Connect with us

Hrvatska

Imenovanje Vojno skladišnog kompleksa ‘Skupnik Marko Odžak’ u Trbounju

Objavljeno

-

Foto: MORH / M. Čobanović

U Trbounju je u utorak održana svečanost imenovanja Vojno-skladišnog kompleksa imenom skupnika Marka Odžaka, pirotehničara i hrvatskog branitelja koji je obavljajući pirotehničarske zadaće smrtno stradao u srpnju 2013. u Pađenima, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Ministar Banožić se tom prigodom prisjetio vojnog i životnog puta skupnika Odžaka koji se 1991. godine uključio u obranu zemlje, prvo kao policijski službenik, a zatim kao hrvatski vojnik, poručivši kako taj skupnik treba biti uzor današnjim i budućim generacijama hrvatskih vojnika.

Također najavio je nastavak procesa preimenovanja vojnih poligona, vježbališta i ostale vojne infrastrukture imenima zaslužnih i hrabrih hrvatskih branitelja.

„Moja obaveza kao ministra obrane i cijele Vlade je daljnji razvoj i jačanje Hrvatske vojske, kako više nitko ne bi usmjerio bilo kakvo naoružanje prema našoj domovini. Uvjeren sam kako ćemo u ovom mandatu nastaviti politiku kontinuiteta iz mandata prošle Vlade te kako ćemo uspjeti u svim zacrtanim projektima opremanja i modernizacije Hrvatske vojske koji su pred nama“, zaključio je na kraju ministar Banožić.

Hranj: Počasti svim stradalim pirotehničarima

Admiral Robert Hranj je naglasio kako je Vojno-skladišni kompleks “Skupnik Marko Odžak” u Trbounju jedna od perspektivnih vojarni, a skladištenje ubojitih sredstava izuzetno je složen, odgovoran posao u kojem su nezamjenjivi stručni obučeni i motivirani djelatnici i pirotehničari.

“Današnjim imenovanjem Vojno-skladišnog kompleksa imenom skupnika Marka Odžaka, koji je bio profesionalan, iskusan i uvježban pirotehničar koji je stradao obavljajući svoju zadaću u Pađenima želimo odati počast njemu, ali i svim njegovim kolegama pirotehničarima koji su stradali prilikom raščišćavanja naše domovine od eksplozivnih sredstava”, istakao je admiral Hranj. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari