Pratite nas

Politički rentgen

INA-UDBAŠKA KASICA PRASICA

Objavljeno

na

Dramatična politička situacija u Domovini upravo doseže svoj vrhunac i nalazimo se na pragu pada ove Vlade u situaciji kada ni približno nismo ovladali osnovnim alatima kontrole za održavanje vlasti nakon prividnog poraza lijevih mentalnokomunističkih snaga.

Izazivanje prijevremenih izbora na valu izmišljene afere o sukobu interesa u slučaju  INA-MOL, afere koja nema niti jedan opipljiv materijalni dokaz o bilo kakvoj veleizdajničkoj ni političkoj odgovornosti Karamarka, klasični udbaški spinovi, bestijalni napadi na Tomislava Karamarka, njegovu obitelj i negove istomišljenike imaju samo jedan cilj: politički uništiti Karamarka, udaljiti ga iz sfere politike, a zajedno s njim udaljiti i najboljeg hrvatskog ministra Hasanbegovića. Usudio bih se reči da je uklanjanje Hasanbegovića, koji je Karamarkov kandidat i najabolji politički potez predsjednika HDZ-a, važnija zadaća od micanja Karamarka iz političkog života. Da bi se to realiziralo, udbaška mafija uz pomoć Mosta ne će se zadovoljiti formalnim odstranjivanjem Karamarka iz politike. Iči će i idu na rušenje cijele Vlade s planom pobjede na prijevremenim izborima .

[ad id=”93788″]

Tamo gdje su stali sa Sanaderom nastavljaju preko leđa Karamarka, preko leđa nesložnog  HDZ-a i biraju mete koje smetaju kontinuitetu postojanja veleizdajničkog plana, plana o urušavanju samostojne Republike Hrvatske, ne bi li dokazali kako Hrvatska nije sposobna samostalno postojati bez nekog novog regijona ili  novog Jugoslavenskog okvira s centrom moči u Beogradu. Istovremeno komunistička banda baca tone prašine na višemiljijunske afere i pljačku Hrvatske, afere koje su se tek počele otkrivati.

Zar smo mi Hrvati doista toliko naivni vjerovati kako je pokretanje arbitražnog postupka INA-MOL od lijeve veleizdajničke Vlade potez od interesa za Republiku Hrvatsku? Smije li Karamarko posumnjati u dobre namjere Milanovića i njegove bratije glede sporne arbitraže? Smije li posumnjati u poštenje i lojalnost Vrdoljaka, lojalnost hrvatskoj državi? Zar smo tako brzo zaboravili „Lex Perković“ i niz veleizdajničkih poteza koji su planski urušavali sve institucije hrvatske države gurajući nas ponovo u velikosrpski zagrljaj? Zar smo zaboravili bezbroj dokaza koje su iznosili relevantni politički analitičari o namjernom uništavanju hrvatske ekomonije, poljoprivrede, industrije? Zar netko misli kako je INA izuzeta iz tog masterplana? Jasmo li zaboravili Josipovića, Pusičku, Pupavca, Mesića, Lončara? Ista ta bulumenta izmišljenim udbaškim spinom ruši svog najvećeg neprijatelja Tomislava Karamarka, jer se drznuo izreći zabranjenu riječ LUSTRACIJA!!!

A uz Karamarka zapravo ruše Vladu i ministra Hasanbegovića koji je i jučer govorio o potrebi lustracije!

Bez rušenja cijele Vlade ne mogu srušiti najpopularnijeg ministra Hasanbegovića, bez rušenja Hasanbegovića ne mogu vratiti kotač demokratizacije hrvatskog medijskog prostora i discipliniranje NVO udruga koje su sluganski služile i služe lijevoj komunističkoj bulumenti. Ako još dublje zakopamo u „smetnju“ zvanu Hasanbegović, doći ćemo do logičnog analitičkog zaključka. Hasanbegović, Hrvat muslimanske vjeroispovijesti nije samo hrvatski ministar. Njegov politički utjecaj snažno se odrazio i na prostore BiH, djeluje pomirljivo na hrvatski i bošnjački korpus u toj, za Hrvatsku i Europu, prevažnoj državi! Taj pomirljivi politički ton ima odraz i na globalnu islamsku politiku na ovim prostorima, ima odraz na upitnost postojanja Republike srpske koja je nastala na zločinima, ima odraz na jednu novu globalnu geostratešku poziciju koja je za velikosrpsku ideju nezamisliva i nedopustiva. Ostvarivanjem mogućeg savezništva Bošnjka i Hrvata u BiH Srbija će zauvijek ostati marginalizirana na beogradskom pašaluku! Dakle cilj nije Karamarko kojemu su svezane ruke glede svih ovlasti koje ima kao potpredsjednik Vlade za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Cilj rušenja ove Vlade je rušenje Hasanbegovića koji znalački koristi svoje ovlasti i kompetencije!

Ali vratimo se INI!

Brzo smo zaboravili pljačku INE 1982. godine od strane Broza i Špiljka, višemilijunsku  pljačku zbog koje je optužen i udbaškom kamom likvidiran Stjepan Đureković, brzo smo zaboravili da je INA oduvijek bila, pa i danas je udbaška kasica prasica. Brzo smo zaboravili prodaju INE 2003. godine za pet puta manju cijenu, prodaju 25% + 1 dionica za pišljivih 505 milijuna dolara. Gdje je nestalo 2 milijarde dolara, u čijim đepovima, kojim se kanalima i u čije džepove slijevala razlika u cijeni INE  iz „veš mašine“ opranog novca? Gdje su nestala „Bijela polja“ Sirijske bušotine? Gdje su nestale ININE benzinske postaje diljem Srbije? Naravno, sve se slilo u udbaške džepove, u crne paraobavještajne fondove koji su s tim novcem vladali i vladaju hrvatskim medijima. Tim prljavim „opranim“ novcem financirali su i financiraju veleizdajničke strukture u Hrvatskoj, financiraju propast Države. Vladaju Hrvatskom našim opljačkanim novcem!!!

INA, udbaška kasica prasica bila je jedina solventna tvrtka koja je u vrijeme Domovinskog rata izdavala akreditive i garancije za ilegalni uvoz oružja potrebnog za Domovinski rat. S kim je ekipa ratnih profitera na čelu s Perkovićem trgovala? Naravno, s Mađarskom i njihovim agentima u kilometarskim podzemnim skladištima oružja bivšeg KGB-a. Koji su tu torbarski repovi i dugovi ostali? Pita li se itko o tim činjenicama? Nisu li i te činjenice dovele do nepopularnih kupoprodajnih uvijeta u paketu INA-MOL?

Zna li uopće itko tko je stvarni vlasnik MOLA? Nije li to slučajno najmočniji , najutjecajniji i najbogatiji  svjetski židov Rothschild? Nije li isti taj lik i većinski vlasnik ruskog „Rosnjefa“? Zna li Hrvatska uopće s kim se upustila u arbitražu i unaprijed izgubljenu bitku? Ali koga briga za gubitak te bitke? Koga je briga činjenica da bi se vjerojatno  i bez rizične arbitraže mogao postići zadovoljavajući dogovor? Važno je ishoditi nepovoljan arbitražni zaključak i onda  rušiti Karamarka i HDZ na grijesima Sanadera zbog sebičnih politikantskih interesa. Važno je srušiti ovu Vladu, a kad stari mentalnokomunistički kadrovi ponovo dođu na vlast njima će  biti potpuno svejedno tko vlada Hrvatskom ili tko gospodari INOM!?  Njima su važne samo fotelje i puni džepovi onako kako ih je napunio bivši ministar Jakovina upropaštavajući hrvatsku poljopriovredu milijardama fiktivno doznačenih poljoprivrednih poticaja. Što veči nered u državi za njih bolje, lov u mutnom se nastavlja!

Ma koga je briga za Jakovinu, Milanovića, Milanovićevog brata, silne porezne utaje? Važan je Karamarko, jer se drznuo taknuti u udbaški osinjak!? Važan je Hasanbegović i  utjecaj njegovog ministarstva na medije!

Kome odgovara gubitak arbitražnog spora INA-MOL ako ne veleizdajnicima Hrvatske? Gubitak tog arbitražnog spora bio bi nepopravljiv materijalni udarac ionako osiromašenoj Hrvatskoj, gubitak koji vodi u totalnu političku i ekonomsku destabilizaciju zemlje. I ako se to dogodi, evo ti dokaza da Hrvatska nije sposobna samostalno postojati, da je Hrvatska „slučajna država“ i zato  joj treba novi-stari Jugoslavenski okvir. Karamarko, koji racionalno traži prekid arbitraže, svjestan ovih mogućih ugroza, bit će optužen kako god arbitraža završila, bit će optužen kao produžena ruka Sanadera s ciljem rušenja cijelog HDZ-a. To je strategija SDP-a, UDBE i MOSTA i toga trebamo biti duboko svjesni.

Taj ucjenjivački, politikantski MOST, koji cijelo vrijeme ucjenjuje a sada tvrdi da ne pristaje na ultimatume, taj  psihijatrijski slučaj za Vrapče-Jankomir, traži tobože neku političku, šibicarsku odgovornost Karamarka za nešta što uopće nije relevantno, za nešta za što uopće ne postoje dokazi, dokazi  čak ni slični Panenićevom kokošarskom stiroporu, niti Orepićevoj bilderskoj teretani. Traže političku odgovornost, odstupanje Karamarka, da bi se oni uz pomoć SDP-a mogli i nadalje provincijalski  vozikati lijepom našom pod rotirkama političkih limuzina i kao šerifi dolaziti u svoja sela na sveopće divljenje njihovih sumještana. UDBA će ih ispljunuti kao zadnji šljam prvom prilikom nakon što za UDBU odrade prljavu domaću zadaću.

Bulj je Karamarku stao na žulj! Pogledajte tu braniteljsku moralnu vertikalu sinjsko-mostovskog  napuhanog, intelektualno podkapacitiranog „alkara“. Uzme od MORH-a povlašteni stan za 20 tisuća i proda ga za 80!? Zašto je uzeo stan? Da ga proda ili živi u njemu? Ako ga je prodao znači da mu nije ni trebao? Gdje je tu braniteljski  moral? Njegova dijagnoza o 100%-tnoj invalidnosti u normalnim državama trebala je biti predmet razgovora u trenutku kada se kandidirao za saborskog zastupnika. Buljeva moralna dužnost, dužnost  jednog poštenog branitelja bila je da on sam podastre javnosti sve o svojim zdravstvenim sposobnostima ili nesposobnostima. Stopostotni invalid po našim zakonima nema pravo na bilo kakav rad bez stroge kontrole, on po zakonu mora imati skrbnika, on ne smije ni zebru preći sam, bez svjedoka ne smije podpisati ni jedan važan dokument! Dakle ne radi se o sukobu interesa ili političkoj odgovornosti, već se radi o eklatantnom kršenju hrvatskih zakona, a sada taj prekršitelj zakona traži od Karamarka političku odgovornost sistemom trivijalne ucjene bez ijednog dokaza! I kmeči što je netko otkrio njegove radne „sposobnosti“!

Ima li razlike između njega i Freda Matića? Ima! Fred je bio inteligentniji i smanjio je svoju invalidnost na 50%!

Tomislav Karamarko ne smije odstupiti ni pod koju cijenu, ne smije odstupiti bez obzira na pravorijek „Povjerenstva za sukob interesa“, a osobito ne smije odstupiti pod političkim pritiscima „freudovskog“ psihijatra s Neretve i njegove bulumente, koji se već odavno zgadio cijeloj razumnoj hrvatskoj naciji. Treba ih natjerati u tor s komunistima gdje i pripadaju i to će biti zalog za nove izbore i novu demokršćansku pobjedu!

Ne nasjedajte na udbaške spinove, ne nasjedajte na udbaške plaćenike koji su se raširili po plaćeničkim portalima, po plaćeničkim tiskovinama koje su u vlasništvu klasične političke mafije. Tražite demokršćansko jedinstvo, jer u ovoj dramatičnoj situaciji za Državu lako možemo izgubiti i Pantovčak i Banske dvore i Hasanbegovića, a to bi dugoročno značilo gubitak Hrvatske, gubitak svega što je stvarao Tuđman s našim braniteljima.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Bernardić: U Vukovaru je nužno postaviti dvojezične ploče

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u utorak kako smatra da je u Vukovaru nužno postaviti dvojezične ploče jer, kako je istaknuo, ustavna pitanja koja reguliraju zaštitu nacionalnih manjina za SDP ne smiju biti sporna, niti upitna.

“Hrvatski Ustav se mora poštivati. Ustavna pitanja koja reguliraju zaštitu nacionalnih manjina za nas u SDP-u ne smiju biti sporna niti upitna. Smatram da je u Vukovaru nužno postaviti dvojezične ploče”, izjavio je Bernardić za RTL Danas upitan kako bi riješio situaciju u tom gradu s obzirom na to da je Ustavni sud zaključio da se prava srpske nacionalne manjine u Vukovaru moraju unaprijediti, a saborski Odbor za nacionalne manjine pozvao Vladu da postavi dvojezične ploče.

Upitan očekuje li da će se održati izvanredna sjednica Sabora vezano uz Mostov zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, Bernardić je ocijenio kako je ustavna obveza održati izvanrednu sjednicu Sabora i raspraviti o tom zahtjevu te je poručio da će i dalje na tome inzistirati. Istaknuo je i da su zastupnici SDP-a koji sjede u saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav poslali upit o tome Ustavnom sudu.

“Ako se on ne očituje, onda ćemo morati pozvati predsjednicu Republike koja po članku 79. Ustava ima ovlasti da sazove izvanrednu sjednicu Sabora da se to raspravi”, kazao je Bernardić, ne želeći prejudicirati hoće li ona to napraviti ako joj se obrate.

Na novinarsku opasku da ga je premijer Andrej Plenković ipak poslušao smijenivši neke ministre za koje je SDP tražio da odu iz Vlade te pitanje je li to na neki način početak velike koalicije između HDZ-a i SDP-a, Bernardić je oštro odbacio takvu mogućnost.

“Nema koalicije s HDZ-om, sa strankom koja je u ovom trenutku najkorumpiranija stranka u Hrvatskoj. Ova Plenkovićeva vlada je bila prisiljena napraviti rekonstrukciju. Javnosti je jasno zašto su ministri morali otići, jedino kome to nije jasno je DORH koji ne radi ništa”, ocijenio je.

Dodao je i da od novih ministara ne očekuju ništa.

Upitan bi li bilo dobro da HNS kao HDZ-ov koalicijski partner podrži SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića, Bernardić je rekao da ne se može spriječiti nikoga osobno da ga podrži, pa čak niti neku stranku da to učini javno.

“No, moj stav je poznat – nema suradnje sa strankom koja je izdala svoje birače i na neki način prevarila svoje birače utrčavši u ovu trgovačku koaliciju koja egzistira na političkoj korupciji”, rekao je.

Kritizirao je aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar- Kitarović ocijenivši da nije ispunila svoja dva najzvučnija predizborna obećanja, ali da je u međuvremenu postala dobra navijačica.

Komentirao je i današnje tvrdnje Zdravka Mamića o korumpiranosti predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, istaknuvši da se radi o teškim optužbama koje udaraju na sam temelj demokratskog i pravosudnog poretka u Hrvatskoj.

“Jedino što mogu izraziti je zabrinutost i pozvati institucije da reagiraju i ispitaju navode”, rekao je predsjednik SDP-a Bernardić.

(Hina)

 

Tihomir Dujmović: Trasiran je put prema velikoj koaliciji – Iduća lovina su Vukovar i Penava

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politički rentgen

Drugi dio: ‘Atentat’ na Tomislava Karamarka?

Objavljeno

na

Iz prvog dijela „rekonstrukcije“ sudskog postupka u kojemu je Tomislav Karamarko tužio Josipa Manolića za klevetu, povrjedu ugleda i časti i nanošenje boli možemo izvući samo jedan kristalno jasan zaključak:„Tomislav Karamarko nije bio doušnik UDBE, bilo je pokušaja vrbovanja od strane SDS-a, ali to vrbovanje nije uspjelo“!

Upravo tako, u sudskom postupku svjedočio je jedan od visokih dužnosnika SDS-a i načelnik jednog od značajnih odjela koje se bavilo tom problematikom. Ali da otklonimo svaku i najmanju sumnju u istinitost takvog svjedočenja u korist Tomislava Karamarka donosim modus operandi o postupanju SDS-a u takvim i sličnim slučajevima, a dokaze sam istraživačkim radom dobio od neimenovanih visoko pozicioniranih djelatnika SDS-a.

Zasnivanje suradničkog odnosa u SDS-u!

Osim načelnika odjela koji je imao evidenciju cjelokupne aktivne suradničke mreže l odjela, a samim time znao je identitete i kodna imena svih suradnika i operativnih veza, to je u Centru znala još samo jedna osoba kojoj je Ante Barišić kao svjedok protiv Tomislava Karamarka „slučajno“ zaboravio ime i prezime. Ta osoba, uz evidenciju cjelokupne suradničke mreže, vodila je i arhivu suradničke mreže na sva četiri operativna odjela u Centru. Jedino je ta osoba, osobno s operativcem pisala prijedlog za angažiranje potencijalnog suradnika uz obrazloženje o čemu će angažirana osoba informirati SDS. Operativac je određivao kodno ime suradnika, jer će svi izvještaji koje bude davao suradnik biti pisani bez njegovog pravog identiteta samo sa pseudonimom ili kodnim imenom. Da bi operativac uopće mogao pristupiti s odabranom osobom pisanju prijedloga o suradnji, prethodno bi morao dobiti suglasnost šefa svoga odjela koji bi to dogovorio s načelnikom odjela. Takva čvrsta procedura propisana je u svim operativnim odjelima. Nakon što bi se napisao prijedlog za angažiranje suradnika, načelnik odjela bi to dobio na uvid radi moguće korekcije, stavio svoj paraf, te na potpisivanje i odobrenje poslao načelniku cijelog Centra. Ta osoba, kojoj je Ante Barišić „zaboravio“ ime i prezime, zadužena za administrativno vođenje evidencije suradničke mreže,  dosjea suradnika i operativnih veza „čuvala je to u trezoru, a ne u nekakvom limenom ormaru.“ Načelnici odjela znali su samo za mrežu svog odjela. Načelnik Centra bio je jedina osoba u Centru koja je svojim potpisom uz paraf načelnika odjela davala odobrenje za angažiranje suradnika i tek od tada se angažirana osoba vodila kao izvor informacija SDS-a.

„Ovo je čvrsta procedura i zato  je jako smiješno i djetinjasto kada Josip Manolić, 02.06.2015. u intervjuu „Nacionalu“ pod naslovom „Tomislav Karamarko je bio doušnik Udbe“,  istovremeno tvrdi da o Tomislavu Karamarku nema dokumenata da je bio suradnik Službe, jer se o tome nije vodila evidencija. Manolić nadalje tvrdi da postoj ljudi koji mogu potvrditi tezu o Karamarku „udbašu“. Nadalje Manolić tvrdi da je Karamarko bio ucijenjen zbog bavljenja sitnim  kriminalom. Ovakve navode Josipa Manolića može potvrditi jedino Ante Barišić i nitko drugi iz SDS. Zato uz ove lažne navode Josipa Manolića treba istaknuti sljedeće:

SDS je isključivi radila na temelju „Pravila o radu SDS“ koja su bila temelj svih postupanja u SDS

Propisi su uvijek i obvezno provodili u skladu s propisanom procedurom o vrbovanju suradnika

Uvijek je pisan izvještaj nakon sastanka sa suradnikom

Nigdje nema dokumentacije da se Tomislav Karamarko bavio bilo kakvim kriminalom. To je izmišljotina Ante Barišića

Manolić upotrebljava uopćenu frazu o tzv. doušniku Tomislavu Karamarku, a nigdje ne navodi njegovo kodno ime, operativca koji ga je eventualno vrbovao, a osobito ne spominje o čemu je to Tomislav Karamarko informirao SDS

Treba navesti da je UDBA po zakonu postojala do 1966. a nakon toga je zakonski ustrojena SDS

Josip Manolić se pravi nevješt te za „Nacional“ iznosi da je Tomislav Karamarko radio za nekakvu UDBU čak krajem 1980-tih godina. Postavlja se pitanje što bi to Tomislav Karamarko informira SDS krajem 1980-tih godina kada je Grupna operacija „Trs“ uz koju vezuju Tomislava Karamarka završena 1986. i formalno obustavljena 1987., kao i sve pojedinačne obrade u svezi s operacijom „Trs“. Ante Barišić 16.06.2015. u svom intervjuu „Nacionalu“  iznosi tvrdnje da je Tomislav Karamarko bio suradnik SDS-a. Ali kada je došao svjedočiti na sudsku raspravu, Ante Barišić ne donosi ni jedan materijalni dokaz, vrluda i navodi sud da se njegovi navodi „iščitaju“ iz dokumentacije „Hrvatsko državnog arhiva“. Čak je razvio urotničku tezu da je Tomislavu Karamarku oduzeta putovnica da bi ga se tom kombinatorikom prikrilo kao suradnika SDS kako bi, navodno, Karamarko dobio povjerenje svog miljea. U istom intervjuu Ante Barišić navodi da su informativne razgovore sa Tomislavom Karamarkom vodili M.Š. i D.S. Naravno, Barišić te navodne svjedoke nije pozvao na sud!? Čemu strah ako je to istina? Ante Barišić nadalje proizvoljno lupeta kako se Karamarko nije opirao suradnji, no na sudu ne iznosi nikakve dokaze i sve ostaje u sivoj zoni pretpostavki.

Ante Barišić je u svom intervjuu 22.09.2015. ponovio fantomsku priču o ucjenjivanju Karamarka zbog sitnog kriminala od operativaca I odjela M.Š. i D.S. U ovom intervjuu Barišić je pokazao drsku bezobraštinu i ordinarnu laž kada tvrdi: „ Operativne veze su osobe koje tek namjeravaju vrbovati i s njima nije bio zasnovan nikakav formalni odnos“! Kada se pročitaju pravila o radu SDS-a vidi se da je to totalna neistina koja je teško naštetila samom Centru.

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je 04.02.2015. dao izjavu novinarima da je vidio dokument „Rekonstrukcija suradničke mreže SDS-a“ koju je sačinila SOA, ali da u toj rekonstrukciji nema imena Tomislava Karamarka

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić 09.06.2015. izjavio je novinaru da on osobno ne zna da je Tomislav Karamarko bio suradnik SDS-a, ali da je to čuo od Josipa Manolića.

U kontaktu sa pojedinim vlasnicima novina i portala, u kontaktu sa V. Margetićem i Z. Kotnikom, Ante Barišić ih je uvjeravao u svoju iskusnu informiranost. U sprezi sa Markom Lukićem i Damirom Petrečićem uvjeravali su utjecajne medijske magnate da što prije u javnom prostoru objave priču o špijunu Karamarku. Rezultat tih dogovora da je autor M.V. u medijima objavio tekst „Tomislav Karamarko-biografija“ koji vrvi od neistina, konstrukcija i izmišljotina. U tekstu su podatci koje je Antun Barišić pisao na chatu još 2001. s dodatkom nekih novih detalja. Već 19.05.2009. Domagoj Margetić je objavio tekst „Analiza obavještajnog dosjea Tomislava Karamarka“. Informatori su mu navodno bili operativci POA-e  Z.Kotnik i I.Smolčić koji su prikupljali informacije o Tomisalavu Karamarku po nalogu šefa POA-e Franje Tureka koji je tada po nalogu Stjepana Mesića bio u žestokom sukobu s Tomislavom Karamarkom.

Nakon toga izlazi knjižica tzv. Alfreda Morgana (to je pseudonim Z.Kotnika) pod naslovom „Vrana oko istine“. Recenziju za taj uradak potpisuje J.Manolić na zamolbu Ante Barišića. U toj knjižici su informacije o Tomislavu Karamarku koje je „prikupio“ Ante Barišić 2001. U znak „zahvalnosti“ zbog pozitivne Manolićeve  recenzije, Kotnik je Manolića pred monsinjorom Jurajem Bateljom optužio za trovanje blaženog Alojzija Stepinca. Dakle, u gebelsovskoj maniri stalnog ponavljanja laži o Tomislavu Karamarku, Ante Barišić ide na političko kompromitiranje sve do kraja!“

Ova kronologija autentično je svjedočenje neimenovanog bivšeg visokopozicioniranog šefa u SDS-u i nema nikakve sumnje da bi on iskazivao  neistine. Osim toga, moj izvor nije branio samo Tomislava Karamarka od konstruiranih lažnih optužbi nego je branio ugled i čast ukupne obavještajne zajednice u Hrvatskoj. Paradoksalno je da osvjedočeni suradnici ili članovi bivše UDBE nemaju ni jedan materijalni dokaz koji bi teretio Tomislava Karamarka kao suradnika Udbe i sve se svodi na priču „rekla-kazala“, „ja sam čuo od Manolića“, „Manolić je čuo od Barišića“, „Barišić je čuo od operativaca“, a mainstream mediji su sve čuli od Ante Barišića i od toga su napravili neviđenu hajku i progon Tomislava Karamarka u stilu najnižih plaćeničkih strasti. U stvari, novinama i njihovim vlasnicima nije za zamjeriti, jer oni su konstantno u senzacionalnom lovu na tuđe glave i bombastične vijesti. U tu svrhu Ante Barišić je vješto bombardirao i manipulirao medije navodnim povjerljivim spoznajama i time je sam sebe prokazao kao ključnog isturenog čovjeka u vješto osmišljenom urotničkom planu rušenja Tomislava Karamarka i njegovih politika Domoljubne koalicije. U tom urotničkom komplotu zatvorio se monstruozni krug između ljevice i ultra desnice. Ljevica je rušila Karamarka zbog njegovih politika lustracije i borbe protiv uvoznog lobija, a ultra desnica je nasjela  na priče o Karamarku, „Mutavom“ i „Garavom“ što su izmišljeni pseudonimi, pa se  zbog navodne suradnje Karamarka s Udbom posljedično pojavila  cijela brigada rušitelja Karamarka na tzv. desnim portalima. Nakon afere „Soboli“ koja nikada nije dokazana afera, nakon izmišljenog lova na generala Gotovinu i uloge Karamarka u njegovom lociranju, pojavila se izmišljena afera „Konzultantica“ o izmišljenom sukobu interesa nakon čega je Tomislav Karamarko bio prisiljen odstupiti sa svih političkih pozicija pod pritiskom tzv. „prijatelja“ iz samog vrha HDZ-a.

Iz ove utemeljene analize može se izvući nekoliko znakovitih prosudbi te odgovoriti na pitanja o karakteru odnosa Tomislava Karamarka sa Stjepanom Mesićem i Josipom Manolićem. Paraobavještajni sustav u sprezi sa mainstream medijima  silno se potrudio taj odnos prikazati idiličnim s ciljem da se razbije desni birački korpus i potencijalno ugrozi svaka mogućnost Karamarkove političke afirmacije i pobjede. Činjenica je da su Mesić i Manolić na desnom spektru bili i ostali omražene političke osobe. Iz analize je vidljivo da su se prvi ozbiljniji napadi na Tomislava Karamarka dogodili još 2001. godine u vrijeme kada je Karamarko bio prvi čovjek UNS-a. Diskvalifikacije Tomislava Karamarka u to vrijeme rezultirale su sukobom sa predsjednikom Mesićem i smjenom Karamarka s mjesta prvog čovjeka UNS-a. Postavlja se logično pitanje!? Zašto je Mesić razriješio Tomislava Karamarka s mjesta ravnatelja UNS-a ako su bili tako bliski u svjetonazorskim i političkim stajalištima? Nakon toga slijedi izmišljena i nikada dokazana afera „Soboli“ u kojoj se Karamarko navodno silno obogatio u poslovanju sa državnim tvrtkama. Imenovanje Tomislava Karamarka za ravnatelja POA-e još je jedan kamen spoticanja oko čega su se vodile žestoke rasprave na tzv. desnim portalima. To imenovanje je realizirano u jeku „najplodnije“ suradnje Hrvatske sa Haškim sudom, u jeku najžešćih progona hrvatskih generala. Mesiću i Sanaderu bio je potreban netko na koga će svaliti političku odgovornost za lov na Gotovinu i upravo se to i dogodilo. Tomislav Karamarko optužen je za lociranje generala Gotovine, a išlo se čak tako daleko da je po nečijem nalogu falsificiran dokument u kojemu stoji da su Karamarko i Buljević primili nagradu od 5 milijuna kuna za lociranje generala Gotovine. Naravno te besmislice i izmišljotine mogle bi se lako demantirati kada bi progovorili akteri i ključni svjedoci uhićenja generala Gotovine i svih okolnosti oko njegovog lociranja, identificiranja, uhićenja i transferiranja.

Novi val napada i pravog medijski linč Tomislav Karamarko je doživio nakon uhićenja Josipa Boljkovca i sve zvijeri i vučji čopori izašli su iz svojih jazbina, jer su osjetili miris lustracije. Nevjerojatno! Kako se Karamarko usudio uhititi i optužiti za poratne zločine bliskog Mesićevog i Manolićevog ideološkog  prijatelja? Ne govori li to dovoljno o karakteru odnosa Karamarka spram Mesića i Manolića i nije li to zapravo pravi pokazatelj svih dubokih svjetonazorskih neslaganja u tom odnosu? Nakon što je Ivo Sanader svojim navodnim krimogenim potezima srušio rejting HDZ-a na povijesni minimum bilo je potrebno izabrati novog lidera HDZ-a. Izbor je pao na Tomislava Karamarko koji je pokazao hrabrost i drskost obračunati se sa mentalno komunističkim i neojugoslavenskim snagama u hrvatskom društvu, na tragu Tuđmanove poruke iz njegovog zadnjeg govora na aerodromu Pleso o „jugo komunističkim ostatcima koji žele preuzeti Hrvatsku…..“ Usljedili su  brutalni medijski napadi na Tomislava Karamarka, ljevica sa Milanovićem na čelu udarila je svom silinom na sve institucije hrvatske države uz sintagmu o „slučajnom narodu u slučajnoj državi“, a Karamarko je proglašen državnim neprijateljem broj 1. Unatoč tome HDZ i Domoljubna koalicija nižu izborne pobjede i na zaprepaštenje mentalnih komunista osvajaju Pantovčak s Kolindom Grabar Kitarović. Tito neslavno odlazi s Pantovčaka, HNES osuđuje Tita za genocid nad hrvatskim narodom, HNES na javnim sjednicama osuđuje sljedbenike Tita i jugo komunističke ostatke za nacionalnu veleizdaju, nižu se prosvjedi, šator na Trgu Nevenke Topalušić, vukovarske kolone, zvižduci Milanoviću na obljetnicama Oluje i stvaraju se preduvjeti za lustracijsko pročišćenje Hrvatske. Još je samo nedostajalo da Karamarko uvjerljivo osvoji Banske dvore što bi dovelo do sklada suverenističkih politika na dva  hrvatska brda, Pantovčaku i Banskim dvorima. U dobro osmišljenoj uroti događa se morbidna krađa izbora Tomislavu Karamarku, krade mu se najmanje 6 mandata, a tih šest mandata poklanja se Zoranu Milanoviću za što postoje materijalni dokazi koje ćemo uskoro prezentirati hrvatskoj javnosti. Kada urotnici nisu uspjeli srušiti Tomislava Karamarka izvana posegnuli su sa prokušanom metodom rušenja iznutra, iz samog srca HDZ-a uz pomoć opskurnih članova Mosta. Tu prljavu rabotu odradili su ljudi iz Karamarkove neposredne blizine. Urota protiv Karamarka dobila je međunarodnu dimenzije i zapravo je eskalirala u samoj EU i Europskom parlamentu od onih koje je Karamarko poslao u Europski parlament štititi hrvatske nacionalne interese. Iz EU u Hrvatsku šalju svog „povjerenika“ u liku Andreja Plenkovića i instaliraju ga prvo kao predsjednika HDZ-a a zatim i na mjesto predsjednika Vlade RH. Plenković uvjerljivo pobjeđuje Milanovića i potpuno devastiranu ljevicu iako je dobio 80 000 glasova manje od izbora na kojima je relativni pobjednik bio Tomislav Karamarko. Plenković nije doživio izbornu krađu, jer je po svom svjetonazorskom habitusu idealno odgovarao i ljevici i tzv. desnici, a osobito Bruxellesu. Na važne političke funkcije Plenković onemogućava dolazak tzv. ultra desničara poput Hasanbegovića, Esih, Glasnovića i gotovo svih Karamarkovih ministara koji su mu svojim preferencijskim glasovima donijeli izbornu pobjedu na „fidbeku“ Karamarkovih politika. Nakon izbacivanja Mosta iz koalicije, Plenković sklapa još čvršći savez sa Pupovcem, HNS-om, zaustavlja svaki oblik lustracije, kriminalizira simbole Domovinskog rata, titoističku crvenu zvijezdu kao simbol zločinačke JNA ostavlja netaknutom, poklanja HNS-u nadzor nad obrazovanjem u Hrvatskoj i nadzor nad čitavim energetskim sustavom. Jednom riječju nasilno, diktatorski, preko koljena lomi pobjedničke politike HDZ-a i domoljubne koalicije i programirano srlja u veliku koaliciju. Rezultat te i takve politike Andreja Plenkovića je ratifikacija „Istambulske konvencije“ koja mu je poslužila za obračun sa desnom frakcijom u HDZ-u, stvara još veće podjele u hrvatskom društvu,  na ekonomskom planu duboko smo na samom začelju EU, a rejting Tuđmanovog HDZ-a kojega je Karamarko podigao iz pepela u strmoglavom je slobodnom padu.

Viktor Orban nastavio je u Mađarskoj svoj dvotrećinski, kršćansko-demokratski pobjednički niz. Mađarska ima dugoročno stabilan rast BDP-a od cca. 4%, nezaposlenost im je na povijesni niskoj razini od 3,8%, nema iseljavanja, nema demografskog sloma, nema izraženih podjela u društvu. Postavlja se retoričko pitanje zašto J.C.Juncker  Orbana naziva diktatorom, upućuje mu oštre kritike i političke poruke? Zašto jaku Mađarsku proglašavaju smetnjom za stabilnost EU-e, a istovremeno Andreja Plenkovića, premijera najlošije države u EU dočekuje s neskrivenim simpatijama i ljubavlju? Na ovo retoričko pitanje dužnost nam je dati odgovor u jednoj razumnoj kritičkoj analizi? Dužnost nam je duboko i odgovorno razmisliti nije li došlo vrijeme za promjene u Hrvatskoj, promjene politika za koje se hrvatski narod u ogromnom postotku od 77% izjašnjava da nas vode u pogrješnom smjeru?

Kazimir Mikašek-Kazo

Kazimir Mikašek: ‘Atentat’ na Tomislava Karamarka!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari