Pratite nas

Inicijativa ‘U ime obitelji’ uputila poziv svim političkim strankama da podupru referendumsku inicijativu

Objavljeno

na

Građanska inicijativa “U ime obitelji” danas je objavila poziv koji je uputila svim političkim strankama u Republici Hrvatskoj da podupru njihovu incijativu o promjenama izbornog zakona. Inicijativa je ujedno strankama uputila i upit hoće li pozvati svoje članove da se priključe Inicijativi i podupru je davanjem potpisa i/ili volontiranjem.

UIOcover-580x228

U ime obitelji će rezultate, odnosno odgovore stranaka, objaviti prije 21. rujna na svojim stranicama te dostaviti svim podupirateljima.

“Smatramo da je iznimno važno prestati s diskriminacijom hrvatskih državljana koji žive izvan Hrvatske i omogućiti im da glasaju dopisnim i elektroničkim putem. Isto tako, mislimo da je izuzetno važno osigurati da svaki glas u Hrvatskoj jednako vrijedi kao i pravedniju zastupljenost birača u Hrvatskom Saboru”, piše u dopisu UIO koji u cijelosti možete pogledati ovdje.

Podsjećamo, građanska inicijativa “U ime obitelji” organizira od 21. rujna do 5. listopada izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi građani RH odlučili žele li da se u Ustav RH unesu izborna načela koja, ističu iz UIO, potiču demokratizaciju izbornog sustava i omogućuju da već na sljedećim parlamentarnim izborima građani svoje predstavnike izabiru imenom i prezimenom. (hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Szijjarto: Europska komisija promiče migracije u Europu, središnja Europa ih ne želi

Objavljeno

na

Objavio

Europska komisija promiče migracije u Europu, dok zemlje središnje Europe smatraju migracije lošim i odbijaju ih, rekao je ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto za MTI u Istanbulu u srijedu, nakon ministarskog sastanka na forumu Budapest Process.

Na konferenciji predstavnici Europske komisije “dali su sve od sebe da naglase kako je migracija dobra za Europu” te ustraju na tome da je potreban trend daljnje migracije, rekao je ministar.

Szijjarto je kazao da se “ponovno pokazalo jedinstvo središnje Europe” te dodao da su se Austrija i Italija priključile višegradskim zemljama i odbile potpisati zaključni dokument sastanka i njihov akcijski plan.

“Te zemlje uopće ne prihvaćaju poziciju da je migracija dobra i da je treba promicati”, rekao je Szijjarto. Migracija predstavlja “Daljnje i ekstremne rizike za Europu”, inzistirao je ministar.

On je rekao da su nedavno u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji uhićeni bivši pripadnici terorističke organizacije Islamske države i te je događaje nazvao “alarmantnim”.

On je istaknuo da se teroristi IS-a vraćaju u Europu “na stotine” te da se time povećava teroristička prijetnja. “To se mora zaustaviti”, ustvrdio je. on jer je situacija na zapadnom Balkanu “sve dramatičnija”.

(Hina)

Orban: Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Thompson: ‘Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo koristili u Domovinskom ratu’

Objavljeno

na

Objavio

Management pjevača Marka Perkovića Thompsona na službenoj je Facebook stranici objavio post koji završava pokličem ‘Za dom spremni’.

“Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu – ZA DOM SPREMNI!”, stoji u objavi na facebook profilu Marka Perkovića Thompsona uz koju je objavljen i video s koncerta gdje izvodi pjesmu ‘Bojna Čavoglave’.

Navodno je riječ o snimci snimljenoj tijekom koncerta na Dan pobjede 5. kolovoza u Kninu prije nekoliko godina

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari