Pratite nas

Kronika

Imam 76 godina, u ratu sam izgubio sinove… Da, sude mi za razbijenu ploču, ako bude trebalo, napravit ćemo i gore!’ (VIDEO)

Objavljeno

na

“Mi, demokrati i pravi Hrvati, radimo po danu, ne bojimo se nikoga niti se nas tko treba bojati. Ja sam čak i najavio da ću razbiti ćiriličnu ploču. Iako mi se sudi, sve bih ponovio, a ako bude trebalo, napravit ćemo i gore”, kazao je Živković.

Sedamdesetšestogodišnji Marijan Živković iz Vukovara, dragovoljac Domovinskog rata i otac dvojice poginulih branitelja, Marka i Nikole, nedavno je odlikovan priznanjem Junaka Domovinskog rata. I dok je Marijan za većinu Hrvata, a posebno za svoje sugrađane i suborce koji ga poznaju junak u ratu i miru, za neke je zločinac koji zaslužuje kaznu zatvora. Ovih se dana, “čika Marijanu”, kako ga od milja nazivaju Vukovarci, sudi za razbijanje ćirilične ploče, točnije za oštećivanje tuđe stvari, prisilu prema službenoj osobi, i izazivanje nereda”…

– Ne osjećam se krivim – kazao je Marijan Živković pred vukovarskim sudom.

– Razbio sam ploču koju su “oni” protuustavno i protuzakonito postavili, i to po noći, kao što su to radili četnici i partizani. Mi, demokrati i pravi Hrvati, radimo po danu, ne bojimo se nikoga niti se nas tko treba bojati. Ja sam čak i najavio da ću razbiti ćiriličnu ploču. Iako mi se sudi, sve bih ponovio, a ako bude trebalo, napravit ćemo i gore – kazao je Živković i dodao:

– Imam primjedbu na sudbenu vlast u Hrvatskoj, jer da se ovako nešto radi u gradu koji je izgledao kao Hirošima… Tko je rušio grad? Tko je pobio narod? Tko mi je pobio sinove? I sad dvojezične ploče… – izjavio je okupljenim novinarima Marijan Živković.

Marijan Živković je branitelj i otac dvojice sinova – Marka koji je poginuo kod Otoka nedaleko Vinkovaca kao pripadnik Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek, te Nikole koji je poginuo kao pripadnik policije u Vukovaru i za kojim se još uvijek traga. U Udruzi ‘Vukovarski Stožer’ je predsjednik, član je Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, jedan od osnivača Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, i član Udruge policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Stolac: Na molitvenom oltaru i križu osvanulo “UZP” i “Krivi ste”

Objavljeno

na

Objavio

Na Križevcu iznad Stoca ponovno se nakon dužeg vremena dogodio neljudski i protuvjerski čin.

O ovom nedjelu obaviještena je Policijska stanica Stolac.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici i sačinili Zapisnik. Na pročelju Križa ispisano je masnom bojom slovo „U“, a niz Križ tri jedinice „111“,  dok je na bočnim stranama Križa ispisano „UZP“ te na pročelju kamenog Oltara istom masnom bojom: „Krivi ste“.

Predmet je poslan Tužiteljstvu HNŽ-a, a ostaje za vidjeti hoće li ovaj slučaj, kao i brojni drugi u Stocu ostati misterija, prenosi Stolac.co

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Nakon teške bolesti preminuo ‘feralovac ‘Predrag Lucić

Objavljeno

na

Objavio

Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo Predrag Lucić, suosnivač propalog Feral Tribunea, pisac i novinar, javio je N1

Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača i kreatora “Feral Tribunea”, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.

Družio se s Borisom Dežulovićem te s njim nastupao u pjesničkom kabareu “Melodije Bljeska i Oluje“.

Od ljeta 2009. u riječkom “Novom listu” pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom “Trafika”.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari