Pratite nas

Komentar

Infantilna kritika “novog konzervativca” Vice Vincenta Johna Batarela

Objavljeno

na

Vrlo uspješno i za Hrvatsku izuzetno korisno drugo (nakon odlaska u Sarajevo) vanjskopolitičko putovanje predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović.

U tom pogledu razočarala me je infantilna kritika “novog konzervativca” Vice Vincenta Johna Batarela upućena preko njegova spomenara (facebooka) predsjednici Republike zbog njenog sudjelovanja na konferenciji organiziranoj u New Yorku povodom prve obljetnice pokretanja svjetskog projekta “Bez ograničenja: Projekt pune participacije žena” (No Ceilings: Full Participation Project) koju su prošle godine pokrenule zaklade Billa, Hillary i Chelsea Clinton te Billa i Melinde Gates, komentirao je prof.  dr. Slaven Letica.

Koliko sam razumio, Vice misli da se naša predsjednica ne bi trebala sastajati s državnicima koji imaju različite vrijednosne i svjetonazorske stavove o – u konkretnom slučaju – pobačaju.

Tom izjavom pokazao je da ne razumije abecedu državništva i diplomacije, a ni novi pristup predsjednice Republike zastupanju hrvatskih nacionalnih interesa, stoji dalje u komentaru.

Uz sve to, odlazak KGK na Konferenciju lijepa je gesta implicitne zahvalnosti bivšem predsjedniku SAD-a Billu Clintonu koji je itekako zaslužan za zaustavljanju velikosrpske agresije i osvajačkih ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Konačno, odlazak na Konferenciju i zreli državnički govor KGK osnažili su njene odnose s vjerojatnom novom predsjednicom SAD-a Hillary Clinton.

Evo i nekoliko rečenica koja je KGK izgovorila u New Yorku:

“Nijedna zemlja, narod ni regija ne mogu ostvariti napredak ako se ne poštuju prava žena, koje čine polovicu svjetskog stanovništva, a bez sudjelovanja polovice svjetskog stanovništva ne mogu se ostvariti ciljevi i postići željeni rezultati.”

“U mnogim mjestima na svijetu nije se dobro roditi kao žena kad su u pitanju mir i sigurnost, jer život žene vrijedi manje i od života koze.”

Sve u svemu, nakon vladavine dvaju provincijalnih, balkanskih predsjednika Republike, izabrali smo predsjednicu Republike koja zna što su domoljublje, nacionalno dostojanstvo, ponos, državništvo i SVJETSKA politika.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari