Pratite nas

U potrazi za Istinom

Imamo snažan foto-dokaz da mudžahedini nisu militantni islamisti

Objavljeno

na

Ova fotografija je dokaz da su mudžahedini u BIH bili zapravo „antifašisti“. Babo Alija se sigurno ne bi fotografirao s fašistima.

Isto tako dokaz je da su bili miroljubivi i nemilitantni. Alija se sigurno ne bi slikao s militantnim islamistom.
Gle čuda i direktor OSA-e Osman Mehmedagić „Osmica“ je u kadru.

Budući da je Alijin ambasador izdao putovnicu Bin Ladenu, zaključit ćemo da je Bin-Laden bio „antifašist“ i da nije bio „militantan islamist“. Alijin ambasador sigurno ne bi izdao putovnicu „militantnom islamisti“. To što je BIH tj. SDA izdala putovnicu Bin-Ladenu dokaz je da je nemilitantna i neislamistička Bosna u pravu a svijet, kao i uvijek, jednostavno u krivu.
Ne kuži svijet metafiziku Bosne. Glupi svijet.

Na ovoj fotografiji se lijepo vidi da je Babo Alija slučajno utrčao u kadar ovom „osvjedočenom humanitarcu“ i „dokazanom antifašisti“… Taj lik, ustvari Egipćanin Muhammad Sa’id Masrur tzv. “Abu Mina” dijelio je sredinom studenoga 2001. godine ramazanske paketiće Bošnjacima u Bočinji. Tobože liječnik po profesiji, humanitarac po vokaciji, rekli bi neupućeni. Abu Mina je u stvari bio zamjenik komandanta Odreda „El Mudžahedin“ zadužen za sigurnost, kontraobavještajnu zaštitu i specijalne zadatke, znamo što su oni tada značili. Bio je i u Mostaru kad je Merhamet u vrijeme rata dijelio pakete humanitarne pomoći. U svakomu paketu bila je i knjižica “Upute muslimanskomu borcu”. U knjižici je između ostaloga pisalo: “Lagati je zabranjeno, ali ako je korisno, onda je preporučljivo lagati.”

U to se uvjeravamo svaki dan, iako je rat davno završio, ali nije za militantne islamiste ili „džihad” = „borba“ = „Kampf“, što bi rekao Hitler. Izborom Željka Komšića kao lažnog Hrvata, odanog vojnika tzv. Armije BiH, ranjenog u borbi sa HVO-om, ekstremne bošnjačke struje dobile su krila.

Zanimljivo je kako su Komšić, Džaferović, Nikšić, Kavazović, Hadžiomerović, Mehmedagić, Izetbegović, prepoznali sebe u „nestabilnoj BiH i u militantnim islamistima“, koje predsjednica RH u njihovu kontekstu uopće nije spomenula.

Kada je svojevremeno zbog sumnje u financiranje terorizma zabranjen rad „Al-Haramain & Al Masjed Al-Aqsa Charity Foundation“ u BiH, jedan od njenih projekata bio je internat za jetime (djecu bez roditelja) u okviru sarajevske “Roditeljski dom Al Walidein – Gazzaz“ Sarajevo. Osnivačka prava je preuzela Fondacija „Sretna budućnost“, u čijem je odboru bio – tadašnji predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, iskreni Anti Hrvat i „antifašist“.

Oni su tako dokazali, kako je BiH nestabilna i kako su oni militantni islamisti. Ne možeš vjerovati kako ih je jednostavno prešla i razotkrila!

ZAMISLIMO koji bi tek KGK „troublemaker“ bila da se:

• slikala s Hamas-ovcima kao Bakir-paša, kojemu je Babo „ostavio Bosnu“ pod Erdoganom,
• da su njeni vojnici letjeli na WTC kao što su letjeli Alijini i Rasimovi,
• da je u Iranu zahvaljivala vođi Irana „na svim šehidima koje su dali u obrani“ Hrvatske, kao što je to činio Bakir za Bosnu,
• da je izdala putovnicu Bin Ladenu, kao što je to činio Husein Živalj, Bakirov ambasador u New Yorku
• da je nakon rata u RH ex mudžahedin postrojba dizala u zrak stanice i ministre, kao što je to bilo u BIH.
• da Hrvatskoj politiku dirigira Erdogan, baš kao u nemilitantnoj BIH
• da se usred Varaždina održavaju dani turskog djeteta u odjeći otomanske kalifatske vojske koja je nekad harala Hrvatskom, kao što je to normalno među patriotima BIH. Koji mrze sve agresore osim otomanskih,
• da nakon pobjede turske Hrvati viču „Tekbir!“, kao što to čine Bošnjaci u Sarajevu, (Tekbir je pojam koji se u arapskom jeziku i u islamskom svijetu koristi kao zamjena za frazu “Alahu akbar”, koja se obično prevodi kao “Bog je veliki”)
• da se u Karlovcu održava priredba u čast pobjede kalifata u nekoj davnoj bitci na Gazimestanu, kao što je to slučaj svake godine u Sanskom mostu,
• da Erdogan izjavi kako je Tuđman ostavio Hrvatsku „u amanet Turskoj“. Baš kako je izjavio za Aliju.
• da hrvatska javnost šuti nakon što Erdogan utamniči hrvatskog studenta u Turskoj zbog tog jer je koristio neku „chat aplikaciju“
• Zamisli da Zoran Šprajc napiše da je Bakir „kobila i da mu jebe mater ustašku“,
• zamisli da usred Zagreba imaš džamiju kralja Fahda u koju hrvatska policija ne smije,
• Zamisli da Hrvati Bošnjacima u RH nameću predstavnike iz mandata u mandat, prijeteći „da će to tako biti sve dok se Bošnjaci u RH ne prilagode Hrvatima“,
• da na predizbornim KGK skupovima viču “tekbir!“, i „Bakira treba nabiti na kolac a Sebiju treba silovati“, baš kako su vikali na Komšićevim skupovima.
Pametnom dosta!?

Objavio: Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

U potrazi za Istinom

Otkuda zastava BiH na dženazi generalu Qassemu Soleimaniju?

Objavljeno

na

Objavio

Zanimljivo je kako se tijekom dženaze Qassemu Soleimaniju na ulicama Teherana mogla vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine.

Fotografiju je objavljena na Facebook stranici web portala radio televizije Islamske republike Iran (Sahar Balkan).

Autentičnost fotografije za Radiosarajevo.ba je potvrdio Meisam Mirhadi, iranski novinar.

“Zastava BiH se vijorila na ispraćaju šehida Qassema Soleimanija u Teheranu”, naveo je Mirhadi, koji se javio iz Teherana.

On je kazao da je zastavu BiH nosio čovjek čija majka je Bosanka, a  žive u Iranu.

Ubijeni iranski general ratovao u BiH: ‘Gdje god muslimanima treba pomoć, ja sam tu’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

U potrazi za Istinom

Ubijeni iranski general ratovao u BiH: ‘Gdje god muslimanima treba pomoć, ja sam tu’

Objavljeno

na

Objavio

Hasan Haidar Diab (56) je poznati novinar i ratni izvjestitelj koji od 1998. godine piše za Večernji list. Međutim, njegova povezanost s Balkanom seže u osamdesete godine prošlog stoljeća , kada je iz rodnog Bejruta došao na studij u tadašnju SFR Jugoslaviju i to ponajviše zahvaljujući liku i djelu Josipa Broza Tita, odnosno njegovoj ulozi u Pokretu nesvrstanih.

Tijekom godina rata, prvenstveno zbog poznavanja arapskog jezika, proputovao je ratom zahvaćena područja, gdje je uradio veliki broj intervjua i reportaža s političarima i izbjeglicama. S pojavom izbjegličke krize u Europi, uslijed započetog građanskog rata u Siriji 2011. godine, postao je jedan od nasjtručnijih sugovornika u emisijama emitiranim na javnim servisima Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, te i Evrope.

Jedan od njegovih sugovornika bio je i Iranski general Kasem Sulejmani, s kojim je pričao u dva navrata, 2016. i 2017. godine, o čemu je pisao u autorskom tekstu za Večernji list.

Tom prilikom, Sulejmani mu je potvrdio svoj boravak na Balkanu tijekom ratnih sukoba devedesetih godina prošlog vijeka.

– S generalom Sulejmanijem osobno sam se susreo dva puta u Iranu, jednom u Teheranu na konferenciji 2016, a drugi put u gradu Mešadu godinu dana kasnije. Djelovao je jako skromno, vidjelo se da je vagao svaku izgovorenu riječ. Iako nismo dugo razgovarali, kada je saznao da dolazim iz Hrvatske, samo je dobacio pitanje: “Kakva je situacija u BiH?” Na moje pitanje je li bio u BiH, Kasem mi je odgovorio: “Naravno da sam bio, ali davno, 1993. i 1994. Gdje god muslimanima treba pomoć, ja sam tu”. Na rastanku sam mu rekao neka se čuva, a njegov je odgovor bio: ”Molite se za mene da poginem kao mučenik, to mi je najveća želja” – naveo je Diab u tekstu, čime je samo potvrdio pisanje Blica o njegovom prisustvu na tlu BiH tijekom rata.

U nastavku teksta Diab se osvrnuo ni kult osobnostiubijenog iranskog generala, odnosno na njegove impozantne taktičke i borbene strategije:

Kasem Sulejmani bio je najžešći borac protiv kalifata Islamske države, a zbog tajanstvenih misija koje je obavljao zvali su ga “James Bondom Bliskog istoka”. General Sulejmani bio je prisutan u Iraku od američke invazije 2003, u Libaonnu i na području palestinske samouprave od ranih 90-ih godina, 2011. dobio je novi zadatak: zaustaviti pohod džihadista na Irak i Siriju. Od tada su u Damasku i Bagdadu prisutni zapovjednici snaga Kuds. Poznato je da je često i osobno vodio vojne akcije, kao onu kada je zaustavio ofanzivu islamista prema Damasku i onu prema Bagdadu. Osim što je obranio Damask i Bagdad, pod njegovim zapovjedništvom je oslobođeno čitavo područje Al Kusara i veliki dijelovi provincije Homs u Siriji, Alep, a na koncu i Istočna Guta.

Zahvaljujući strategiji Kasema Sulejmanija, sirijski predsjednik Bašar al-Asad opstao je na vlasti. Nakon što je ISIS zauzeo Mosul, Tikrit i niz drugih gradova, Sulejmani je odmah preuzeo zapovjedništvo i najbolje ljude Kudsa doveo u Bagdad, čime je ujedno pomogao i da se obrani irački Kurdistan i sam Bagdad. Vojni uspjeh protiv boraca ISIS postignut je zahvaljujući tome što su Sulejmani njegovi savetnici promijenili strategiju ratovanja i u Iraku i u Siriji, na temelju iskustva u borbama protiv sovjetskih trupa u Afganistanu.

Prema obavještajnim podacima, Sulejmani je likvidiran na povratku iz Sirije, gdje je zapovjedao ofanzivom na provinciju Idlib, zadnje uporište džihadističkih grupa, piše Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari