Pratite nas

Ima 56 tajnica i 127 savjetnika

Objavljeno

na

Uz ostalo postoji referentica koja je zadužena za “kretanje akata gradonačelnika”. Nejasno je kako ih to točno prati jer je pisarnica informatizirana pa većina toga do odredišta dolazi računarnim putem

baldasarKoliko je savjetnika pot­reb­no jednom gradonačelniku?

Za splitskog Ivu Baldasara odgovor je jednostavan: točno 127 koliko ih je trenutačno zaposleno na raznim savjetodavnim funkcijama u splitskoj gradskoj upravi na Banovini.

Dakle, ravno 25 posto gradske uprave, ako znamo da je u njoj zaposleno 500-tinjak službenika.

A od vrsta savjetnika – da ti pamet stane.

Recimo, savjetnik za prometnu signalizaciju.

Ili savjetnik za javnu rasvjetu.

Tu je i savjetnik za sportsku rekreaciju.

Jedna osoba zaposlena je i na radnom mjestu “savjetnica za analitičko-normativne i planske poslove i sportske objekte”.

hit na facebooku Tako barem ispada sudeći po telefonskom imeniku splitske gradske uprave koji je posljednjih dana postao pravi hit na Facebooku  nakon što ga je jedan šokirani korisnik skenirao pa javno objavio na svojem profilu.

Taj je imenik kao naručen sjeo svima onima koji gradonačelnika Ivu Baldasara kritiziraju od prvog dana kad je na tom radnom mjestu zamijenio Željka Keruma.

Osim zbog druženja s “crnokošuljašima”, Baldasara špotaju jer je u gradskoj upravi, u tijeku jedne od najgorih kriza u zemlji, pozapošljavao 34 nova djelatnika, uz već 500 postojećih koliko ih svakodnevno na posao dolazi u ionako pretrpanu Banovinu.

Zbog tog zapošljavanja i jedne anonimne prijave gradsku upravu češljala je i policija.

Osim savjetnika najdulje im je vjerojatno trebalo da pobroje sve referente.

Ovako nabrzinu mi smo ih izbrojili 91, ali na prvu je teško bilo dokučiti što se točno krije iza tih specifičnih naziva radnih mjesta.

U upravi, naime, rade četiri referenta za izvide.

 

Dora  Koretić/GLOBUS

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Iz Svijeta

Libijski parlament pozvao egipatsku vojsku da intervenira u zemlji

Objavljeno

na

Objavio

Libijski parlament sa sjedištem u istočnom dijelu zemlje pozvao je egipatsku vojsku da intervenira u Libiji radi “zaštite nacionalne sigurnosti obje zemlje” u svjetlu turske podrške njihovom rivalu, Vladi nacionalnog sporazuma (GNA).

Parlament, sa sjedištem u istočnom gradu Tobruku, podupire vojnog zapovjednika Kalifu Haftara koji od travnja 2019. vodi ofenzivu i nastoji oduzeti glavni grad Tripoli međunarodno priznatoj vladi GNA.

Haftara podupiru Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Rusija, a Turska i Katar vladu GNA.

Parlament u Tobruku pozvao je Libiju i Egipat da ujedine snage u borbi protiv “okupatora”, referirajući se na Tursku, priopćeno je u ponedjeljak navečer.

“Egipatske oružane snage imaju pravo intervenirati radi zaštite libijske i egipatske nacionalne sigurnosti ako uoče neposrednu prijetnju sigurnosti naših zemalja”, navodi se u priopćenju.

“Turska okupacija predstavlja izravnu prijetnju nama i susjednim zemljama, uključujući Egipat”, dodaje se.

Egipatski predsjednik Abdel-Fattah al-Sissi rekao je prošli mjesec da je sada legitimna bilo kakva izravna intervencija Egipta u susjednoj Libiji zbog turske uloge u toj sjevernoafričkoj zemlji.

Al-Sissi je upozorio da je libijski strateški grad Sirte crvena linija koju ne bi trebali prijeći borci GNA.

Borci vlade GNA nedavno su ponovno uspostavili kontrolu u više područjima blizu Tripolija i spriječili napore Haftara za okupacijom tog grada.

Neredi u zemlji bogatoj naftom traju od 2011. i rušenja dugogodišnjeg diktatora Moamera Gadafija. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Rektor Boras o peticiji studenata Filozofskog fakulteta: To je dokaz da se bave politikom

Objavljeno

na

Objavio

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras za N1 je komentirao peticiju od 8000 potpisa za njegovu smjenu koju su studenti i profesori Filozofskog fakulteta odnijeli u Vladu.

“Mogu samo reći da je to peticija od prije mjesec dana, ne bih komentirao. Imamo sjednicu Senata i ne mogu komentirati”, rekao je kratko Boras za N1.

Na činjenicu da su studenti i profesori fakulteta peticiju odnijeli premijeru Andreju Plenkoviću, s obzirom na poziciju Sveučilišta, Boras je rekao:

“To je samo dokaz da se bave politikom, što se na Sveučilištu ne bi trebalo po Statutu i zakonu”, rekao je i odbio komentirati što očekuje od današnje sjednice.

Inicijativa za Filozofski uručila Vladi peticiju za ostavku Borasa

Predstavnici Inicijative za Filozofski u utorak su Vladi uručili peticiju s više od 8000 potpisa za neopozivu ostavku rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa nezadovoljni njegovom odlukom o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić.

Studenti i profesori okupili su se najprije ispred Filozofskog fakulteta noseći transparente s natpisima “Filozofski je naš”, “Nema primopredaje”, “Boras Damir 365” i drugim, a potom krenuli u prosvjednu šetnju od Filozofskog fakulteta do Trga Svetog Marka gdje su uručili potpise.

“Ovo je bila jedna kratka šetnja, ali ta šetnja je samo izraz naše borbe za sveučilište, ta borba neće završiti bez obzira tko bude obnašatelj dužnosti dekana prema ishodu današnje sjednice”, poručio je Neven Jovanović, odbijeni kandidat za dekana, te potom na porti Vlade uručio peticiju kojom se traži neopoziva ostavka rektora Borasa.

Podršku prosvjednicima došli su dati Katarina Peović, Tomislav Tomašević i Sandra Benčić, svi iz platforme Možemo.

Prosvjednici su se kratko nakon predaje potpisa razišli.

Rektor Sveučilišta Damir Boras suspendirao je dekanicu Filozofskog fakulteta Vesnu Vlahović-Štetić zbog kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu. Odluka o suspenziji temelji se na presudi Županijskog suda u Zagrebu kojom je Vesna Vlahović-Štetić pravomoćno osuđena za šikaniranje, odnosno mobing Ante Čovića kao zaposlenika Fakulteta, čime je ugrožavala dostojanstvo zaposlenika u sferi komuniciranja, održavanja socijalnih odnosa i kvalitete profesionalnog statusa.

U peticiji kojom se traži neopoziva ostavka rektora Borasa, uz ostalo se navodi da je uskrata suglasnosti za dekanski program kandidatu za dekana Filozofskog fakulteta, Nevenu Jovanoviću, bez ikakve mogućnosti rasprave, “kulminacija višegodišnjeg financijski i moralno dubioznog vođenja Sveučilišta koje pod vodstvom rektora Borasa ne samo da kontinuirano gubi na svom ugledu i međunarodnom rejtingu, već i na broju upisanih studenata”. (N1/Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari