Pratite nas

Ima li neka zemlja osim Hrvatske koja je agresorima obnavljala kuće, a oni je ne mogu smisliti?

Objavljeno

na

U nedjelju će se u Vukovaru održati prijevremeni izbori za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća. Mnogi se boje da veliki broj Srba koji ne žive u ovome gradu, a tamo imaju tek adresu stanovanja, ponovno će doći samo radi glasovanja u autobusima i na traktorima, (kao što su svojedobno bježali iz Knina, ali ne samo i iz njega).

vukovar izboriImamo dojam da će ipak biti tako.

Srpski čelnici (čitaj:četnici) Pupovac i Stanimirović su već rezervirali dovoljno vozila, i ništa ne prepuštaju slučaju. Vukovarski branitelji kažu kako će i video kamerama snimati dolazak bivših četnika. Međutim, oni koji su trenutačno na vlasti odgovorit će – sve je to po zakonu. Raznim milanovićima i drugima itekako odgovara da ne pobjedi desna opcija, već radikalna lijeva, ona koja je na žalost ratovala protiv Hrvatske. Toga nema nigdje na svijetu.

Tko živi, a tko ne živi u Vukovaru vidi se i “iz aviona”. Dovoljno je  prošetati ulicama ovoga grada i vidjet ćete obiteljske kuće u kojima su tjednima, mjesecima, pa i godinama spuštene rolete. U njima ne živi nitko. Ali, nije ni to najstrašnije. Strašnije od toga je činjenica da je Hrvatska, sa financijskim sredstvima svojih građana, koji su se borili i izborili za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, u borbi baš protiv tih i takvih, obnovila sve te kuće, koje su prazne ili koje su na prodaju, ili su već kao obnovljene – prodane.

Ima li neka zemlja u svijetu, osim Hrvatske, koja je agresorima obnavljala kuće, plaćala im odštetu, nije ih sudila za ratne i ine zločine? Na koji su način takvi ljudi sve to vratili Hrvatskoj? I sami vidite. Mržnjom koja je većim dijelom u njih i dalje duboko usađena. Prošećite do Borava Sela, i sve će vam biti jasno. Hrvatska Vlada, ali i policija, pred takvim stvarima zatvara oči. Ništa ne vide i ne čuju. Najvažnije je da ne pobjedi stranka koja je, zajedno s braniteljima i hrvatskim narodom, ostvarila hrvatsku državu.

Što će bivšim četnicima Vukovar ako ne vole ovaj grad i ako ne žive u njemu?

Stoga, i ovom prigodom dajemo podršku Hrvatima u Vukovaru pred nedjeljne izbore.

Hrvatska mora pobijediti!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Admiral Domazet Lošo večeras u Münchenu, a u četvrtak na tribini u Offenbachu

Objavljeno

na

Objavio

Poznati hrvatski politolog, geostrateg i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo  gost je Hrvata i njihovih zajednica u Njemačkoj, gdje će na tribinama predstavljati svoju knjigu  ‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina’.

Prva tribina održat će se danas u 19,30 sati u Hrvatskom domu (Schwanthalerstr. 96, 80336 München) a hrvatske iseljenike na admiralovo predavanje poziva Akademski krug Hrvatske katoličke župe München.

Marljivi organizatori bez obzira na radni dan očekuju veliko zanimanje hrvatskih iseljenika za admiralovu tribinu s obzirom na poznate njegove stavove vezane uz Hrvatsku, Domovinski rat i globalizacijske procese koje ovaj geostrateg već godinama detaljno analizira vođen svojim istraživanjima, vojnom izobrazbom i domoljubljem.

Dva dana kasnije u četvrtak 23.11.u 19:30 sati admiral Lošo gostuje  u Martinseestraße 2, 63150 Heusenstamm, nadomak Offenbacha, na tribini koju organiziraju Hrvatski katolički forum  i Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M. Bit će to prava prigoda da se iz prve ruke čuje što je admiralova istina o hrvatskoj političkoj zbilji, a ujedno da iseljenici saznaju kako admiral Domazet Lošo geostrateški gleda na hrvatsko iseljeništvo, njegovu finacijsku potporu domovini i investicije koje hrvatska politika već dvadesetak godina nije u stanju pravilno usmjeriti, a neprestano se govori o značaju i snazi hrvatskog iseljeništva, te njegovom povratku u domovinu.

Tko je tu zakazao i kakva je budućnost iseljene Hrvatske, daljne masovno iseljavanje ili državna strategija koja potiče imućnije isljenike na povratak, investiranje i zapošljavanje mladih ljudi, kako bi se izbjegao daljni egzodus mladih i stručnih kadrova  iz domovine, čiji odlazak osiromašuje zemlju koja je uložila velika sredstva u njihovo obrazovanje? Iseljenici traže već duže vrijeme odgovore i na ta njima zanimljiva i životno značajna pitanja.

Također poznati su admiralovi stavovi vezani uz BiH odakle porijeklo vuče mnoštvo hrvatskih iseljenika, kada u svojim javnim nastupima kaže:

“Ono što je ključno u BiH jest što će se događati sa hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini. Problem Hrvata BiH ne može se riješiti ako se problem Hrvata i BiH ne stavi kao pitanje broj jedan hrvatske vanjske politike. Sadašnje stanje je posljedica neimanja politike Hrvatske prema BiH nakon smrti Tuđmana, pa čak i nema koncepta kakva bi trebala biti politika prema BiH. Hrvatska politika se mora jasno opredijeliti i odrediti svoje interese u BiH. Ona mora pratiti i politiku velikih sila gdje planovi već postoje, naglašava admiral Domazet Lošo.

Zanimljivo je da je hrvatski admiral bio  sudionik i planer glavnih vojnih operacija OS RH od početaka do svršetka Domovinskog rata, a 1992. je uz Gotovinu, jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.

Bez obzira na te njegove ratne zasluge zbog toga što je bio  supotpisnikom “Otvorenog pisma  dvanaestorice hrvatskih generala” javnosti,  tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić ga je prisilno umirovio stoji u generalovoj biografiji.

Zoran Paškov

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari