Index o Šimuniću …

  4

  JOE ŠIMUNIĆ naravno nije ustaša ni zločinac, a pogotovo nije srbosjekom klao po Jasenovcu, palio sela po Kozari i ljude u pravoslavnim crkvama na Baniji, kao što nije ni rušio sinagoge, u koncologore slao židovsku dječicu i sadistički mučio zarobljene hrvatske partizane i uhićene ilegalce “neprijatelje poretka”.

   

  Šimunić nije ustaša ni zločinac, ali je neznalica koja viče ustaški i zločinački slogan

  Josip Šimunić zato nedvojbeno i dokazano je, kao i one tisuće zajedno s njim , u deliriju urlao pozdrav i poklič, pod kojim su se događali i kojim su blagoslivljani svi gore nabrojani, ali i bezbrojni drugi najgori užasi iz najsramotnijeg perioda hrvatske povijesti i naroda.

   

  Je li itko uopće pročitao obrazloženje FIFA-ine kazne?

  Kada u obzir uzmemo ove činjenice, FIFA-ino obrazloženje kazne zvuči smisleno: “Igrač je nakon završetka utakmice Hrvatske i Islanda, iskazivao diskriminirajuće ponašanje u suradnji s hrvatskim navijačima. Oni su zajedno izvikivali hrvatski pozdrav, kojeg je tijekom Drugog svjetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. Komisija se složila kako je ovaj pozdrav diskriminirajući i da se njime vrijeđa dostojanstvo skupine ljudi s obzirom na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Uzimajući u obzir okolnosti, posebno težinu incidenta, komisija je odlučila suspendirati igrača na deset službenih utakmica.”

   

  Tko svjesno slavi ustaše, jednostavno nije normalan

  Narod kojem pripadamo, kao i svi drugi, imao je u svojoj povijesti uspona i padova, heroja i zločinaca, pravednika i hulja, ali ako postoji nešto sa čim se jednostavno ne bi smjelo poistovjećivati i što se ne može veličati, onda je to ustaški pokret, vojnica, te na izdaji i zločinu sagrađeni režim NDH kojeg su bili sastavni dio.

  Upravo je nevjerojatno kako je taj, ne samo pozdrav, nego i zaštitni znak jednog monstruozno zločinačkog režima i pokreta, kod nas ušao u mainstream, jer što je drugo kada polovica “nacionalnog” stadiona urla “Za dom”, a druga oduševljeno odzdravlja “Spremni”, nego čak i društveno prihvatljivo ponašanje, jer kao što znamo, nakon svakog takvog uspješnog dovikivanja, tribine si plješću.

   

  Nemate pojma o povijesti doma za koji ste spremni i još se time hvalite

  Ponoseći se pozdravom u “povijesnim silnicama” izgubljenog režima, koji se pri ostvarenju “vjekovnih težnji hrvatskog naroda” okrenuo teroru koji je snebivao čak i njegove njemačke gospodare, oni koji ga uzvikuju, bez obzira bili na terenu ili tribinama, dokazuju kako su tragično nedorasli i neobrazovani o povijesti doma za kojeg su spremni. I još to ponosno pokazuju.

   

  I dalje nitko ne shvaća zašto je Joe kažnjen i svi su šokirani…

  I dalje ovdje nitko to ne shvaća, bolje reći ne zna, zašto je Šimunić tako drastično kažnjen. Nitko da kaže barem “Joe je napravio glupost”, nego se svi snebivaju i zgražaju kako je Fifa nepravedna i stroga. HNS se čak nije usudio ni simbolički kazniti “ustašu” Šimunića, “domobranski” hrabro čekajući da to umjesto njih odradi FIFA, koja nam je očitala lekciju iz naše povijesti.

   

  Joe postaje “Kotromanović u sjeni” i nova ikona desnice

  Što se tiče “domovinskog fronta”, nema sumnje kako će Šimunić tek sada postati junak i da će planuti već pripremljene majice “Šimunić, hrvatski ministar obrane”, sa slikom na kojoj naš “Kotromanović u sjeni” na Zvezdinom stadionu za crveni karton krši Miralema Sulejmanija, inače jedinog ne-Srbina u srpskoj reprezentaciji. Željka Markić mogla bi mu ponuditi visoko mjesto na listi na sljedećim izborima.

   

  Šimunić ipak nije zadužio hrvatsku povijest kao HOS-ovci iz Vukovara

  Svaka čast Šimunićevoj požrtvovnosti i zaslugama u obrani hrvatskog gola, ali on ipak nije jedan od 50-ak HOS-ovaca koji su braneći Vukovar na rukavu imali “Za dom spremni” i “prvo bijelo” na grbu, ali su s tim znakovljem ne samo herojski i bez mrlje branili grad protiv mnogostruko brojnijeg i jačeg agresora, nego su i nosili hranu i vodu srpskim civilima u podrumima, pa imaju pravo biti povijesna iznimka, jer oni u paklu na Dunavu doista jesu bili “pravi hrvatski antifašisti”, kako je rekao njihov zapovjednik Zvone Ćurković.

   

  Uzor mladima prekraja povijest jednim uzvikom

  Šimunić ipak nije toliko zadužio hrvatsku povijest da se može sakrivati iza junačkih presedana iz ratnih dana, ali nije ni nebitan, pa se nikako ne mogu složiti s brojnim komentarima nakon Islanda, kako “nije bitan on, nego onih 30 tisuća na tribinama koji to uvijek viču..” Itekako je bitan, jer radi se o reprezentativcu s preko 100 utakmica, borcu bez mane i uzoru mladima, koji je s mikrofonom u koji je vikao što je vikao, napravio više štete, nego pseudopovijesni udžbenici povijesti za niže razrede.

   

  Braćo i sestre iz dijaspore, Poglavnik je pobjegao glavom bez obzira iz krvave kupke koju slavite

  Kao što sam pisao u komentaru odmah nakon utakmice i sramotnog vikanja, Šimunić je porijeklom i odrastanjem iz dijasporaškog okružja gdje u zavičajnim klubovima na zidovima vise slike Poglavnika. Tako oni koji ustaše zovu “Hrvatskom vojskom”, uskrisuju zločinca, izdajnika, nesposobnog kukavicu i pobjegulju Pavelića, pa se neznanje Joea iz Canberre o onom što je provalio donekle može shvatiti. Ali ono kada je nakon utakmice krenuo dijeliti povijesne lekcije, e to je već smiješno.

  Zamislite da Schweini nasred berlinskog travnjaka krene vikati “Sieg – Heil!”

  Ako i dalje mislite kako su nas kaznili jer smo “mali” i “Hrvati”, zamislite kakvu bi kaznu dobio recimo Schweinsteiger, da je na Olympiastadionu u Berlinu, slaveći plasman Elfa na SP, urlao “Sieg Heil!” Sigurno mu poslije ne bi puno pomogla priča kako je inače super sa suigračima poljskim Kloseom i Podolskim. Kao što ni Šimuniću nije pomoglo što ga je u zaštitu uzeo pajdaš iz berlinskih dana, omiljeni zvezdaš Pantelić.

  Shvatite da kada vičete “Za dom  – Spremni”, radite istu svinjariju kao što bi radili i Nijemci da opet polude pa da tamo gdje je “sve” počelo – na stadionima, krenu vikati zavjete svom Poglavniku i Domu

  facebook komentari

  • peppermintt

   Hej Joe…:)
   ne moš ti moj Jozice s rogatin se bost, ne može- to od starina je rečeno
   ne moš ti kad ti tvoji “vođe ” s takvim sladostrašćem prokazuju, laju na svoj narod. Van pameti je to, to samo naša zemljica imade takve frikove , nekrštene duše.
   ne moš ti razumit taj besmisao, ne može nitko …
   Hej Joe …ne moš ti razumit tu poliitku koja ne želi i nije u stanju otkloniti krimen s svog naroda…
   Hej Joe…ne brini skupa ćemo na Telki pratit naše vatrene , slušat riječi s usana a znati što im se srce zbori…o domu…

  • peppermintt

   Hej Joe…:)
   ne moš ti moj Jozice s rogatin se bost, ne može- to od starina je rečeno
   ne moš ti kad ti tvoji “vođe ” s takvim sladostrašćem prokazuju, laju na svoj narod. Van pameti je to, to samo naša zemljica imade takve frikove , nekrštene duše.
   ne moš ti razumit taj besmisao, ne može nitko …
   Hej Joe …ne moš ti razumit tu poliitku koja ne želi i nije u stanju otkloniti krimen s svog naroda…
   Hej Joe…ne brini skupa ćemo na Telki pratit naše vatrene , slušat riječi s usana a znati što im se srce zbori…o domu…

  • Do Boga visoko, do pravde daleko, takav je međunarodni sustav i međunarodna pravda prema Hrvatima uvijek bila. Takova će i biti sve dotle dok sinovi partizana budu vladali Hrvatskom!

  • Do Boga visoko, do pravde daleko, takav je međunarodni sustav i međunarodna pravda prema Hrvatima uvijek bila. Takova će i biti sve dotle dok sinovi partizana budu vladali Hrvatskom!