Connect with us

Politika

Imenovan državni tajnik u ministarstvu Davora Filipovića!

Objavljeno

-

Dok „(a)nacional“ i još neki žuti tabloidi vrlo agresivno sugeriraju da se u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja događa egzodus sposobnih kadrova,  koji bježe od „nesposobnog“ ministra Filipovića, iza kulisa se događaju sasvim suprotne stvari. Nakon što je Jurica Lovrinčević kao dokazani gospodarstvenik, koji je kao predsjednik uprave podigao Pevex do visoko kotirajućeg poduzeća u Hrvatskoj, imenovan za posebnog savjetnika ministra Filipovića, dogodilo se još jedno znakovito imenovanje.

Hrvoje Bujanović

Hrvoje Bujanović

Na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade Republike Hrvatske, imenovan je PBZ-ov financijski stručnjak Hrvoje Bujanović.

Ministar Filipović, polako ali sigurno predlaže i bira najbolje ljude u svoj tim, što je jedini preduvjet za uspješno vođenje jednog vrlo važnog i složenog ministarstva, osobito u jeku svih kriza koje nas očekuju. Transparentno upravljanje financijskim resursima ministarstva u svakom slučaju, a pogotovo danas, od prvorazrednog je značaja kako za ministarstvo, tako i za ukupnu državnu politiku. U skladu s tim potrebno je izabrati kompetentne znalce i ljude čistih ruku!

Iz dobro obavještenih izvora iz samog vrha PBZ-a doznajemo da je Hrvoje Bujanović visoko obrazovan u Hrvatskoj i inozemstvu, da je agilan, sposoban i nadasve socijalno osjetljiv. U svom 25 godišnjem radnom iskustvu u financijskom sektoru PBZ-a od 2000., obnašao je niz odgovornih funkcija.

Bio je direktor tržišta kapitala, izvršni direktor sektora investicijskog bankarstva, te izvršni direktor proizvoda korporativnog bankarstva. U upravljačkoj karijeri bio je i predsjednik uprave PBZ Investa. Posjeduje licence za obavljanje poslova brokera, investicijskog savjetnika i ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima, a u nizu projekata savjetovao je i Vladu Republike Hrvatske. Nije član ni jedne političke stranke!

Evo što novi državni tajnik Hrvoje Bujanović kaže o sebi:

„Svojim radom i rezultatima rada, doprinosio sam i široj zajednici, kroz financiranja i savjetovanja države, municipija i domaćih kompanija, no želio sam i više i bolje pridonijeti- Izbijanjem rata u Ukrajini, osobno sam se angažirao u humanitarnoj pomoći ukrajinskom narodu, te sam prevezao i pomažem 28 ukrajinskih žena i djece koji su sada smješteni u Ivancu.

Hrvatska je naša domovina i ako napravimo nešta malo bolje, svima će nam biti bolje!

Smatram da svojim znanjem stjecanim, kako u RH tako i u inozemstvu i to na vodećim poslovnim školama, te dugogodišnjim iskustvom u radu , također u Hrvatskoj i inozemstvu, mogu pomoći u  daljnjem razvoju hrvatskog gospodarstva. Ministra Davora Filipovića poznajem više od 15 godina kao velikog znalca i čovjeka s pravim i istinskim vrijednostima i zato sam odlučio pristupiti njegovom timu“.

Dok predsjednička afera „daj pet“ završava u krim obradi i na USKOKU, a nije glavna tema „(a)nacionala“ i ostalih žutih tiskovina i portala, netko se ipak bavi ozbiljnim državničkim poslovima. U more financijskih brojaka i matematičkih izračuna, vrijedno je ukomponirati notu socijalne osjetljivosti i humanitarne politike, kako bi se hrvatskim državljanima i poslovnim subjektima na najbolji mogući način ublažilo krizu u ovim turbulentnim vremenima.

 

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas