Connect with us

Reagiranja

Inicijativa Hrvatska sloga traži opoziv Predsjednika Milanovića

Published

on

Ilustracija/arhiva

Inicijativa Hrvatska sloga – IHS osuđuje i smatra neciviliziranim ispad Predsjednika Republike Hrvatske, gosp. Milanović pri obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak  u Okućanima 1. svibnja 2020. i odavanju počasti 51-om poginulom hrvatskom branitelju.

Upravo na hrabrosti branitelja, njihovoj velikoj ljubavi prema domovini, spremnosti da slobodu Hrvatske plate svojim životima, stvorena je država Hrvatska.

Sa poklikom Za Dom spremni, oslobađala se  Hrvatska od jugokomunističkog agresora. Upravo ti poginuli branitelji,  omogućili su preduvjete da vi gosp. Milanović, budete Predsjednik Hrvatske. Kako ste im odali počast? Teatralno ste otišli sa komemoracije koja je bila njima u čast. Ponijeli ste se nedostojno čovjeka koji voli svoju domovinu  i časne funkcije Predsjednika Hrvatske. Vaš čin nezamisliv je u civiliziranom svijetu.

Riječ  „Dom“ može izazvati mržnju samo kod onih koji tu mržnju već nose u srcu. Riječ „spremni“ može izazvati strah, ali samo kod onih koji taj „Dom“ žele razoriti, a naša spremnost im tu želju čini neostvarivom. Komunisti su mrzili pozdrav „Za dom spremni“, jer Hrvatsku nisu željeli.

        Pozdrav „Za Dom spremni“ staropovjesni je hrvatski pozdrav, koji upućuje na ono, što su Hrvati obećali papi Agatonu, prilikom primanja kršćanstva kao svoje glavne odrednice.

         Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je “Za dom sad u boj!”

          Nekih 250 do 300 godina kasnije, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo “Za dom!” a vojska bi odgovarala “Spremni umrijeti!”

        Opera Nikola Šubić Zrinski sadrži u sebi domoljubnu pjesmu U boj, u boj u kojoj je bio i poklič “Za dom!”.

Predsjednik Milanović se na komemoraciji vodio svojim osobnim stavom o domovinskom ratu, braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku i znakovljima koje su nosili ti hrabri i ponosni HOS-ovci. Demonstrativnim, teatralnim odlaskom sa komemoracije, Predsjednik Milanović, učinio je povredu temeljnih vrijednosti Domovinskog rata, na kojima se temelji Hrvatska. Predsjednik se ponio kao čovjek koji prezire branitelje, znakovlje sa kojim je branjena i obranjena Hrvatska i možebitno žaljenje za Jugoslavijom. Zbog Predsjednikove ničim izazvane reakcije, na svetom hrvatskom tlu, na kojem su živote svoje iz ljubavi  prema domovini, dali pali branitelji, na mjestu na kojem su njihovi suborci s ponosom i časti stajali, Predsjednik se ponio na krajnje nedostojan i sramotan način. Niste dostojni obnašati dužnost Predsjednika države Hrvatske, jer umjesto da ste se poklonili žrtvama, Vi ste pokazali prezir.

Predsjednik države Hrvatske, sa neciviliziranim, agresivnim, nepromišljenim, ishitrenim, omalovažavajućim istupima, može predstavljati opasnost za državu Hrvatsku, jer njegove ovlasti i nisu tako beznačajne, prema Ustavu Republike Hrvatske, Zakonu o obrani Republike Hrvatske, Zakonu o službi OSRH, Zakonu o obalnoj straži, Zakonu o vanjskim poslovi Republike Hrvatske, Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, a tu su i mnoge inicijative koje pokreće i odlikovanja koja dodjeljuje.

Tražimo od Predsjednika Zorana Milanovića da odstupi sa dužnosti Predsjednika Hrvatske, slučajne države kako ju je  nazvao.

Molimo sve ostale u naslovu da pokrenu potrebnu proceduru za opozivom Predsjednika Republike Hrvatske i raspišu nove predsjedničke izbore.

Hrvatska država stvorena je na krvi i životima poginulih branitelja i nitko, tko im nije spreman odati počast, zahvalu pa čak i divljenje, nije dostojan ni jedne državne funkcije, dapače, mora im se zabraniti i samo kandidiranje.

Molimo postupanje po zahtjevu i odgovornošću svih iz naslova. Dužnosti koje obavljate, obvezuju Vas da poštujete, cijenite i održite komemoraciju u čast svih koji su dali svoje živote za državu Hrvatsku.

 Inicijativa Hrvatska Sloga –IHS

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari