Pratite nas

Herceg Bosna

ILI MI, ILI ONI

Objavljeno

na

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a zadnjih nekoliko mjeseci izloženi smo nevjerovatnim obratima na političko-povijesnoj razini koja izravno utječe na preostali dio našeg zdravog razuma.

[ad id=”93788″]

SRBI REHABILITIRALI DRAŽU MIHAILOVIĆA ‘Vođa četničkog pokreta je nevin, bio je antifašist, njegova obitelj dobit će odštetu’

d2

Kako su srpski crkveni čelnici odgodili proglašenje Stepinca svetim

d3

Tonino Picula: Razočaran sam podrškom Vesne Pusić obitelji Sobodana Miloševića

d4

I još jedna zanimljivost kada Hrvati obilježavaju žrtvu Vukovara u istočnom Sarajevu se sastaju akademik Muhamed Filipović idejni tvorac bošnjačkog naroda i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik i lijepo pričaju kako je trebalo očuvati Jugoslaviju.

EMISIJA “LICE NACIJE”,18.11.2015. GOSTI: MOMČILO KRAJIŠNIK I PROF. DR MUHAMED FILIPOVIĆ

d5

Dolaskom Zorana Milanovića na mjesto predsjednika SDP-a Republike Hrvatske i njegovo ustoličenje na mjesto premiera Republike Hrvatske i njegove koalicijske partnerice Vesne Pusić predsjednice HNS-a Republike Hrvatske koja je imenovana ministricom vanjskih poslova, stekao se dojam kao da mi Hrvati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini živimo u Velikoj Srbiji a ne u suverenoj državi Republiki Hrvatskoj i BiH, za koju su poginuli i stradali na tisuće hrvatskih branitelja i hrvatskih građana.

Doktor Franjo Tuđman utemeljitelj neovisne i demokratske Republike Hrvatske uvijek je volio reći: „ Sve je u životu prolazno samo su interesi vječni “.

Pa se s toga mi pitamo kakav je to interes velikosrpskih nacionalista i hrvatskih kvazi antifašista.

Kako je moguće da srpski popovi pjevaju četničke pjesme pod kojim je stradalo tisuće nedužnih pripadnika Hrvatskog naroda i kada na to ukaže Marko Jurić sa TV Z1, toj televiziji se zabrani rad.

Kako je moguće da u slobodnoj državi Republici Hrvatskoj postoji kolektivna krivnja za zločine u II. Svjetskom ratu i odmah nakon njega, zar ne bi trebalo da svaki zločin ima mjesto i vrijeme počinjenja i odgovorne osobe imenom i prezimenom koje su to počinile.

Odkud nekome pravo i politička moć da nacionalne simbole proglašava fašističkim.

Na primjer: hrvatski grb, hrvatska kuna, Hrvatski državni sabor, hrvatski satnik, hrvatski bojnik, hrvatska himna, hrvatski vojni uzvik „za Dom“, hrvatski kardinal, itd., proglašava zločinačkim umjesto da istražuju pojedince koji su činili zločine.

Na primjer, zabranjuje li se u Njemačkoj marka koja je bila za vrijeme Hitlerovog režima, zabranjuje li se tiskanje Hitlerovog Mein Kanfa, zabranjuje li se pjesma Lili Marlene koju su pjevali njemački vojnici, je li u Srbiji zabranjeno podizanje tri prsta kao pravoslavnim simbolom progona nesrpskog stanovništva i masovne likvidacije sa njihovih stoljetnih ognjišta, zabranjuje li se ime Crvena zvezda i Dinamo kao simbol komunističke diktature u zemljama Bivšeg Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, radi posjećanja imali smo Dinamo u Moskvi, Kijevu, Dresdenu, Zagrebu, Tirani, Bukureštu, Sofiji, dakle postavlja se pitanje koji su kriteriji za zabranjivanje i osuđivanje.

Danas smo svjedoci kako islamska država (ISIL) provodi neviđene zločine pod islamskim vjerskim uzvikom „Tekbir Allahu Ekber“, pa nas zanima hoće li se zabraniti taj uzvik pod kojim ginu nedužni ljudi ili će se pravda sprovesti prema onima koji čine zločine.

Evidentno je da su Zoran Milanović, Vesna Pusić i njihovi sljedbenici odlučili uvesti partijski pravilnik što se smije a što se ne smije u Hrvatskoj govoriti i koristiti u javnosti.

Govor mržnje je izmišljena politička floskula koja ima za cilj uvesti verbalni delikt što je diametralno suprotno od zaštite ljudskih prava i zaštite od uvreda na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj i svakoj drugoj razini.

Svjedoci smo, kako poraženi SDP I HNS na prošlim Parlamentarnim izborima pokušavaju političkim sredstvom govora mržnje izazvati javni linč i na taj način pokrenuti lov na vještice.

Mijo Crnoja, Zlatko Hasanbegović, Ivan Tepeš, Marko Jurić, Tomislav Karamarko, Velimir Bujanec, Zlatko Iličić, Savska 66 i Đuro Glogoški, Stožer za obranu Vukovara, putem državne televizije su stigmatizirani i treba ih pribiti na križ kako bi se uklonile sve smetnje povratku na vlast četničkih i partizanskih antifašista u Republici Hrvatskoj, što je uvod za obnovu Titove Jugoslavije.

Zoran Milanović je opasna pojava na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj koja svojim radikalnim agitpropovskim istupima destabilizira temelje suverene i slobodne Republike Hrvatske.

Nama braniteljima oboljelih od PTSP-a kristalno je jasno da je njegova agresivnost posljedica posttraumatskog stresa i dobro bi bilo da psihijatar Božo Petrov čelnik MOSTA mu pomogne tako što će mu propisati određene tablete za liječenje depresivnog stanja kako bi se stavila točka na možebitni savez MOST-a i SDP-a.

Puno je bolje za stabilnost Republike Hrvatske da Zoran Milanović sam pije antidepresive nego cijela nacija.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Gradina: Obilježana 26. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja na Gradini

Objavljeno

na

Objavio

U obrani hrvatske opstojnosti i slobode na lokalitetu Gradina, između čapljinske, stolačke i mostarske općine, 13. srpanj prije 26. godina život su izgubila 24 hrvatska branitelja iz općina sa juga Hercegovine.

U spomen na sve poginule branitelje i trajnu zahvalu za njihov veliku žrtvu – polaganje života za hrvatsku slobodu, na Gradini je još ranije podignut veliki križ ispred kojega se svake godine na ovu godišnjicu okupljaju njihove obitelji, preživjeli suborci, civilna i vojna izaslanstva, te mnoštvo žitelja južno hercegovačkih općina gdje se održava Sveta misa i polaganje vijenaca.

Vijence ispred križa na Gradini položili su Izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio dr. Mladen Bošković, predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, izaslanstvo obitelji poginulih hrvatskih branitelja, gradonačelnik i načelnici općina i grada: Čapljina, Stolac, Neum i Ravno te izaslanstvo OS BiH.

Imena poginulih na Gradini vrijedi spomenuti: Goran Rebac, Vedran Đoković, Lenko Bule, Josip Bule, Zlatko Ivanković, Gojko Galić, Nikola Krmek, Krešo Bubalo, Dragan Miličević, Radoja Vidaković, Slavko Previšić, Ilija Krešić, Zoran Šuman, Franjo Bošković, Ivan Šimović, Vinko Babić, Zdravko Jelić, Ivan Čović, Miroslav Mandarić, Kruno Zlomislić, Slavko Kulaš, Božo Anić, Zdravko Sopta i Branko Grgić.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Iznad Duvanjskoga polja ponovno se vijori Hrvatski stijeg

Objavljeno

na

Objavio

HBZ Vijest

Nakon poduže vremenske stanke hrvatski se stijeg od danas opet ponosno vijori iznad Duvanjskoga polja, na Libu, gdje je prvi put postavljen početkom kolovoza 2015. godine, u prigodi 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije”Oluja”.

Na obnovljeni jarbol, oštećen silovitim udarima duvanjske bure, simbolično, baš poput duvanjskoga puka kojega su kroz povijest šibale tuđe vojske i druge nedaće, ali ne slomile i pokorile ponovno je podignut hrvatski stijeg koji se opet vijori.

Obnovu jarbola financirala je Ljubica Krištić a sve su, kao i do sada profesionalno odradila braća Majić iz Kongore.

Naglasili su kako su je posvetili u čast svih branitelja iz Brigade kralja Tomislava čiju smo obljetnicu obilježili prije tri dana, pišu HBZ Vijesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari