Connect with us

Pregled

Stanko Primorac: Jednoumlje nikad nije dobro, to se uvijek pokazalo

Objavljeno

on

U emisiji Bujica urednika i voditelja Velimira Bujanca, gostovao je general HOS-a Stanko Primorac – Ćane, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

Zašto je HDZ BiH toliko različit i potkopava pravaše i HDZ Hrvatsku?

“Zaista čudno, slušati te usporedbe koje su istinite. Kada je sadašnja klika došla na čelo HDZ-a tu su bivši oficiri JNA, bivši direktori vojnih poduzeća, nemate u Bosni SDP, jer je najveća većina HDZ. Nastoje tu politiku jednoumlja dovesti do jedne najveće razine. Ali sve to ide u nekom pravcu europskih integracija, Hrvatska stranka prava neće sputavati. Jačat ćemo HSP i širiti zajedništvo. Jednoumlje nikad nije dobro, to se uvijek pokazalo”, rekao je Primorac.

Više ste vi poduzeli kao pravaši na predsjedničkim izborima za Kolindu Grabar Kitarović.

“Zaista se mi jesmo kroz udruge, i HSP snažno potrudili zadržati za glasove, potrudili smo se da za predsjednicu Republike Hrvatske i Domoljubnu koaliciju”, rekao je.

Vidi se koliko pravaški diše narod, to je bitno razjasniti

“Porazna je činjenica da je Šuker član vlade, da je iz svoje Velike Gorice doći u Mostar, tražiti glasove preko Hrvata u BiH. Taj pomak u smislu preferencijalnim glasovima je korak dalje, na sreću da se i mi možemo pohvaliti, možete preferencijalno glasovati za sve na listi. To je ljestvica više nego i ovdje. Mislim da je to dobro i da će narod znati odabrati”, naglasio je.

“To je sigurno ohrabrujuća spoznaja, otvorilo nam je mogućnost da ispravimo pogreške za Hrvate u BiH. Dayton je rezultat jednoumne politike. Oni koji su potpisali Dayton su nas doveli u taj položaj, odbio je potpisati Dayton jer je vidio da će zarobiti vlastiti narod, no našao se onaj koji ga je potpisao i okovao hrvatski narod”.

Tko je otišao u Banja Luku i ljubio se tri puta s Dodikom?

“Nekoliko puta se znalo dogoditi da je to Dragan Čović i Ivo Josipović, išli su u Banja Luku čestitati dan Republike Srpske. Mi zaboravljamo da je Bosna i Hercegovina podijeljena država. Pola države je dato na poklon onima koji su razrušili Hrvatsku, za mene dok se god budem bavio politikom Republika Srpska je rezultat genocida i ubijanja”, naglasio je.

Referendum Republike Srpske

“Konačan cilj je to. U tome ćemo tražiti saveznike u svim demokratskim strankama koji od bih ćele napraviti funckonalnu državu, gdje na kapaljku neće davana prava koja moramo imati, Dodik sa zveckanjem oružjem i prijetnjama referendumom neće uspjeti. To je jasna velikosrpska politika koju smo osjetili na svojoj koži devedesetih”, istaknuo je.

Pogledali su snimku brutalnog privođenja starije žene u srednjim godinama u Osijeku.

“Zagledao sam se u snimke ne mogu da vjerujem svojim očima. Nismo željeli ovakvu Hrvatsku mi koji smo bili spremni dati svoj život za Hrvatsku. Ako znamo da nam slobodno šeću kriminalci koji su opljačkali narod, koji su nezakonito prebacili novac inozemnih banaka, dok se ovi policajci bahato iskaljavaju na hrvatsku sirotinju”, šokirao je rekao Primorac i nastavio:

“Ovo se čak ne može vidjeti u Bih! Tamo se krše zakoni, rade se puno nezakonitih stvari, ali ovo se ne može vidjeti”.

U emisiju Bujica telefonskim putem se javio i HSP AS-ov Ivan Tepeš koji je također komentirao snimku brutalnog privođenja.

“Snimke su šokantne, što će biti s onima koji ne podržavaju Milanovića i Ostojića!? Nadam se da nisu htjeli poslati tu poruku. Nije ovo prvi put da se na ovakav način postupa sa starijom gospođom, policija ovako ne postupa s migrantima a prema našim građanima da. Možemo spomenuti da se Ostojić nije ispričao kada je bio Darko Pajičić u pitanju. Moramo spomenuti pokojnog darka koji je preminuo zbog lošeg djelovanja policije, sjećamo se i scena s Markovog trga gdje su loše postupali prema braniteljima. Na kraju, svjedoci smo prilikom zadnjeg derbija Dinamo-Hajduk kako se postupalo prema navijačima Hajduka na Glavnom kolodvoru”, naglasio je Tepeš.

Je li istina da se vratio PR stručnjak u SDP?

“Imam informacije od današnjeg jutra da se Braun vratio u Hrvatsku. To je očito iz ponašanja gospodina Milanovića, nakon svih ispada napokon se smirio i napravio obrat. To je utjecaj Alexa Brauna, mogu ponovno očekivati bajrake u SDP-u kojih nije bilo na dočeku rezultata”, rekao je.

Nakon javljanja Tepeša, gost u studiju se nadovezao i ponovno komentirao snimku.

“Radi se o ženi koja ima 65-66 godina, to je ovakvo postupanje kako su postupali prema starici je ono koje se odnosi prema gangsterima, dok nije takvo prema onima koji su nasrtali preko granice koji su jako čudna pojava, njih ne možemo ni evidentirati”, naglasio je.

Komentirao je pojavu mogućnost pojave migranata u BiH.

“U BiH je zaista je kompleksna situacija, to je bačva baruta. BiH je jedan veliki laboratorij, tamo samo jedna mala pogreška može provesti puno veću katastrofu. Pojava migranata bi moglo biti dolijevanje ulja na vatru”, zaključio je Primorac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR