Inicijativa ‘U ime obitelji’ uputila poziv svim političkim strankama da podupru referendumsku inicijativu

  0

  Građanska inicijativa “U ime obitelji” danas je objavila poziv koji je uputila svim političkim strankama u Republici Hrvatskoj da podupru njihovu incijativu o promjenama izbornog zakona. Inicijativa je ujedno strankama uputila i upit hoće li pozvati svoje članove da se priključe Inicijativi i podupru je davanjem potpisa i/ili volontiranjem.

  UIOcover-580x228

  U ime obitelji će rezultate, odnosno odgovore stranaka, objaviti prije 21. rujna na svojim stranicama te dostaviti svim podupirateljima.

  “Smatramo da je iznimno važno prestati s diskriminacijom hrvatskih državljana koji žive izvan Hrvatske i omogućiti im da glasaju dopisnim i elektroničkim putem. Isto tako, mislimo da je izuzetno važno osigurati da svaki glas u Hrvatskoj jednako vrijedi kao i pravedniju zastupljenost birača u Hrvatskom Saboru”, piše u dopisu UIO koji u cijelosti možete pogledati ovdje.

  Podsjećamo, građanska inicijativa “U ime obitelji” organizira od 21. rujna do 5. listopada izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi građani RH odlučili žele li da se u Ustav RH unesu izborna načela koja, ističu iz UIO, potiču demokratizaciju izbornog sustava i omogućuju da već na sljedećim parlamentarnim izborima građani svoje predstavnike izabiru imenom i prezimenom. (hina)

  facebook komentari