Connect with us

Reagiranja

INICIJATIVA: Pavković: Generala Gotovinu proglasiti Junakom Domovinskoga rata

Objavljeno

on

Svi ističu da je general pukovnik Ante Gotovina među najzaslužnijima, ako ne i najzaslužniji, za uspjeh Vojno-redarstvene operacije Oluja 95, koja je označila i završetak srpske agresije, odnosno dugogodišnjeg rata. Međutim, ako je to tako, onda zbog čega se samo govori o tome, zašto se Gotovina i službeno, na razini države, ne proglasi prvim Junakom hrvatskog Domovinskoga rata, tim više što Hrvatska još do danas, dakle 25 godina od početka srpske agresije i 20. obljetnice od Oluje nikoga, ali nikoga nije proglasila ovakvim junakom?

[ad id=”68099″]

Eto, na inicijativu moje malenkosti, što je prvi odmah podržao general Ljubo Ćesić Rojs, Udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskoga rata, dodijelile su ovo priznanje generalu Gotovini još 2005. godine (!), u prepunoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, u vrijeme kad su određene skupine Hrvata, u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, i i po nalogu one čuvene tužiteljice Carle del Ponte, kao zvijer proganjale najpoznatijeg hrvatskog generala. Međutim, u isto vrijeme (što smo to zaboravili?) u Zagrebu su svaki čas sa osmijehom, i „crvenim tepihom“, dočekivali ovu promašenu, zlobnu i osvetnički raspoloženu tužiteljicu, koju bi na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ako ništa drugo a onda trebalo upitati – drugarice, kako vam je danas? Tim prije što je i ona svojom promašenom hajkom itekako doprinijela imidžu ovog istaknutog hrvatskog ratnika (sjetimo se samo da su za Gotovinu Amerikanci raspisali i tjeralicu i ponudili čak 5 milijuna dolara (kao za Osamu bin Ladena) tko ga izda, a da je u isto vrijeme i Šime Lučin, tadašnji Ministar unutarnjih poslova RH također u ime hrvatske policije ponudio ne malu svotu za ovog junaka – živog ili mrtvog!).

Stoga, ne budimo licemjerni, iliti „glumci“. Ako svi smatraju da je Gotovina najzaslužniji, onda neka on i oficijelno bude prvi – Junak hrvatskog Domovinskoga rata!

Međutim, ono što je još zanimljivije je i činjenica da je ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić dosad dobio dva (2) puta više ratnih i inih odličja i priznanja nego – Ante Gotovina!

Pametnome dosta!

Mladena Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari