Connect with us

Imovinu od 1,4 milijuna eura zaradio sam vrijedno radeći

Published

on

Nekima je to smiješno a ja smatram da treba da se radi i da se ima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako je svu svoju milijunsku imovinu stekao dugogodišnjim radom te kako je, sukladno zakonu, Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine (SIP) prijavio sve što ima.

“Sve što imam i što je sukladno zakonu je u mojoj popunjenoj prijavi”, izjavio je Dodik u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV). Dodik je SIP-u prijavio kako posjeduje imovinu vrijednu veću od 1,4 milijuna eura što uključuje dvije kuće i tri stana. Samo kuća koju je izgradio u Beogradu vrijedi više od 800 tisuća eura a Dodik tvrdi kako nema ničega spornoga u imovini koju je stekao.

11567-milorad-dodik“Nekima je to smiješno a ja smatram da treba da se radi i da se ima”, kazao je Dodik potuživši se kako je njegova imovina u proteklim godinama zapravo izgubila na vrijednosti zbog općeg stanja na, primjerice, tržištu nekretnina. “Sve to smo stekli radeći, naravno, ja i moja obitelj”, kazao je Dodik pojašnjavajući kako je još 1989. započeo s privatnim poduzetništvom.

“U tome sam bio uspješan no svo sam vrijeme imao problem s vlastima jer su sve koji nisu bili dio vladajuće strukture pokušali su uništiti”, kazao je Dodik. Dodao je i kako je potpuno uvjeren u pobjedu na izborima u listopadu. “U kampanju ulazim potpuno uvjeren u pobjedu”, kazao je Dodik dodajući kako uopće “ne kalkulira s tim da bi mogao izgubiti”.

Istaknuo je kako je uvjeren da će dobiti novi mandat predsjednika RS kao i da će Željka Cvijanović biti izabrana za člana Predsjedništva BiH a njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) osvojiti najmanje 40 posto mandata u novom entitetskom parlamentu. Komentirajući odnose s predsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem Dodik je ustvrdio kako su potpuno neutemeljena nagađanja da ga aktualni srbijanski premijer ne simpatizira.

“Nisam osjećao nikakavu vrstu pritiska niti imam bilo kakve informacije o njegovoj (Vučićevoj) subverzivnoj aktivnosti u RS”, izjavio je Dodik. Potvrdio je ipak kako ne računa ni na Vučićevu potporu u izbornoj kampanji.

“Nije realno da Vučić dođe na bilo koji (predizborni) miting bilo kome u RS”, kazao je Dodik

Prema izbornom zakonu, svi kandidati dužni su podatke o imovini dostaviti središnjem izbornom povjerenstvu, no to gotovo da nema nikakvog stvarnog značaja jer ih nitko ne provjerava.

Rok za prijavu imovine istječe za tri dana, ali je Dodik svoju već prijavio navodeći da je ukupno vrijedna 2,8 milijuna konvertibilnih maraka ili 1,432 milijuna eura.

Aktualni predsjednik RS-a, poznat po zagovaranju otcjepljenja tog entiteta od BiH u Beogradu posjeduje kuću vrijednu 869 tisuća eura koju iznajmljuje, čime godišnje zaradi 50 tisuća eura.

Uz to je ima i kuću u Laktašima kod Banja Luke vrijednu 150.000 eura te još dva stana u Srbiji i jedan u Laktašima.

Od pokretnina, kako tvrdi, posjeduje automobil proizveden 2006. godine vrijedan oko 20.000 eura.

Uz to što se bavi politikom, pa na ime plaće predsjednika entiteta godišnje zaradi oko 24 tisuće eura ili oko dvije tisuće eura mjesečno, Dodik po svemu sudeći vrijedno radi i kao poljoprivrednik jer je od te djelatnosti 2013. zaradio 50 tisuća eura.

No život mu, kao i drugim građanima opterećuju krediti. Povjerenstvu je tako dostavio podatak da ima kredit od oko 500 tisuća eura podignut kod privatne Pavlović banke.

Dalo bi se zaključiti kako predsjednik RS ima financijskih poteškoća, jer mu je otplata tog kredita reprogramirana na 20 godina.

Dodikova supruga Snježana prijavila je imovinu od 109 tisuća eura, a sin Igor koji s njima živi suvlasništvo u tvrtki “Eco fruit” koja se bavi poljoprivredom.

Nije naveo vrijednost svog udjela, ali u imovinskoj kartici iz 2010. piše da iznosi 1,32 milijuna eura.

Autor: p/hina/avaz

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari