Connect with us

Komentar

Ines Strenja-Linić: Pregovori teku jako dobro, večeras će Hrvatska dobiti novog mandatara

Objavljeno

-

Prije posljednjega, petog kruga konzultacija kod predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović, nakon kojega se očekuje da će biti poznat mandatar Vlade, u 11 sati sastat će se Nacionalno vijeće HDZ-a, a upravo sjednicu održava i Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista.

[ad id=”68099″]

Domoljubna koalicija i Most potpisima 78 izabranih zastupnika jučer su predsjednici dokazali da imaju potporu saborske većine, a sinoć su kasno navečer održali sastanak u prostorijama Mosta nakon kojeg su poručili da ne gube vrijeme i da će kandidat za mandatara biti jaka i stručna figura. Petrov je rekao darazgovaraju o prijedlozima za mandatara i s Mostove i HDZ-ove strane, a Karamarko je poručio da je riječ o zanimljivim kandidatima.

Sve će se znati na konzultacijama kod predsjednice, a u svakom slučaju mandatar će biti jaka i stručna figura, poručio je Karamarko. Čelnik Mosta Božo Petrov istaknuo je jučer, nakon konzultacija, kako je cilj Mosta od samog početka bio stručna, reformska vlada s nestranačkim mandatarom. Sam Petrov danas nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta nije želio davati nikakve izjave.

Zato je na pitanja novinara odgovarala zastupnica Mosta Ines Strenja-Linić, koja je poručila: – Razgovori idu dobro. Večeras ćete saznati ime novog mandatara, rekla je Strenja-Linić, koja je ponovila da Most i Domoljubna koalicija nisu u koaliciji, već je riječ o suradnji, a odbila je i otkriti imena ljudi iz Mosta koji su bili vrbovani od strane predstavnika koalicije ‘Hrvatska raste’ tijekom propalih pregovora te dvije strane.

Grabar-Kitarović je u utorak navečer, nakon četvrtog kruga konzultacija, poručila da je peti krug i posljednji te da se nakon njega mora znati ime mandatara Vlade, u protivnom će imenovati privremenu nestranačku Vladu i donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora. Da imaju potporu saborske većine hrvatskoj predsjednici su dokazali prvi čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko te čelnik Mosta Božo Petrov – pokazali su 78 potpisa – 63 Domoljubne koalicije i 15 Mosta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas