagri nije nikad za vjerovati.

 • Istina

  “Samo politički bezveznjaci misle kako su Titovi trgovi nebitna tema iz prošlosti. To je isključivo tema sadašnjosti, na simboličkoj razini prebrojavajanje i sami početak mnogih budućih nadogradnji koje sada nezadrživo slijede !! S maršalom će po inerciji otići i mnogi drugi… itekako živi, komentirao je Peternel.”

  Dao Bog da tako bude, ali s obzirom s kakvim monstrumima, lopovima i kriminalcima imamo posla, teško.

 • Saga

  Ode broz skroz… 🙂

  (Tako je to kratko i slatko kod nas ispod članka H. Hitreca napisao Petro.)

 • Marko Turkalj

  Vjerovat ću kad se to odradi.

 • Saga

  Agriću, mene raduje i sama pomisao na to.
  Kad se dogodi, pucat će čepovi… 🙂

 • Maks

  Odradit ce se.

 • Maks
 • Saga

  Maks, ja sam prvi put u životu okrenula ovaj sotonski portal (i to na dvije sekunde) jer nisam provjeravala poveznicu.

  Ne mislim ništa odatle čitati, ne zamjeri. 🙂

 • Istina

  Hasanbegović nije nikakav desničar. Njegovi stavovi i nekakva masonska izmišljena desnica, ha, ha, ha. On uopće nije odgovorio na Blankin dopis, niti je odgovorio na pitanje Stipe Pilića na jednoj tribini. Svakog li se kod nas nazivlje desničarem. Ne postoje ni lijevi, ni desni. Postoje samo oni koji su za istinu i oni koji su protiv istine. Trećih nema.

  Najjači takt ima HDZ koji je punih 19 godina vladao u Hrvatskoj i nije bio u stanju, bolje rečeno, nije htio maknuti trg zločinca, nije donio zakon o lustraciji, nije procesuirao komunističke zločince i sl. HDZ i njegovi sluge imaju najmanje pravo upirati prstom u druge.

 • Maks

  Ni ja ne idem tamo, to je postavio neko od “razocarane desnice. Evo ti glavno: O ploči Francetiću

  Za kraj, Hasanbegović nam je prokomentirao i nastojanje Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) da “ustaši-antifašisti Juri Francetiću na rodnoj kući u Otočcu podigne spomen-obilježje 1. srpnja 2017. godine”.

  “To je čista provokacija”, zaključuje Hasanbegović.

 • Maks

  Hasanbegovic i Bruna su normalni moderni desnicari, idu korak po korak naprijed koliko je moguce u drustvu sa ovako jakom ljevicom. Postoji krajnja, zatucana izgubljena desnica koja bi ih akceptirala jedino s ustaskom kapom. Sto se tice Hasanbegovica i Blankice Hasanbegovic dobro zna kako brzo bi ga zaustavili kad bi poceo rehabilitirati NDH , to dolazi na red kad se osudi komunizam i tita oficijelno proglasi zlocincem.

 • Agromentum

  Ne radi se tu o nekom posebnom uspjehu, nego više da pokažemo i potvrdimo da smo dio civiliziranog svijeta.

 • Istina

  Za mene ne postoje ni ljevica, ni desnica, ma koliko to masoni i njihove sluge to nametali. Za mene postoje oni koji su za istinu i oni koji su protiv istine. O ustaškoj kapi, o tom, po tom. Doći će vrijeme i za to.

  Blanka nije tražila nikakvu rehabilitaciju NDH. Blanka je znanstveno i stručno dokazala da je spisak žrtava u JUSP Jasenovac falsifikat i da je logor Jasenovac radio i nakon II. svijetsklog rata. O tome je izvijestila sve nadležne institucije u RH, a ni od koga nije dobila odgovor, kao ni od Hasanbegovića. Znači, radi se o znanstvenom i stručnom radu, tj. istini koja ne odgovara mnogima, a izgleda da ta istina ne odgovora ni Hasanbegoviću.

 • HISTrion

  Bravo Istina, i samo istina.
  A što se tiče “lanca” Brune, Zlatka i Željka nema straha, dok su “karike” zajedno i na okupu.

 • Istina

  Ja istinski želim da Bruna, Zlatko, Željko i drugi u timu odrade dobar posao za hrvatsku državu i hrvatski narod, ali od kad me je HDZ razočarao, ja pušem i na hladno.

 • Maks

  Radi se o tom da se Hasanbegovic ne smije baviti temom NDH, osuda komunistickih zlocina rehabilitacija neduznih zrtava kriznog puta njegov je posao. Dosta su ga kompromitirali takozvani “ustase slikajuci se uz njega sa veliko U i takvim stvarima , doveli i medije koji su ga kasnije danima napadali, morao se braniti umjesto da radi. Istina o NDH moze se dokazivati paralelno od drugih ljudi, to se i radi a poslije osude komunistickih zlocina ici ce lakse. Jedno po jedno a ne sve odjednom kako se pokusavalo zadnjih 27 godina pa rezultat NULA.

 • Istina

  Slažem se u potpunosti s tobom. Ne sporim ja njemu što on ne želi raspravljati o NDH. NDH je jedna sasvim druga tema. Ono što mu ja zamjeram je to što je prešutio Blankin dopis i što nije odgovorio na pitanje Stipe Pilića. Tu se radi o falcifiranju spiska žrtava JUSP Jasenovac i dokazu da je Jasenovac radio i nakon II. svijetskog rata. To je znači nešto što je znanstveno dokazano.