Pratite nas

Herceg Bosna

ILI MI, ILI ONI

Objavljeno

na

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a zadnjih nekoliko mjeseci izloženi smo nevjerovatnim obratima na političko-povijesnoj razini koja izravno utječe na preostali dio našeg zdravog razuma.

[ad id=”93788″]

SRBI REHABILITIRALI DRAŽU MIHAILOVIĆA ‘Vođa četničkog pokreta je nevin, bio je antifašist, njegova obitelj dobit će odštetu’

d2

Kako su srpski crkveni čelnici odgodili proglašenje Stepinca svetim

d3

Tonino Picula: Razočaran sam podrškom Vesne Pusić obitelji Sobodana Miloševića

d4

I još jedna zanimljivost kada Hrvati obilježavaju žrtvu Vukovara u istočnom Sarajevu se sastaju akademik Muhamed Filipović idejni tvorac bošnjačkog naroda i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik i lijepo pričaju kako je trebalo očuvati Jugoslaviju.

EMISIJA “LICE NACIJE”,18.11.2015. GOSTI: MOMČILO KRAJIŠNIK I PROF. DR MUHAMED FILIPOVIĆ

d5

Dolaskom Zorana Milanovića na mjesto predsjednika SDP-a Republike Hrvatske i njegovo ustoličenje na mjesto premiera Republike Hrvatske i njegove koalicijske partnerice Vesne Pusić predsjednice HNS-a Republike Hrvatske koja je imenovana ministricom vanjskih poslova, stekao se dojam kao da mi Hrvati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini živimo u Velikoj Srbiji a ne u suverenoj državi Republiki Hrvatskoj i BiH, za koju su poginuli i stradali na tisuće hrvatskih branitelja i hrvatskih građana.

Doktor Franjo Tuđman utemeljitelj neovisne i demokratske Republike Hrvatske uvijek je volio reći: „ Sve je u životu prolazno samo su interesi vječni “.

Pa se s toga mi pitamo kakav je to interes velikosrpskih nacionalista i hrvatskih kvazi antifašista.

Kako je moguće da srpski popovi pjevaju četničke pjesme pod kojim je stradalo tisuće nedužnih pripadnika Hrvatskog naroda i kada na to ukaže Marko Jurić sa TV Z1, toj televiziji se zabrani rad.

Kako je moguće da u slobodnoj državi Republici Hrvatskoj postoji kolektivna krivnja za zločine u II. Svjetskom ratu i odmah nakon njega, zar ne bi trebalo da svaki zločin ima mjesto i vrijeme počinjenja i odgovorne osobe imenom i prezimenom koje su to počinile.

Odkud nekome pravo i politička moć da nacionalne simbole proglašava fašističkim.

Na primjer: hrvatski grb, hrvatska kuna, Hrvatski državni sabor, hrvatski satnik, hrvatski bojnik, hrvatska himna, hrvatski vojni uzvik „za Dom“, hrvatski kardinal, itd., proglašava zločinačkim umjesto da istražuju pojedince koji su činili zločine.

Na primjer, zabranjuje li se u Njemačkoj marka koja je bila za vrijeme Hitlerovog režima, zabranjuje li se tiskanje Hitlerovog Mein Kanfa, zabranjuje li se pjesma Lili Marlene koju su pjevali njemački vojnici, je li u Srbiji zabranjeno podizanje tri prsta kao pravoslavnim simbolom progona nesrpskog stanovništva i masovne likvidacije sa njihovih stoljetnih ognjišta, zabranjuje li se ime Crvena zvezda i Dinamo kao simbol komunističke diktature u zemljama Bivšeg Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, radi posjećanja imali smo Dinamo u Moskvi, Kijevu, Dresdenu, Zagrebu, Tirani, Bukureštu, Sofiji, dakle postavlja se pitanje koji su kriteriji za zabranjivanje i osuđivanje.

Danas smo svjedoci kako islamska država (ISIL) provodi neviđene zločine pod islamskim vjerskim uzvikom „Tekbir Allahu Ekber“, pa nas zanima hoće li se zabraniti taj uzvik pod kojim ginu nedužni ljudi ili će se pravda sprovesti prema onima koji čine zločine.

Evidentno je da su Zoran Milanović, Vesna Pusić i njihovi sljedbenici odlučili uvesti partijski pravilnik što se smije a što se ne smije u Hrvatskoj govoriti i koristiti u javnosti.

Govor mržnje je izmišljena politička floskula koja ima za cilj uvesti verbalni delikt što je diametralno suprotno od zaštite ljudskih prava i zaštite od uvreda na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj i svakoj drugoj razini.

Svjedoci smo, kako poraženi SDP I HNS na prošlim Parlamentarnim izborima pokušavaju političkim sredstvom govora mržnje izazvati javni linč i na taj način pokrenuti lov na vještice.

Mijo Crnoja, Zlatko Hasanbegović, Ivan Tepeš, Marko Jurić, Tomislav Karamarko, Velimir Bujanec, Zlatko Iličić, Savska 66 i Đuro Glogoški, Stožer za obranu Vukovara, putem državne televizije su stigmatizirani i treba ih pribiti na križ kako bi se uklonile sve smetnje povratku na vlast četničkih i partizanskih antifašista u Republici Hrvatskoj, što je uvod za obnovu Titove Jugoslavije.

Zoran Milanović je opasna pojava na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj koja svojim radikalnim agitpropovskim istupima destabilizira temelje suverene i slobodne Republike Hrvatske.

Nama braniteljima oboljelih od PTSP-a kristalno je jasno da je njegova agresivnost posljedica posttraumatskog stresa i dobro bi bilo da psihijatar Božo Petrov čelnik MOSTA mu pomogne tako što će mu propisati određene tablete za liječenje depresivnog stanja kako bi se stavila točka na možebitni savez MOST-a i SDP-a.

Puno je bolje za stabilnost Republike Hrvatske da Zoran Milanović sam pije antidepresive nego cijela nacija.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Kiseljak: Obilježena 25. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a ‘Jastrebovi’

Objavljeno

na

Objavio

Kiseljak: U vojarni ‘Mato Lučić Maturica’ obilježena 25. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a ‘Jastrebovi’

U organizaciji 1. pješačke (gardijske) pukovnije danas je u Kiseljaku u vojarni “Mato Lučić Maturica” obilježena 25. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a “Jastrebovi”.

Spomenuta vojarna teško da pamti veći odziv posjetitelja iz cijele BiH ali i šire usprkos lošim vremenskim prilikama.

Ono što posebno veseli je da su današnjoj obljetnici nazočili i pripadnici Jastrebova koji već dugo žive izvan BiH i rijetko dolaze na slična okupljanja.

Središnji dio obilježavanja bila je svečana akademija koju je uveličao vojni orkestar a koja je započela himnom Bosne i Hercegovine te odavanjem počasti svim poginulim i umrlim pripadnicima ove Brigade kao i svim žrtvama Domovinskog rata.

Istoj su nazočili ministrica obrane BiH Marina Pendeš, vojni biskup, mons.Tomo Vukšić koji je prethodno u kapelici vojarne predvodio i svetu misu uz koncelebraciju brojnih župnika i svećenika iz župa Lepeničke doline.

Svečanoj akademiji nazočio je i zamjenik načelnika zajedničkog stožera OS BIH, general bojnik Ivica Jerkić, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BIH brigadni general Tomo Kolenda kao i zapovjednik 4.pješačke brigade OS BIH brigadir Zdravko Rezo.

Posebno su pozdravljeni i nazočni zapovjednici 3. gardijske brigade generali Ilija Nakić i Mario Bradara, brigadiri Duško Grubešić i Dragan Vinac kao i umirovljeni generali Stanko Sopta, Vlado Džoić, Miro Grabovac Titan i Dragan Ćurčić.

Svečanost su uveličali i bivši ministar obrane Vlado Šoljić, predsjednici krovnih udruga HVO- Nikica Tomić, Dragan Radić i Lazar Martinović kao i vojni izaslanik RH u BiH brigadir Marin Gregorović ali i brojni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, načelnici općina, svećenici….

Posebno emotivan bio je govor generala Ilije Nakića koji je pozvao sve pripadnike Brigade da se ohrabre kao u najtežim vremenima te da hodaju uzdignuta čela jer hrvatski narod i u ovakvoj BiH zaslužuje svoj prostor, jednakopravnost i konstitutivnost.

Podsjetio je na vremena utemeljenja Brigade, kazavši kako je to bilo u najtežem trenutku kada je agresija bila na vrhuncu a hrvatski teritorij u Središnjoj Bosni podijeljen na enklave te odvojen od Hercegovine i Posavine te da je Brigada uz jedino Božju pomoć uspostavljena zahvaljujući odlučnosti, pameću te hrabrosti vojnika i zapovjednika.

“Hrvatski narod je u tom vremenu najveće agresije smogao snage i prvi stvorio temelje profesionalnim postrojbama što se kasnije pokazalo ispravnim” kazao je Nakić te spomenuo samo neke od bojišnica gdje su pripadnici ove Brigade sudjelovali u oslobađanju od Usore, Stoca, Kupresa do Sjeverozapadne Bosne.

“Posebno se ponosimo onih 3 200 poginulih pripadnika, stotinama ranjenih te skoro 200 000 protjeranih žitelja Središnje Bosne. Sve postrojbe Zbornog područja Vitez dale su svoj doprinos deblokadi Bihaća zajedno sa ostalim hrvatskim snagama. Kao znak zahvalnosti danas hrvatskom narodu u njegovo ime drugi biraju njegove političke predstavnike” kazao je Nakić te još jednom pozvao na razumijevanje i prestanak ponižavanja hrvatskog naroda koji je kako je kazao, dao puni doprinos obrani i stvaranju Bosne i Hercegovine.

Izravan u svom obraćanju bio je i pukovnik Martin Pažin, zapovjednik 1. pješačke pukovnije OS BIH koji je u ime zapovjedništva i svih pripadnika Brigade zahvalio nazočnima na odzivu te kazao kako bez doprinosa HVO-a ne bi bilo mira na ovim prostorima. “Zato smo tu danas, da čuvamo identitet ove vojske pogotovo ovdje u Središnjoj Bosni gdje su Hrvati opstali i ostali na svojim ognjištima”, kazao je pukovnik Pažin te kazao kako je ova Postrojba jedna od najslavnijih te da su njene operativne vještine i strategijsko djelovanje predmet izučavanja vojnih ustanova diljem svijeta.

“I brojnost ljudstva i tehnika bili su na strani agresora a hrvatski narod u to doba bez diplomacije, gospodarstva i vojne organiziranosti, a posebice ovdje u Središnjoj Bosni, uspio se obraniti a njegove postrojbe ispuniti najsloženije oblike vojnog djelovanja te izrasti na stupanj razvijenosti takve razine da danas jačaju i diplomatsku moć ali i gospodarski razvoj” dodao je pukovnik te upozorio kako je upravo zaborav najveći oblik nekulture.

“Stoljećima sanjana sloboda dosanjana je u Domovinskom ratu a sloboda koja se ne njeguje vodi samo u sužanjstvo i ropstvo” zaključio je svoje obraćanje te pozvao sve one koji imaju utjecaj i moć odlučivanja na prije svega zajedništvo ali i brigu da o svemu izrečenom ostane pisani trag kako u povijesti tako i u školskim programima jer bez toga, ništa se nije ni dogodilo, poručio je.

Kao domaćin obljetnice, bojnik Ilija Miličević zapovjednik 2. pješačke bojne 5. pješačke brigade OS BIH na samom je početku čestitao obljetnicu svim pripadnicima ma gdje bili uz opomenu da Jastrebove ne smijemo zaboraviti jer su bili okosnica ZP-a Vitez te jamac opstojnosti hrvatskog naroda, te da njihova žrtva ne smije biti zaboravljena.

Osim svečane akademije i svete mise, ispred biste pokojnog Mate Lučića Maturice na samom su početku obljetnice ove Brigade predstavnici zapovjedništva iste, predstavnici ratnih udruga, vlasti te Oružanih snaga položili vijence i svijeće te se predvođeni vojnim kapelanom don Jakovom Pavlovićem pomolili za sve poginule.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Obilježena 25. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a ‘Jastrebovi’

Objavljeno

na

Objavio

U organizaciji Udruge veterana 3. gardijske brigade HVO-a “Jastrebovi” danas je u Busovači upriličena svečanost obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a “Jastrebovi”.

Predvodeći brojno izaslanstvo hrvatskih političkih dužnosnika sa svih razina vlasti, obljetnici koja je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule hrvatske branitelje, na Središnjem spomen obilježju u Busovači, nazočio je predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara i predsjedatelj Kluba Hrvata u Zastupničkom domu PS BiH Nikola Lovrinović, piše grad-busovaca.com

Uz predsjednika Čavaru, obljetnicu su svojim dolaskom uveličali predsjednici i predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz svih krajeva BiH, a bili su tu i mnogobrojni građani i nekadašnji pripadnici i zapovjednici “Jastrebova”.

Nakon svete mise zadušnice, koju je u župnoj crkvi sv. Ante u Busovači predvodio župnik fra Zoran Jaković, održana je prigodna akademija u kino dvorani “Theatre” Hrvatskog doma u Busovači.

Brigada “Jastrebovi” nastala je u vrlo teškim okolnostima, dok se hrvatski narod u Središnjoj Bosni borio za goli opstanak, a nešto više o njenom nastanku i ratnom putu kazao je okupljenima brigadir Duško Grubešić koji je bio i zapovjednik stožera brigade “Jastrebovi”.

Okupljenima se obratio i prvi zapovjednik “Jastrebova” general Ilija Nakić. U svom govoru uputio je riječi zahvale svim pripadnicima brigade i uputio čestitke okupljenima na obljetnici.

“3. gardijska brigada HVO-a “Jastrebovi” nastala je u vrlo teškim okolnostima, okolnostima koje nisu bile “u hodu”, nego “u trku”… Pripadnici i vodstvo brigade opravdali su sva očekivanja i na bojišnicama diljem BiH izvršili zadane zatake”, kazao je general Nakić dodavši: “Prije 25. godina kada je brigada osnovana svi smo bili jedno. Nema razloga da to i danas u 2019. godini ne bude tako. Pozivam sve vas okupljenje i sve Hrvate na opće zajedništvo i na borbu za potpunu jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini”.

Nazočnima na obljetnici obratio se i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuvši da su obljetnice prigoda na kojima se odaje počast svima onima koji su poginuli i dali živote za sve nas i našu budućnost, ali i slavlje na slavne trenutke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini:

“Vjerujem da smo svjesni trenutnih okolnosti i i situacije u kojoj se nalazi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Nažalost, ima dosta onih koji su u zabludama bili tijekom 90-ih godina, ali i onih koji su u zabludi i danas… Skoro cijeli hrvatski narod na proteklim izborima pokazao je svoju opredijeljenost dajući potporu strankama HNS-a BiH okupljenih oko HDZ-a BiH i predsjednika Čovića. Stoga, budimo svjesni svoje pozicije i zajedništvom se izborimo za sva prava koja nam pripadaju.”

Iz Udruge veterana 3. gardijske brigade HVO-a “Jastrebovi” na koncu su istaknuli kako će iduće godine obljetnicu organizirati na području Usore ili Žepča, budući da su i Hrvati tog područja bili dio “Jastrebova”.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari