Connect with us

Komentar

INDUCIRANA HISTERIJA I SLOMLJENA KOPLJA

Objavljeno

on

Hrvatska predivna zemlja zlatnih polja i plavog mora sa tisuću otoka, bogata prirodnim resursima od kojih onim najdragocjenijim pitkom vodom iznimne kvalitete.

Zemlja kojoj 25 godina nije dovoljno da definira nacionalne interese, trenutno prolazi burno razdoblje, induciranu histeriju u koju je ni više ni manje uvodi SDP uz svesrdnu pomoć medija kojima za sada ta stranka suvereno vlada. Ne želim okarakterizirati ovo stanje akutnim, jer histerija u koju smo već godinama sustavno uvođeni, ovih dana rađa zrelim plodom.

Od zemlje meda i mlijeka kakvu smo sanjali mi koji smo ju stvarali i obranili, jednako kao i naši preci stotinama godina prije nas, koji nam upisaše u srce ljubav, a u gene težnju za samostalnom, neovisnom državom naroda kojemu je sve moguće, iz pepela podići zemlju lijepu i ponosnu, ovu bogatu perspektivnu zemlju strmoglavismo u provaliju.

Lome se koplja, ali ne na odgovornima za ovo stanje, lomimo koplja jedni na drugima. U silnom prizivanju demokracije i prava ma izražavanje vlastitog mišljenja, ostadosmo prikraćeni jedni od drugih upravo za ono na što se zaklinjasmo – pravo na izražavanje vlastitog stava. Pa čemu se čuditi kada izražavanje osobnih stavova pojedina tijela okarakteriziraju kao sukob interesa. Zašto se onda i narod ne bi dohvatio i lomio koplja jedni na drugima upravo oko toga – izražavanja osobnih stavova?

Politika netrpeljivosti, netolerancije osude ako iskačeš iz nečijih zadanih okvira, politika je koja se sustavno provodi godinama. Ovo sada je zapravo završna faza. Čini mi se da smo ušli kao društvo i u završnu fazu egzistiranja na principima koji postadoše relikti prošlosti. Pitam se hoćemo li biti zadovoljni onim što nam se sada nudi, jer ovo čak nije niti umotano u finu ambalažu. Jednako je nakaradno kako izvana tako i iznutra. Krajnosti su nas počele određivati od apatije do histerije. Želimo li egzistirati i djelovati u tom nametnutom stanju? Vjerujem ne.

Na nama samima je da izađemo iz ovog stanja inducirane histerije u koje nas uvedoše kreatori kaosa kojima upravo to odgovara. Oni ne znaju živjeti u demokratskom uređenom društvu, njima odgovaraju slomljena koplja, jer tada su sigurni. Ja ne želim da budu sigurni, želim da znaju kako će živjeti i raditi u uljuđenom civiliziranom društvu, dakle svemu onome od čega zaziru i čega se istinski boje.

Zorica Gregurić

Zagreb, 15.6.2016.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari